remont silnika i sprzęgła

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

Re: remont silnika i sprzęgła

Post 11 cze 2016, o 16:52

Hmm.....

tomek76k7
1 gwiazdka
Auto: SUBARU LEGACY
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 11 cze 2016, o 17:01

tomek76k7
1 gwiazdka

Post 11 cze 2016, o 17:10

zinc pisze:
tomek76k7 pisze:
zinc pisze:Gdzie on sprzeglo komplet zdobyl za 530zl ?? kurde noname... albo okaze sie ze to syn znanego polityka i ma 70% zniki w intercarsie...
;d

zinc nie moja wina że zdzierasz z ludzi i ich oszukujesz, chcesz zarobić na robociźnie tyle samo co przy składaniu bentleya i jeszcze ich oszukujesz na cenie części, żeby jeszcze więcej kasy wyciągnąć, twoje postępowanie jest naganne i powinieneś trochę przemyśleć co robisz
powinienem Cie oskarzyc... Po pierwsze nikogo nie okradam, nie oszukuje itd itp. Cena robocizny jest jaka jest nie podoba sie to klient nie jest zmuszony dokonywac napraw u nas. Ja sie nadal pytam skad masz czesci o polowe taniej niz sa ogolno dostepne?? Nic nie sugeruje ale fa lub paragon pokazesz ?? ze masz mechanika ktory twierdzi ze to luzik, lajcik itd-spoko nie wnikam, jak dla mnie moze robic zadarmo, tylko skad masz czesci ?? Dwa wyzywasz, jestes arogancki do tego oskarzasz i psujesz renome-na to jest paragraf!! Oszukuje na cenie czesci?? Kutwa szczeniaku- kleint w normalnym serwise ma fa na czesci nawet na zakichana srubke-cena robocizny nawet gratis to i tak za sam rozrzad dwa razy wiecej... (prawie co by sie nie bawic w szczegoly). Jesli ja okradam i oszukje co sugerujesz i za co powinines miec sprawe, to w takim razie sklep typu inter cars co robi?? sprzedaje za drogo to znaczy okrada ?? Dam Ci dobra rade przepros poki masz czas

a szczeniaka sobie znajdź w rodzinie bo jesteś ode mnie młodszy o 10 lat g...u

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 11 cze 2016, o 22:51

I co tam chłopcy?
Popijacie kakałko ? :lol:

Slawskip
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru Legacy MY07
Polubił: 12 razy
Polubione posty: 4 razy

Post 12 cze 2016, o 05:49

Tylko Decomoreno ;)

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 12 cze 2016, o 06:20

Normalny cud. Wszystkie ceny za 1/3 tego co w ASO i do tego oryginały :lol:

tomek76k7
1 gwiazdka

Post 12 cze 2016, o 07:49

Więc nie dawajcie się nabierać, remont silnika, sprzegło i części są w takiej samej cenie jak do innych samochodów

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 12 cze 2016, o 11:23

tomek76k7 pisze:Więc nie dawajcie się nabierać, remont silnika, sprzegło i części są w takiej samej cenie jak do innych samochodów
Części to owszem, w podobnej cenie płaciłem za rozrząd, plus parę dupereli, ale robocizna droższa.
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

tomek76k7
1 gwiazdka

Post 12 cze 2016, o 12:27

Zapomniałem dodać mechanik skasował mnie tylko 200zł za wypożyczenie kanału i narzędzi, powiedzał że to taki prosty silnik że sam zrobię i tak było :-d

koziolek
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester XT 2.5
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 9 razy

Post 12 cze 2016, o 14:38

Zapomniałeś też dodać że kilka dni pracowałeś przy tym remoncie nie zarabiając w tym czasie.

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Post 12 cze 2016, o 14:59

tomek76k7 pisze:
zinc pisze:
Chloru pisze:Czyli normalną cenę za SKF albo Aisin. Ruville albo Ina może kosztować ~700 PLN. Trzeba było spytać a nie opluwać wszystkich wokół.
chloru... nie ma co sie palowac... ja go z podjazdu w razie wu na kopach wypiesze...

a na kopach to możesz swoją żonę potraktować i nikogo innego, chociaż po tym co reprezentujesz to chyba ona ciebie w d..e kopie
przegiales kur...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

tomek76k7
1 gwiazdka

Post 12 cze 2016, o 15:01

koziolek pisze:Zapomniałeś też dodać że kilka dni pracowałeś przy tym remoncie nie zarabiając w tym czasie.
2 dni

tomek76k7
1 gwiazdka

Post 12 cze 2016, o 15:24

chloru... nie ma co sie palowac... ja go z podjazdu w razie wu na kopach wypiesze...[/quote]

a na kopach to możesz swoją żonę potraktować i nikogo innego, chociaż po tym co reprezentujesz to chyba ona ciebie w d..e kopie[/quote]
przegiales kur...[/quote]

zinc daj sobie już spokój, jest pozamiatane, prawda wyszła na jaw
sam zaczynasz a później masz pretensje
ja z swojej strony życzę ci jak najlepiej niech ci się układa w życiu zawodowym i osobistym
ale przemyśl parę rzeczy bo pieniądze to nie wszystko

