Wymiana silniczka regulacji świateł

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
MiniO27
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy 2.0 165km 2007
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Wymiana silniczka regulacji świateł

Post 25 sie 2017, o 10:39

Cześć.

Ostatnio stojąc przed wjazdem do garażu(w nocy) chciałem sprawdzić czy działa mi regulacja wysokości świateł. Mowa tu o regulacji wysokości w środku auta. No i okazuję się że żadnej reakcji. Następnego dnia w dzień maska w górę i lokalizuje ten silniczek i znalazłem. Poruszyłem wtyczkę, silniczek (strona lewa) i zaczął pracować. Później przechodzę do strony prawej i tu małe zdziwienie bo się okazało że wtyczka którą się wpina w silniczek wisi wraz z plastikiem silniczka i wdać 3 druciki. Na tę chwilę lewa lampa jest ustawiona na "0" zaś prawa ewidentnie świeci w dół. Jestem w stanie przekręcić silniczek i wyjąć go jakiś 1cm później ewidentnie coś blokuje.Moje pytanie brzmi " czy ustawienie lampy musi być na "0" aby wyjąć silniczek? i czy trzeba wykonać jakiś manewr lewo-prawo aby ten silniczek wyjąć? Auto to Subaru Legacy 2.0 2007 lift nie mam Xenonów.

Pozdrawiam
Marcin

MiniO27
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy 2.0 165km 2007
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Wymiana silniczka regulacji świateł

Post 25 sie 2017, o 20:16

Trochę wstyd pisać ale rozwiązanie okazało się dość proste a mianowicie śruba która znajduję się w silniczku (regulacja góra-dół) należy ją wykręcać. Ot cała filozofia. Temat można zamknąć.

ODPOWIEDZ