Zrob to sam

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 97 razy

Re: Zrob to sam

Post 4 lip 2017, o 23:42

Konto usunięte pisze: bagażnik wyprawowy nijak pasuje do Forka
nie "nie pasuje" tylko bez sensu jest. bo 100 kg tam się nie da włożyć.
o.k. da się. tyle, że z samochodu słynącego z niezabijalności zrobimy w tempie ekspresowym coraz bardziej trzeszczące truchło.
Trusek pisze: ale nikt nie doradzi
w sumie, to doradził. bagażnik w Twojej formie (typowy wyprawowy) się w Leśniku nie sprawdzi. bo ograniczy prędkość, bo - wbrew jego gabarytom - kilogramów za wiele się tam nie upchnie (chyba, że o objętość chodzi), będzie głośno...
konkretów - czyli znanej z różnych innych forów reakcji typu seria zdjęć "już to robiłem", czy podobne się nie spodziewaj. Leśnik to nie jest (no o.k.nazwa trochę myli) auto wyprawowe. terenowe też nie. Leśnik to Subaru Impreza, która została przerobiona na znacznie bardziej uniwersalne auto. taki scyzoryk szwajcarski. niby dużo może (zadziwiająco dużo) , ale porządnych narzędzi nie zastąpi. nie jest terenówką na ramie, nie wsadzisz na dach 300 kilo (znowu: bo nie jest na ramie).

wiem, też nie byłem konstruktywny (jeśli chodzi o spawanie ALUMINIOWEGO bagażnika). chciałem tylko wytłumaczyć postawę kolegów.

P.S.
a z punktu widzenia zrobienia bagażnika i doświadczeń... to...
wyspawanie konstrukcji aluminiowej prętowej nie ma nic wspólnego z Subaru czy Starem czy Jelczem, czy jakąkolwiek inną marką samochodu. trzeba ją wyspawać, więc mieć do tego odpowiedni sprzęt + umieć.
mocowanie tego, co się wyspawa też nie jest skomplikowane, bo relingi są, a mocowanie można podpatrzeć w dowolnym pudełku (box).

recki
2 gwiazdki
Auto: Legaś 05 2.0 SOHC MT lpg
Polubił: 0
Polubione posty: 4 razy

Re: Zrob to sam

Post 6 lip 2017, o 14:04

A ja przyklaskuje inicjatywie! Pomyslodawca jest świadom że nie pojedzie forkiem do dżungli ale jeżeli mu się taka forma podoba?
Kolego rób i podziel się efektami. Moim zdaniem jak pokombinujesz z osłoną z przodu to może hałas nie wzrośnie strasznie! (W gacku słyszę 25 cm anteny od cb także taki stelaż na autostradzie napewno będzie słyszalny)

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