Diagnoza łomotu ...
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Diagnoza łomotu ...
Jest to jeden z pomysłów. Ale nie wiem czy mi to wsadzą na rolki. 2,5t do tego cały napęd musiałby być rozpędzony.
Nie wiem nie byłem nigdy. Dałoby radę ?
Nie wiem nie byłem nigdy. Dałoby radę ?
"Każdy dobry uczynek będzie słusznie ukarany"
"Kto miał się wystraszyć, to się wystraszył. Kto miał się ześwinić, to się ześwinił"
"Kto miał się wystraszyć, to się wystraszył. Kto miał się ześwinić, to się ześwinił"
Nie trzeba na rolki, na podnośniku też możesz bezpiecznie przygazować.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
No taki chojrak to ja nie jestem :)
Wygląda na to, że prawa półoś przednia ma luzy, tam gdzie wchodzi w most. Ale żeby taki łomot od tego był ....
Wygląda na to, że prawa półoś przednia ma luzy, tam gdzie wchodzi w most. Ale żeby taki łomot od tego był ....
Ostatnio zmieniony 20 gru 2017, o 19:57 przez paku, łącznie zmieniany 1 raz.
Zbyszek na Mechaników tak auta sprawdza - na podnośnik i osłuchuje napędy.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
A który Zbyszek ??
Ok, ale ja nie siedzę w samochodzie ... ja siedzę za płotem.
Cztery koła o wadze ośmiu z Poloneza 1.5 LE (był taki ??), potencjalnie zdolne do urwanie się w każdej chwili i kręcące z prędkością odpowiadającą 100km/h .. to ja z daleka.
Cztery koła o wadze ośmiu z Poloneza 1.5 LE (był taki ??), potencjalnie zdolne do urwanie się w każdej chwili i kręcące z prędkością odpowiadającą 100km/h .. to ja z daleka.
- rafalm
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy 2.5 GX AT z 1999 r.
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Sam parę razy gazowałem na podnośniku, licznikowo do 120km/h. Nic się nie stanie
Ale tak na poważnie to chyba mechanicy coś takiego robili.
Ogólnie jest tak że zmiana pochylenia półosi wpływa na poziom hałasu. A w wersji wiszącej na podnośniku półosie nie są w normalnej pozycji.
W szczególności "wsuwanie" i "wysuwanie" się półosi z mostu zmienia dużo. A luzy są i ma co się wysuwać, jak również unosić.
Przedni most wygląda jak na obrazku i do 80-90km/h jest zupełnie ok. A potem do 120 łomot z przodu. A potem znów się ucisza.

Ogólnie jest tak że zmiana pochylenia półosi wpływa na poziom hałasu. A w wersji wiszącej na podnośniku półosie nie są w normalnej pozycji.
W szczególności "wsuwanie" i "wysuwanie" się półosi z mostu zmienia dużo. A luzy są i ma co się wysuwać, jak również unosić.
Przedni most wygląda jak na obrazku i do 80-90km/h jest zupełnie ok. A potem do 120 łomot z przodu. A potem znów się ucisza.

Zbyszek Tyski, Warszawa ul Mechaników.
Ja nie namawiam ale podpowiadam tylko rozwiązanie które widziałem na własne oczy. Albo jechać na warsztat i niech to zrobią fachowcy, gdybanie przez internety nie ma sensu.
Ja nie namawiam ale podpowiadam tylko rozwiązanie które widziałem na własne oczy. Albo jechać na warsztat i niech to zrobią fachowcy, gdybanie przez internety nie ma sensu.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!