Forester 2.5xt '04 pytanko

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Nixtend
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester 2.5xt 04
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 2 cze 2017, o 18:39

Witam, mam pytanie natury technicznej, gdyż posiadam w swoim forku coś takiego (http://parts.subaru.com/images/parts/su ... lector.jpg) i za cholerę to mi się nie podoba, więc zastanawiałem się czy sprawi to dużo problemów żeby to zdjąć, miałem do dziś na klapie bagażnika lotkę, ale nie taką https://img2.sprzedajemy.pl/540x405_sub ... 301262.jpg tylko taką brązową lekko przezroczystą (niestety nie mogę znaleźć jej nigdzie, ani w żadnym katalogu ani na zdjęciach) a że musiałem zmienić klapę to i lotka zeszła (też mi się nie podobała ;p) ale jedno z drugim jakoś wyglądało razem, a teraz to wygląda lekko beznadziejnie. Zastanawiam się, czy nie pozbyć się i tej osłony szyberdachu, a może założyć na tył taką jak na tym zdjęciu...
Pozdrawiam

Nixtend
0 gwiazdek

Re: Forester 2.5xt '04 pytanko

Post 2 cze 2017, o 20:04

Obrazek

znalazłem ten co miałem, taki dokładnie, jak ktoś jest zainteresowany to mam go dalej z mocowaniami + wszystkie śrubki

Yanas
2 gwiazdki
Auto: Subaru Forester 2.0xt
Polubione posty: 2 razy

Post 2 cze 2017, o 20:28

Ten moonroof deflector będziesz sprzedawał?

Nixtend
0 gwiazdek

Post 2 cze 2017, o 20:33

wszystko zależy czy jak go zdejmę to da się te dziury (bo chyba jest przykręcany) załatać tak żeby nie było z tym potem problemów potem, jak się tak da to pewnie będę chciał to sprzedać, ale wpierw muszę się upewnić

Yanas
2 gwiazdki
Auto: Subaru Forester 2.0xt
Polubione posty: 2 razy

Post 2 cze 2017, o 21:38

Wydaje mi się,że to jest montowane na jakiś rodzaj klipsów, na pewno nie przykręcane do dachu. W razie czego daj znać, może bym był zainteresowany kupnem.

Nixtend
0 gwiazdek

Post 2 cze 2017, o 22:01

ta lotka z tyłu miała specjalne fabryczne otwory zrobione w klapie także lekka lipa z tym że chciałem ją wpierw z powrotem zamontować

Nixtend
0 gwiazdek

Post 3 cze 2017, o 16:35

Zdjąłem, na dachu zostały tylko relingi (oczywiście zapieczone śruby więc raczej dzisiaj ich nie zdejmę..) co do mocowania to jest to na takich uchwytach zaczepianych za karoserie z jednej strony i śrubkami przykręcane do owiewki, jednak zauważyłem, że to się słabo trzyma ogólnie, jak czyściłem szyberdach to czasami zahaczałem ręką o nią i chodziła cała owiewka, może nie za mocno ale jednak, byłem w stanie podnieść ją tak aby była szpara między uszczelką a karoserią, więc teraz pytanie czy tak ma być czy zmęczenie materiału się wdaje.
Jak wykombinuje jak tutaj zdjęcia wrzucić to pokaże jak wygląda z i bez :-)

Nixtend
0 gwiazdek

Post 6 cze 2017, o 15:17

Dobra, tył wygląda ubogo bez daszka/lotki i chciałbym się zaopatrzyć w taką jak w tej aukcji http://allegro.pl/subaru-forester-sti-s ... 51152.html, ale poczytałem trochę, że są to najczęściej kopie kopii i średnio z ich wykonaniem.. miałby może ktoś taką na zbyciu z pewnego źródła?

@Yanas A co do moonroof deflector'a to nie będę go sprzedawał jednak

temek
0 gwiazdek

Post 6 cze 2017, o 16:40

Ja miałem taki (forek my07) jak poniżej montowany na dwie śruby z każdej strony. Wygląd sti, po pomalowaniu nie odkształcał sie przez 4 lata. Jak bym miał kupować to wlasnie taki.

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6815600339

Aukcja dla przykładu wyglądu, nie sugeruj sie konkretna aukcja.

Nixtend
0 gwiazdek

Post 6 cze 2017, o 17:41

no właśnie o taki wygląd mi chodzi tylko czy to się nie rozpadnie za szybko

temek
0 gwiazdek

Post 6 cze 2017, o 23:26

Mi przez 4 lata nic sie nie rozpadło, a nowy właściciel nadal z nim jezdzi. Wiercone na 4 śruby łącznie, trzymało sie solidnie cały czas.

Poszukaj ofert, generalnie polecam ten wygląd oraz montaż na śruby, nie na klej.

ODPOWIEDZ