Witam
Mam pytanie odnośnie niebezpieczeństw związanych z faktem kiedy auto długo stoi i nie czarujmy się rdzewieje. Stan karoserii już znam bo byłem na przeglądzie ale interesuje mnie jeszcze stan silnika, czy aby ściany cylindrów nie pordzewiały. Auto stało prawie rok niejeżdżone
Tom
Kiedy auto długo stoi, z jakimi problemami trzeba się liczyć
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Kiedy auto długo stoi, z jakimi problemami trzeba się liczyć
Jak nie było w ogóle odpalane to mogło sie stać wiele rzeczy.
Gładź cylindrów chyba też mogła dostać, ale z całą pewnością mogą być zapieczone tłoczki w zaciskach i zeżarte tarcze hamulcowe.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Prócz powyższych - paski, uszczelki, linki, elektronika, sto tysięcy rzeczy mogło się wydarzyć, często bardzo trudno usuwalnych. Generalnie bardzo mocno zniechęcałbym do zakupu takiego samochodu.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Tak jak napisalem na kropce (EDIT, a nie kresce oczwiscie ;)) - podejrzewam, ze spodziewac sie mozna co jakis czas jakiejs duperelki, ktora wyjdzie - typu uszczeleczki, lozyska itp.
ktore staly nieruchomo przez dluzszy czas, a potem po chwili pracy na nowo czasem sobie padna.
Wszystko na raz raczej sie nie posypie, ale co jakis czas pewnie wyjdzie jakas duperelka. Wszystko zalezy od ceny takiego samochodu tez...
Bo przy atrakcyjnej mozna ew. sobie cos tam raz na jakis czas wymienic...
ktore staly nieruchomo przez dluzszy czas, a potem po chwili pracy na nowo czasem sobie padna.
Wszystko na raz raczej sie nie posypie, ale co jakis czas pewnie wyjdzie jakas duperelka. Wszystko zalezy od ceny takiego samochodu tez...
Jacek "AMI" Rudowski
Auto już jeździ od kilku miesięcy w Polsce - także trochę źle się wyraziłem. Na przeglądzie był i wszystko jest OK. Trochę tylko zardzewiałe są wahacze.AMI pisze:Tak jak napisalem na kropce (EDIT, a nie kresce oczwiscie ;)) - podejrzewam, ze spodziewac sie mozna co jakis czas jakiejs duperelki, ktora wyjdzie - typu uszczeleczki, lozyska itp.
Wolałem Was zapytać żeby potem po zakupie nie było:
"Oj pomylyłem się oj pomylyłem"

Tom
Kupno uzywanego samochodu zawsze jest jakas tam ruletka.
Poza tym pewne czesci zwyczajnie beda sie z wiekiem raz na jakis czas sypac... bywa...
Poza tym pewne czesci zwyczajnie beda sie z wiekiem raz na jakis czas sypac... bywa...
Jacek "AMI" Rudowski