B22 - serwis - Wwa - opinie

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Heller
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: WRX
Polubił: 0
Polubione posty: 0

B22 - serwis - Wwa - opinie

Post 1 lis 2008, o 21:48

Jako, że skilowano me wysiłki uzyskania opinii na forum.szubaru.pl przepisałem sie tu ;)

Mianowicie chodzi mi o waszo opinię na temat jakości w stosunku do ceny.

Na Bajecznej22 zrobiłem do tej pory łączniki, hamulce i sprzęgło.

Nie mam najmniejszych zastrzeżeń bowiem chłopaki spisali się dzielnie w stosunku do ceny jaką przyszło mi zapłacić za usługę.

Teraz czas na kolejne naprawy - trzeba wymienić łączniki, zregenerować maglownicę, uszczelnić miskę olejową, wymienić tuleje, i pewnie wyjdzie kilka innych rzeczy na oględzinach)

Czy naprawdę warto kulać sie z tym do ASO (4Turbo cenowo też traktuję jak ASO) czy spokojnie można powierzyć wszystko B22 ?

Pytam bo nie chce mi się wydwać 2x więcej kasy na 4turbo skoro można to zrobić dobrze i tanio na Bajecznej.

Jakiś czas temu różńe krążyły opinie otym serwisie ale teraz z tego co wiem to ludzie nie maja najmniejszych zstrzeżeń do tego serwisu

Jakie jest wasze zdanie na ten czas ?

Mati i Adamusmax zrobili tam auta od podstaw i chyba nie narzekają..

Na kawiorową kieszeń - jaka jest wasza opinia co do serwisowania WRXa w Wawie ?

Współczynnik-cenowo-smakowy jest jak najbardziej za B22 - chciałbym tylko się w waszej opini upewnić i przekonać, że nie ma sensu wywalać dodatkowych PLNów za t, że siedzi sie w ASO czy 4Turbo

KE ?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: B22 - serwis - Wwa - opinie

Post 1 lis 2008, o 22:33

Heller, przecież możesz rzeczy mechaniczne robić u Zbyszka, a w przypadku poważniejszych spraw, albo problemów wymagających bardziej subtelnej diagnostyki jeździć do Mysiadła. Przecież się na Ciebie nikt nie obrazi.

Na bajecznej robiłem przegląd forestera przed zakupem i Zbyszek wydał mi się wystarczająco kompetentny. Dodając do tego całkiem dobre opinie jakie ma wśród ludzi, to ja bym spokojnie serwisował tam. Serwisuję s-turbo u Jarka w Otwocku, który ma podobny warsztat i nie mam powodów do narzekań (a cenowo jest baaardzo ok). Wiele osób tak robi, że z różnymi problemami jeździ w różne miejsca. Całe szczęście w wawce serwisów nam dostatek.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 1 lis 2008, o 23:13

Jako strona nie mam wiele do gadania, więc tylko napisze informacyjnie.

1. W serwisach 4turbo są mile widziani również klienci inych firm którzy do nas trafiaja bo mają nagły problem, albo też którym oferujemy usługę, ktorej inne firmy nie oferują, np. geometria (waw), montaż opon na felgi (waw), diagnostyka komputerowa, remap (kat), wgranie cel-fix, czy korekta przeładowania turbo, regulacja szpery płytkowej i wiele innych.

2. Absolutnie nie ma polityki że klienci Zbyszka z Bajecznej, VTG, Grześka z Jutrzenki czy Andrzeja Kopra, albo jakiejkolwiek innej firmy maja ceny x3 (no może x2 :giggle:) -> dla niedomyslnych to był żart

3. Kilka tygodni temu został wdrożony nowy zunifikowany cennik usług dla obu serwisów - pewne ceny wzrosły, inne spadły, często to są dość duże różnice, warto spytać.

4. Jak piszemy w wielu miejscach nie jest naszą ambicją robić i sprzedawać wszystko najtaniej w Polsce. Na pewno naszą docelową ambicją, do której realizacji małymi kroczkami zmierzamy (zdaję sobie doskonale sprawę że jest jeszcze w tej sprawie bardzo wiele do zrobienia!) jest robić wszystko najlepiej jak to jest tylko możliwe. W tym celu m.in. trzymamy w magazynie setki podkładek regulacyjnych, tulejek jednorazowego zgniotu, jednorazowych podkładek, śrub , nakrętek, uszczeniaczy, o-ringów i innych drobiazgów o których użytkownik samochodu często w ogóle nie wie że istnieją, a które umozliwiają natychmiastowe naprawy i przeglądy małych i duzych podzespołów waszych samochodów zgodnie z wszelkimi standardami i procedurami takich czynności. Niestety koszty z tym związane znajdują odzwierciedlenie także w cenach usług, ale sądzimy że to jest słuszny kierunek działania i dzięki temu nie trzeba już w 99% przypadków, jak kiedyś, czekać na popychacz zaworowy lecący DHLem czy FedExem z USA żeby złozyć silnik po remoncie....(przykład autentyczny z doświaczeń załozycieli 4Turbo).

