Wskaźnik aktualnego zużycia paliwa

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
marcin.rogala1981
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 25 lip 2018, o 13:17

Witam wszystkich i zarazem Proszę o pomoc w rozwiązaniu z detalu który jest dla mnie istotny. Na desce rozdzielczej kompletnie nie reaguje wskaźnik który powiniem pokazywać aktualne zużycie paliwa. czy ktokolwiek wie gdzie mógłbym rozpocząć poszukiwania problemu Jest to Subaru Legacy 5 generacja 2010 rocznik.[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201807 ... f12a0d.jpg[/IMG]
Ostatnio zmieniony 25 lip 2018, o 13:17 przez marcin.rogala1981, łącznie zmieniany 2 razy.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 25 lip 2018, o 13:23

Nie wiem jak to jest w MY2010, ale z reguły po włączeniu zapłonu wszystkie wskazówki rozpoczynają "taniec". Jeśli ta od paliwa się nie rusza, to szukałbym problemu po stronie samego wskaźnika na desce, a jeśli działa to sprawdziłbym sygnał wyjściowy na czujniku poziomu w baku (może po prostu padł lub zawiesił się).
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

marcin.rogala1981
0 gwiazdek

Re: Wskaźnik aktualnego zużycia paliwa

Post 25 lip 2018, o 13:25

jeżeli chodzi o wskaźniki na desce rozdzielczej to całkowicie leży właśnie Ta wskazówka od aktualnego zużycia paliwa Dziękuję za sugestie natomiast wskaźnik paliwa poziomu w Baku działa poprawnie czy to mogłoby wyeliminować twoją drugą sugestie Jak sądzisz ?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lip 2018, o 14:19

marcin.rogala1981 pisze:
25 lip 2018, o 13:25
wskaźniki na desce rozdzielczej to całkowicie leży właśnie
Zakładając, że wskazówki pozostałych wskaźników tańczą przy włączaniu zapłonu, to skupiłbym się na desce.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

marcin.rogala1981
0 gwiazdek

Post 25 lip 2018, o 14:23

Zatem skupić się na desce ...hmmm... Czyli elektryka Obawiałem się tego najbardziej bo ciężko znaleźć kogokolwiek kto byłby w stanie podjąć się... Czy ktoś z obecnych tutaj na forum jest w stanie skontaktować mnie z osobą która by podjęła się ewentualnie sprawdzenia i demontażu zegarów z deski rozdzielczej ?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lip 2018, o 14:29

Tutaj pracuje Daniel, któremu chciało się grzebać w takich rzeczach, ale to daleko od Ciebie.

marcin.rogala1981
0 gwiazdek

Post 25 lip 2018, o 14:39

Dziękuję skorzystam z kontaktu.

ewemarkam
4 gwiazdki
Auto: Forester '98 2.0 N/A AT
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 38 razy

Post 25 lip 2018, o 14:54

Często padają liczniki w renowkach. Goście którzy się tym zajmują powinni Ci to ogarnąć, poszukaj ofert z serwisów ogłoszeniowych w Twojej okolicy.

Wysłane z mojego M2 Mini przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