jak odpowietrzyc hamulec gt
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
namiot
- 2 gwiazdki
- Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
jak odpowietrzyc hamulec gt
witam zamierzam wymienic plyn hamulcowy i zastanawiam sie jak odpowietzryc hamulce w gt wiem ze sie zaczyna od przodu ale nie wiem dokladnie prosze o jakis rysunek i opis pozdrawiam 

Re: jak odpowietrzyc hamulec gt
Od przodu?
Byłem przekonany, że zaczynasz od prawego tylnego koła, potem lewe tylne, prawe przednie i lewe przednie.
Zalewasz nowym płynem zbiorniczek pod maską do pełna a w ręku masz słoiczek też wypełniony płynem, do środka wkładasz giętką rurkę, pilnując aby koniec rurki był zawsze zanurzony w płynie, drugi koniec zakładasz na odpowietrznik. Druga osoba wsiada do środka i naciska regularnie pedał hamulca. Odkręcasz odpowietrznik i czekasz aż przestaną wypływać pęcherzyki powietrza (podczas naciskania na pedał). Wtedy pomocnik przytrzymuje wciśnięty pedał a ty zakręcasz odpowietrznik. Wtedy dolewasz znowu do pełna w zbiorniczku pod maską i zabierasz się za następne koło.
Przebojem zawsze są same odpowietrzniki - czasami się ukręcają, przekręcają, okręcają a powinny się tylko wykręcać i wkręcać
Byłem przekonany, że zaczynasz od prawego tylnego koła, potem lewe tylne, prawe przednie i lewe przednie.
Zalewasz nowym płynem zbiorniczek pod maską do pełna a w ręku masz słoiczek też wypełniony płynem, do środka wkładasz giętką rurkę, pilnując aby koniec rurki był zawsze zanurzony w płynie, drugi koniec zakładasz na odpowietrznik. Druga osoba wsiada do środka i naciska regularnie pedał hamulca. Odkręcasz odpowietrznik i czekasz aż przestaną wypływać pęcherzyki powietrza (podczas naciskania na pedał). Wtedy pomocnik przytrzymuje wciśnięty pedał a ty zakręcasz odpowietrznik. Wtedy dolewasz znowu do pełna w zbiorniczku pod maską i zabierasz się za następne koło.
Przebojem zawsze są same odpowietrzniki - czasami się ukręcają, przekręcają, okręcają a powinny się tylko wykręcać i wkręcać

-
namiot
- 2 gwiazdki
- Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
witam z tego co wiem masz racje ale widzialem gdzies jakis inny schemacik z poparciem instrukcji wlasnie od subaru ponierzarz tam jest pompa czy cos w calibrze turbo terz tak mialem ze wedlug instrukcji zaczynalo sie od przodu pozdrawiam 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
namiot pisze:ponierzarz
namiot pisze: terz

A tak przy okazji, to masz tu zapas do wykorzystania:
..................................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,............................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,................
....................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,..............................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.......................,,,,,,,,,,,,,,,
.........................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,...................................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,......................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,............................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,..............................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,....
........................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.........................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,...........................,,,,,,,,,,,,,,,
Jest jeszcze wersja dla leniwych. 4 butelki z płynem, w nich wężyki. Odkręcasz odpowietrzniki, wtlaczasz sprężone powietrze przez zbiorniczek z plynem. Odpowietrzasz, zakręcasz i prawie gotowe.
Dolce far niente