Bardziej o właściwości trakcyjne mnie chodziło.
Ale chyba bez sensu całoroczne.
Opony całoroczne
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 107 razy
- Polubione posty: 168 razy
Opony całoroczne
Szybciej się zużywają. Jeśli chodzi o trakcję to wielkiej różnicy nie ma, przy lekkiej zimie. Mam doświadczenie z budżetowymi oponami całorocznymi. Do jeźdzenia po mieście w niewielkim samochodzie sprawdzają się
-
ewemarkam
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2.0 N/A AT
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 38 razy
Opony całoroczne
Mam doświadczenie z wieloma markami opon całorocznych. Przy przebiegach rzędu 10-12 tys rocznie nie ma co się pchać w dwa komplety. Obecnie mam vredstein quatrac 5. Jestem zadowolony. Jeździłem na crossclimate w/g mnie najlepsza. Później ubiroyal allseason expert. Miałem jeszcze kiedyś navigatory od Dębicy. Na śniegu ok ale na mokrym tragedia.
Quatrac mają obecnie ok 6mm bieżnika a to ich 3 lato będzie i jakieś 25 tys km.
Pamiętam jak mi rainsporty leciały w oczach, dwa sezony i prawie połowa bieżnika.
Kolega z pracy kiedyś mi narzekał że wielosezon jest kiepski.... Jeździł na bieżnikowanych wielosezonowych..... Zostawiłem to bez komentarza.
Quatrac mają obecnie ok 6mm bieżnika a to ich 3 lato będzie i jakieś 25 tys km.
Pamiętam jak mi rainsporty leciały w oczach, dwa sezony i prawie połowa bieżnika.
Kolega z pracy kiedyś mi narzekał że wielosezon jest kiepski.... Jeździł na bieżnikowanych wielosezonowych..... Zostawiłem to bez komentarza.
Opony całoroczne
Ja mam teraz wielosezonowe vikingi od Lukassa, musiały być z indeksem C więc był to kompromis do pojazdu wolnobieżnego. Bardzo ładnie spisywały się w zimie i na mokrym, jestem bardzo zadowolony.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Opony całoroczne
Też mam te opony w OBK, podobny przebieg i czas użytkowania, ale trochę gorszą opinię, na mokrym już słabo trzymają, szybko zrywają przyczepność przy hamowaniu. Miałem wcześniej Dunlopy i już więcej nie chcę, bardzo szybko się zużyły i były głośne. Żona jeździ Imprezą na GY Vector 4seasons, kolejny komplet, jesteśmy zadowoleni, rozsądnie ciche, trwałe, dobrze trzymią - jak na wielosezonówki. Lekki teren, błotko, polne drogi - bez kłopotów. Przy naszych obecnych przebiegach i trasach nie widziałem sensu wymiany sezonowej, a i nie miałem gdzie przechować opon.
Farewell, all joys! O Death, come close mine eyes!
More Geese than Swans now live, more Fools than Wise.
More Geese than Swans now live, more Fools than Wise.
Opony całoroczne
Triangle się wydaje też spoko opcją ze względu na długą gwarancję, bo aż 10 lat. To jest sygnał, że jakość jest ok, bo inaczej nie dawali by aż tyle. A cena też całkiem w porządku.