Ale drugi powód dla którego piszę tego posta to piasty NTY które niby maja pasować do Tribeci, zamawiając ją zastanawiało mnie że pasują zarówno do Tribeci i do Imprezy WRX.
Po wybiciu starej piasty ze zwrotnicy i pasowaniu nowej NTY o symbolu SB-012 ewidentnie nie pasuje, tzn dwa otwory mocujące są przesunięte o około 5mm względem otworów w zwrotnicy. Tak więc zamawiając zamienniki piast zwracajcie na to uwagę. Ja zostałem z ręką w nocniku, tzn unieruchomioną Tribeca co najmniej do wtorku, zanim otrzymam odpowiednia piastę. Dobrze że sobie wymiany nie zostawiłem na ostatni dzień przed wyjazdem na wczasy.

[imghttps://forum.subaru.pl/uploads/monthly_2017_07/20170728_153704.thumb.jpg.37717722997b92d61d48398065687662.jpg][/img]

Update z dziś, byłem w dwóch sklepach stacjonarnych żeby dobrać piastę, oczywiście niczego nie maja na miejscu. Panowie z tych sklepów wyszukują w swoich katalogach i znajdują na pierwszej pozycji piastę SKF VKBA 7495 w cenie oryginału, więc szukają dalej to ta piasta SKF zamienia się z piastą SNR R181.21 tą piastę zamówiłem, ale mam obawy że ona również nie będzie pasować, gdyż w katalogach jest ona opisana że pasuje do Imprezy i Tribeci. Ktoś z Was montował zamiennik piasty do Tribeci? Jeśli tak to może ma gdzieś zapisane dokładnie jaki symbol miała ta piasta?