Mam nadzieję że wśród forumowiczów są tacy którzy zgadzają sie z naszym myśleniem, a tych ktorzy sięnie zgadzają też zapraszam - również do krytyki, ktora jeżeli konstruktywna jest przeze mnie bardzo ceniona :)

Heller
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 2 lis 2008, o 00:54

Ja się tylko zastanawiam czy jest różnica jakościowa (oprócz ceny na zwyżkę w 4turbo) w obsłudze podstawowych elementów jak łączniki, gumy, stabilizatory, drążki, tuleje itd.. między "wypachnionym" 4T a "garażową" Bajeczną.... ?

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 2 lis 2008, o 01:29

Zależy jakie graty zamówisz.
Ja np. u Zbyszka w GTeku wymieniłem łączniki na regenerowane, bo Zbyszek dał mi na nie długą gwarancję.
Przez rok wytrzymały, bo potem to mi się całe auto zepsuło. ;-(
Generalnie jeżdżę trzeci rok aż z Ursynowa, bo mam do B22 zaufanie i jestem zadowolony cen i usług.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D

Post 2 lis 2008, o 17:33

Subaraka mam od niedawna ale zdąłem już zajrzeć i do Fantazji , na Bajeczną do 4T i ASO oczywiście.W jednych warsztatach miałem więcej do roboty w innych mniej.Niemniej szczerze i z ręka na sercu mogę napisać, że kontakty z w/w były bardzo pozytywne.

B22- miło,kompetentnie,szybko,cierpliwie- potrzebowałem czesci na szybko i fachowego doradztwa
4T - zrobienie geometrii,zakup czesci zawieszenia - szybko,kompetentnie,nowe urządzenia diagnostyczne. Szybkie fakturowanie.OK. Mozliwość bycia w warsztacie-bardzo to lubię !
Fantazja Mocy - miło, bardzo fajne podejście do klienta,pomagają w zakupie(zdobyciu) części !!!

ASO - niemoc logistyczna . Wręcz książkowy przykład jak nie należy działać. czas oczekiwania na części : wieczność . Ceny ujednolicone korporacyjnie ;-(

Przykład- na terenie Warszawy kazano mi czekać na cześci 7 dni , gdzie to z innych ASO za pomoca telefonu kupiłem połowę tych części jednego dnia.A do innych miast nie chciało mi się już dzwonić. Wygląda jak kiepski żart ale jest jakimś niewyobrażanych wręcz reliktem zeszłego stulecia. Dziś po prostu nie wypada pewnych rzeczy nie mieć uporządkowane.
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

Heller
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 3 lis 2008, o 22:47

Dziękuje bardzo wszystkim którzy podrzucili mi kilka swoich zdań i opinii na forum jak i na privie.

Sam też po kilku odwiedzinach kilku miejsc mam już coś do powiedzenia...

Nie będziemy tu klaskać jednym ani kadzić drugim ale... wniosek jest taki, że - co można zrobić dobrze i taniej - lepiej zrobić dobrze i taniej niż też - dobrze (choć nie zawsze) i drożej ;)

Wiktor

;)

Maniek MTS
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: WRX 2.5l Stage 3, Toyota Carina E

Post 6 lis 2008, o 18:16

Azrael pisze:Jako strona nie mam wiele do gadania, więc tylko napisze informacyjnie.

1. W serwisach 4turbo są mile widziani również klienci inych firm którzy do nas trafiaja bo mają nagły problem, albo też którym oferujemy usługę, ktorej inne firmy nie oferują, np. geometria (waw), montaż opon na felgi (waw), diagnostyka komputerowa, remap (kat), wgranie cel-fix, czy korekta przeładowania turbo, regulacja szpery płytkowej i wiele innych.
Jak to inne firmy nie oferują tego co wy ?? hmm chyba się zagalopowałeś troszke...
MTS Rally Autoryzowany Dealer Maptek/Ecutek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 523 razy

Post 6 lis 2008, o 19:03

Maniek MTS pisze: Jak to inne firmy nie oferują tego co wy ?? hmm chyba się zagalopowałeś troszke...
Maniek MTS, myślę, że wcale się nie zagalopował. Z pewnością są firmy, które nie oferują ww. usług. Wdech, wydech, wdech, wydech, remap... ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Maniek MTS
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: WRX 2.5l Stage 3, Toyota Carina E

Post 6 lis 2008, o 19:28

Chloru pisze:
Maniek MTS pisze: Jak to inne firmy nie oferują tego co wy ?? hmm chyba się zagalopowałeś troszke...
Maniek MTS, myślę, że wcale się nie zagalopował. Z pewnością są firmy, które nie oferują ww. usług. Wdech, wydech, wdech, wydech, remap... ;-)
hehe... faktycznie nie zauważyłem ;-)
MTS Rally Autoryzowany Dealer Maptek/Ecutek

ODPOWIEDZ