Wymiana foteli: Forester SG/WRX Wagon -> Forester S-Turbo
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
kotton
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester S-Turbo MY01
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wymiana foteli: Forester SG/WRX Wagon -> Forester S-Turbo
Cześć.
Stoję przed koniecznością wymiany foteli (i kanapy) w tytułowym Forku. Stare są zajechane, brudne a na zakrętach trzeba trzymać się podłokietnika.
Czy ktoś z Was przerabiał ten temat? Przygotowując się do tej operacji udało mi się ustalić, że:
- fotele i kanapa z Forestera SG pasują PnP - mogą być drobne różnice w mocowaniach kanapy, ale do łatwej przeróbki;
- fotele i kanapa z WRX Wagon też pasują ale przednie fotele będą nieco niżej oraz przechylone delikatnie w stronę tunelu środkowego; kanapy jw.
Czy ktoś może to potwierdzić bazując na własnym doświadczeniu a nie tym co wyczytał na forach kolegów zza wielkiej wody?
Rozwiązaniem problemu obniżenia/pochylenia foteli przednich z WRX ma być przekładka szyn/mocowania foteli.. Czy ktoś z Was robił to w tych lub innych fotelach Subaru? Dużo z tym roboty?
W oko wpadły mi fotele jak w załączniku. Z tego co wiem od sprzedającego pochodzą one z WRX Wagon Hawkeye z 2006r. Na oko przypominają mi fotele montowane w niektórych Foresterach SG.. Jak myślicie, czy to ta sama konstrukcja?
Stoję przed koniecznością wymiany foteli (i kanapy) w tytułowym Forku. Stare są zajechane, brudne a na zakrętach trzeba trzymać się podłokietnika.
Czy ktoś z Was przerabiał ten temat? Przygotowując się do tej operacji udało mi się ustalić, że:
- fotele i kanapa z Forestera SG pasują PnP - mogą być drobne różnice w mocowaniach kanapy, ale do łatwej przeróbki;
- fotele i kanapa z WRX Wagon też pasują ale przednie fotele będą nieco niżej oraz przechylone delikatnie w stronę tunelu środkowego; kanapy jw.
Czy ktoś może to potwierdzić bazując na własnym doświadczeniu a nie tym co wyczytał na forach kolegów zza wielkiej wody?
Rozwiązaniem problemu obniżenia/pochylenia foteli przednich z WRX ma być przekładka szyn/mocowania foteli.. Czy ktoś z Was robił to w tych lub innych fotelach Subaru? Dużo z tym roboty?
W oko wpadły mi fotele jak w załączniku. Z tego co wiem od sprzedającego pochodzą one z WRX Wagon Hawkeye z 2006r. Na oko przypominają mi fotele montowane w niektórych Foresterach SG.. Jak myślicie, czy to ta sama konstrukcja?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Re: Wymiana foteli: Forester SG/WRX Wagon -> Forester S-Turbo
do XT wkładałem fotele z WRXa
pasowały i dobrze trzymały - nie zmieniałem szyn itp
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Konto usunięte pisze: do XT wkładałem fotele z WRXa
Siedzisko jest minimalnie niżej, ale to akurat jest fajne, nie siedzisz jak na taborecie. Ja też wstawiałem do wolnossącego forestera 2007 XC fotele od WRX'a bez żadnych zmian i trzymanie poprawiło się o 300%. Kanapy tylnej nie zmieniałem.
-
kotton
- 0 gwiazdek
Konto usunięte pisze: do XT wkładałem fotele z WRXa
Konto usunięte pisze: Ja też wstawiałem do wolnossącego
Czy te fotele, które montowaliście u siebie były takie jak w załączniku?
Przejrzałem trochę ogłoszeń sprzedaży aut i widzę, że te fotele bardzo często występowały w wolnossącej Imprezie GD.. Czy w WRX występowały zatem tylko kubełki ze zintegrowanym zagłówkiem?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
to co wkleił Fido_ wkładałem i ja
to co wkleiłeś ty to chyba fotele z wollnossaków (lub jakiś biega WRX) i też pasują ale nie mają lepszego trzymania od foteli z Forestera i brak im podłokietnika
to co wkleiłeś ty to chyba fotele z wollnossaków (lub jakiś biega WRX) i też pasują ale nie mają lepszego trzymania od foteli z Forestera i brak im podłokietnika
-
kotton
- 0 gwiazdek
Cholera.. potwierdziłeś moje obawy. Czy te kubełki z WRX występowały z poduszkami i podgrzewaniem?Konto usunięte pisze: też pasują ale nie mają lepszego trzymania od foteli z Forestera i brak im podłokietnika
Jest sens szukania czegoś z Forestera SG? Pytam pod kątem trzymania bocznego.. Widzę, że występowały dwa modele foteli - jeden typ bliźniaczy do tego z Imprezy GD a drugi bardzo podobny ale z podłokietnikiem..
