Więc zmiana czy nie , a jak nie to kiedy
Pasek rozrządu WRX'01
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Pasek rozrządu WRX'01
Znajomy kupił ze 3 lata temu wrx-a z przebiegiem 40 tysi i zmienił pasek teraz ma o 60 tysi więcej i się pyta mnie ( a ja taki zawodowiec ,że cho cho cho
)czy powinien zmienić, więc ja na to ,że się spytam mądrych głów .

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Pasek rozrządu WRX'01
Zapytaj go czy zmieniał przy 40tys. rolki i napinacz, jeśli zmieniał sam pasek , to radziłbym zmienic cały rozrząd, jesli wymieniał przy 40 cały komplet to może jeździć jeszcze 40 tys. kmPiter 35 pisze:Znajomy kupił ze 3 lata temu wrx-a z przebiegiem 40 tysi i zmienił pasek teraz ma o 60 tysi więcej i się pyta mnie ( a ja taki zawodowiec ,że cho cho cho)czy powinien zmienić, więc ja na to ,że się spytam mądrych głów .
Więc zmiana czy nie , a jak nie to kiedy![]()
Jak się znajomy weźmie za wymianę kompletnego rozrządu, to niech wymieni przy okazji uszczelniacze.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi 
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
A co sądzicie o wymianie pompy przy okazji wymiany rozrządu. W jednym ASO mówią, że wymieniać a w innym, żę dopiero po 200 tkm
Chodzi mi o 2.0 XT.
Sławek, wymieniać jak cieknie. Producent nie przewiduje wymiany z paskiem. czasem się rozcieknie przy 70kkm czasem przy 180.
-
Sławek
- 3 gwiazdki
Dzięki. Byłem trochę skołowany gdyż to chyba kawiory wymieniają pompę z paskiem. Jeszcze raz dzięki. 
Sławek, my serwisujemy paru kawiorów i nie przypominam sobie wymian pompy która była OK.
-
Sławek
- 3 gwiazdki
Sorki ale chyba nie jesteś z ASO
No ale skoro jesteś tak uprzejmy to mam jeszcze jeden dylemat: radzisz wziąć orginalny zestaw czy może być inny a jeżeli tak to jaki? Niestety mieszkam na zadupiu RP chociaż to miasto wojewódzkie i tu nikt nie ogarnia subaraków. 
Sławek, oryginalny. Przyzwoity seriws masz relatywnie niedaleko w NIemczech.
Sławek, odkręciłem pompę wody przy okazji wymiany rozrządu przy licznikowych 260.000 km. Nie ciekła, jednak zauważyłem, że łopatki pompy są mocno zniszczone - zapewne od zjawiska kawitacji. Ponieważ i tak miałem wszystko odkręcone, wymieniłem, a co tam.
-
Sławek
- 3 gwiazdki
Azrael no własnie się zastanawiam ASO Poznań czy Niemcy? Jakby coś to jednak łatwiej pertraktować z naszymi niż z niemcami. A poza tym ani słowa po niemiecku nie znam
Sławek pisze: zastanawiam ASO Poznań czy Niemcy? Jakby coś to jednak łatwiej pertraktować z naszymi niż z niemcami. A poza tym ani słowa po niemiecku nie znam
Zdecydowanie niemcy
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa