Znowu coś.
Podczas odpalania rozrusznik zatrzymuje sie w trakcie krecenia. Po powrocie kluczykiem do pozycji off i ponownym zakreceniu albo znowu sie zatrzyma, albo odpali normalnie.
Nie zwalnia,nie przeskakuje, nie strzela, po prostu przestaje krecic.
Pacjent Forester Turbo 2000
Rozrusznik sie zegna, czy cos innego?
rozrusznik przestaje krecic
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
ewemarkam
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2.0 N/A AT
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 38 razy
Chyba Ci się szczotki kończą w rozruszniku. Pewnie w turbo jest gorszy dostęp do niego. Trzrba go wyjąć i zobaczyć co się z nim stalo. Gdzie widziałem nawet poradnik jak go rozebrać
Ostatnio wymieniałem u Siebie, szczotki i "automat" zmieściłem się w 80 PLN za części. Krecil bardzo słabo, robił może parę obrotów i stawał, ledwo odpalałem. Po wymianie kręci jak szalony.
Wysłane z mojego M2 Mini przy użyciu Tapatalka
Ostatnio wymieniałem u Siebie, szczotki i "automat" zmieściłem się w 80 PLN za części. Krecil bardzo słabo, robił może parę obrotów i stawał, ledwo odpalałem. Po wymianie kręci jak szalony.
-
ewemarkam
- 4 gwiazdki
Ja kupilem u mnie w mieście. Regenerują tam rozruszniki i alternatory. Jak masz warsztat w mieście, to Ci dobiorą na miejscu części. Oczywiście jak im je przyniesiesz na wzór. Wymieniłem szczotkotrzymacz i automat. Automat jest nie rozbieralny, a też ma ogromne znaczenie przy rozruchu.
-
ewemarkam
- 4 gwiazdki
Takie cuś:
https://archiwum.allegro.pl/oferta/szcz ... 38393.html na 95% to jest ten. Ale nie kupuj puki nie wyjmiesz.
https://archiwum.allegro.pl/oferta/szcz ... 38393.html na 95% to jest ten. Ale nie kupuj puki nie wyjmiesz.
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Do zakładu regenerującego rozruszniki zawieź. tam powinni ci zdiagnozować i naprawić i powinni dać wtedy gwarancję
Wysłane z mojego mądrego telefonu
Wysłane z mojego mądrego telefonu
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

-
ewemarkam
- 4 gwiazdki
Jeśli po wyjęciu okazałoby się że tulejki są do wymiany, to dopiero wtedy bym to im oddał. Tulejki się bardzo ciężko demontuje.
Wymianę szczotkotrzymacza można zrobić samemu i trochę kasy zaoszczędzić. Zwłaszcza że mi cała operacja wyjęcia, rozebrania, diagnozy (widać co uszkodzone, szczotek nie ma, tulejki są ok), złożenia i montażu. Zajęła ok 2 godzin. Grunt to tak samo zamontować automat, bo jak go obrócimy to nie będzie działał.
Wymianę szczotkotrzymacza można zrobić samemu i trochę kasy zaoszczędzić. Zwłaszcza że mi cała operacja wyjęcia, rozebrania, diagnozy (widać co uszkodzone, szczotek nie ma, tulejki są ok), złożenia i montażu. Zajęła ok 2 godzin. Grunt to tak samo zamontować automat, bo jak go obrócimy to nie będzie działał.
Jedna uwaga.
Tulejki powinno się wyciskać a nie wybijać.
Tulejki powinno się wyciskać a nie wybijać.
Dolce far niente