Czy jakiekolwiek Subaru miało regulację trzymania bocznego foteli?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
jak trzymanie boczne to tylko stołki z wrx-a lub sti -ja - siedziałem na jednych i drugich i boczne trzymanie lepsze mają stołki z wrx-a ale to może tylko moje odczuciekotton pisze:Cholera.. potwierdziłeś moje obawy.Konto usunięte pisze: też pasują ale nie mają lepszego trzymania od foteli z Forestera i brak im podłokietnika
Jest sens szukania czegoś z Forestera SG? Pytam pod kątem trzymania bocznego.. Widzę, że występowały dwa modele foteli - jeden typ bliźniaczy do tego z Imprezy GD a drugi bardzo podobny ale z podłokietnikiem..
Czy jakiekolwiek Subaru miało regulację trzymania bocznego foteli?
fotele z GT tez pasują do Forestera ale nisko się siedzi, przy pow.180 cm nie jest to problemem ale dla niskopodłogowych ludzi moze być za nisko
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
kotton, ale co? Nie mieścisz się w fotele z WRX'a, czy to jakiś inny problem, że Ci nie pasują?
-
kotton
- 0 gwiazdek
Nie no chętnie wsadziłbym fotele z WRX ale cenowo średnio mi teraz pasują. Przy wzroście 180cm ważę circa 68-70kg więc to nie problem.Konto usunięte pisze: Nie mieścisz się w fotele z WRX'a, czy to jakiś inny problem, że Ci nie pasują?
Dowiedziałem się od kogoś kto przerabiał temat, że te z wolnossaka podejdą łącznie z tylnym oparciem. Siedzisko słabo leży więc chyba najlepiej zostawić stare i podłożyć tapicerkę z imprezowych.. i chyba na nich się skończy teraz. Pranie i łatanie starych pewnie wyjdzie drożej niż taki komplet. Zmartwiło mnie tylko to, że też mogę na nich jeździć na boki w zakrętach.. a podłokietnika do trzymania się już nie będzie:)
Druga sprawa to, że nie chcę rezygnować z poduszek i podgrzewania..
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
kotton pisze: Druga sprawa to, że nie chcę rezygnować z poduszek i podgrzewania..
Podgrzewanie jest plug&play, ta sama wtyczka, musisz mieć fotele z podgrzewaniem niezależnie od tego z jakiego subaru będą
Były w Forku SG fotele, które mają jako takie trzymanie boczne, mam w swoim takie obecnie. Z tego co kojarzę były robione tylko pod koniec produkcji przedliftowego SG, są one bardzo podobne z wyglądu do skórzanych foteli z Legacy Spec B, perforowana skóra z podgrzewaniem. Jak będę pamiętał to zrobię po południu jakieś fotki jak wyglądają. W stosunku do zwykłych foteli z forka jest dużo lepiej z trzymaniem bocznym, od WRX/STI jest trochę gorzej. Ale w poprzednim forku miałem stołki z GTka i one trzymają jeszcze lepiej niż wszystkie tutaj wymienione i siedzi się w nich sporo niżej.
Podepnę się,
Czy są jakieś fotele do forka SG przedlift co mają dłuższe siedziska od standardowych?
Przy wzroście 190cm trochę męczę się w długich trasach.
Czy są jakieś fotele do forka SG przedlift co mają dłuższe siedziska od standardowych?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
184 mam i powiem ci tak - może siedzenia od Legasia (tu nie wiem czy pasuje P&P) są dłuższe ale wszystko co miałem do tej pory było za krótkieyaro2003 pisze:Podepnę się,
-
kotton
- 0 gwiazdek
..czyli dobrze słyszałem:) Nie zapomnij podesłać zdjęcia.skwaro pisze: Były w Forku SG fotele, które mają jako takie trzymanie boczne
Całkiem zapomniałem zrobić fotki swojego ale znalazłem fotkę takich jak moje, tylko moje są w trochę lepszym staniekotton pisze:..czyli dobrze słyszałem:) Nie zapomnij podesłać zdjęcia.skwaro pisze: Były w Forku SG fotele, które mają jako takie trzymanie boczne