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 12 cze 2016, o 15:39

tomek76k7 pisze:chloru... nie ma co sie palowac... ja go z podjazdu w razie wu na kopach wypiesze...

a na kopach to możesz swoją żonę potraktować i nikogo innego, chociaż po tym co reprezentujesz to chyba ona ciebie w d..e kopie[/quote]

ja z swojej strony życzę ci jak najlepiej niech ci się układa w życiu zawodowym i osobistym
ale przemyśl parę rzeczy bo pieniądze to nie wszystko[/quote]

1.Ty zaczales wyzywajac nas od oszutow itd. JAKA PRAWDA?? DOKLADNIE CO MASZ NA MYSLI ??
2.Od mojego zycia sie odczep
3.Co ty o pieniadzach ?? Chlopie cale forum nie wierzy w magie a Ty sie upierasz??POKAZ TEN SKLEP-obdzwonilem chyba wszystkie z panoramy firm i nie znalazlem... Jesli masz mega dojscie-chwala Ci ale odpiepsz sie ze inni kradna,oszukuja klientow itd. A do tego obrazasz i piepszych na ludzi ktorych nie znasz. Nie odszczekales jeszcze tego cos nagadal a tu jakis moralizator. Jestes nie powazny, kogo okradlem? ze niby rozrzad za 1200zl (kompletny a nie paseczke i rolki,z wymiana oczywiscie) to duzo ?? jakos tylko dla Ciebie- reszta mowi ze to normlna cena... W ASO wiesz ile powiedza ?? co ich tez od zlodziej wyzwiesz?? Jak masz ori czesci nie kradzione itd to otwieraj warsztat-tak sie znasz na rozrzadach, bedziesz robil kase i bedziesz mogl mowic jak inni zdzieraja a ty tak tanio robisz. PS pozamiatac to wiesz co se mozesz

tomek76k7
1 gwiazdka

Post 12 cze 2016, o 15:48

zinc pisze:
tomek76k7 pisze:chloru... nie ma co sie palowac... ja go z podjazdu w razie wu na kopach wypiesze...

a na kopach to możesz swoją żonę potraktować i nikogo innego, chociaż po tym co reprezentujesz to chyba ona ciebie w d..e kopie

ale przemyśl parę rzeczy bo pieniądze to nie wszystko[/quote]

1.Ty zaczales wyzywajac nas od oszutow itd. JAKA PRAWDA?? DOKLADNIE CO MASZ NA MYSLI ??
2.Od mojego zycia sie odczep
3.Co ty o pieniadzach ?? Chlopie cale forum nie wierzy w magie a Ty sie upierasz??POKAZ TEN SKLEP-obdzwonilem chyba wszystkie z panoramy firm i nie znalazlem... Jesli masz mega dojscie-chwala Ci ale odpiepsz sie ze inni kradna,oszukuja klientow itd. A do tego obrazasz i piepszych na ludzi ktorych nie znasz. Nie odszczekales jeszcze tego cos nagadal a tu jakis moralizator. Jestes nie powazny, kogo okradlem? ze niby rozrzad za 1200zl (kompletny a nie paseczke i rolki,z wymiana oczywiscie) to duzo ?? jakos tylko dla Ciebie- reszta mowi ze to normlna cena... W ASO wiesz ile powiedza ?? co ich tez od zlodziej wyzwiesz?? Jak masz ori czesci nie kradzione itd to otwieraj warsztat-tak sie znasz na rozrzadach, bedziesz robil kase i bedziesz mogl mowic jak inni zdzieraja a ty tak tanio robisz. PS pozamiatac to wiesz co se mozesz[/quote]

nie ma sensu z tobą rozmawiać bo i tak tego nie rozumiesz albo nie chcesz, życzę ci powodzenia i więcej do mnie nie pisz bo niema to najmniejszego sensu

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 12 cze 2016, o 16:21

Co mam zrozumiec?? ze nazywasz mnie oszustem?? Ciekawe czemu nie pokazesz tego magicznego sklepu-powiedzialem cena robocizny-ok kazdy ma swoja i tyle a czesci... no way... dobra nic nie rozumiem niech Ci bedzie. Zycze aby remont na dlugo starczyl, zeby glowice byly ok, sprzeglo trzymalo ze 150tys km it d itp

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 12 cze 2016, o 17:37

Przecież powiedział nazwę sklepu i wkleił jakiś paragon na czesci.
Odczepcie sie juz od niego.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 82 razy
Polubione posty: 6 razy

Post 12 cze 2016, o 17:54

zinc, ależ Ty agresywny jesteś.
Mądrzy mówią, uderz w stół, a nożyce się odezwą.

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 12 cze 2016, o 18:31

Konto usunięte pisze:zinc, ależ Ty agresywny jesteś.
Agresywny bo gosciu wyzywa od oszustow i zlodzieji... a tego sie nie robi... i nie ja zaczałem ta jałową dyskusje... i poczytaj od poczatku ilu ludziom zaszedl za skórę

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 12 cze 2016, o 18:35

Konto usunięte pisze:Przecież powiedział nazwę sklepu i wkleił jakiś paragon na czesci.
Odczepcie sie juz od niego.
Przepraszam, znalezc nie mogę... Paragon widzialem... nie wiem co to za szprzeglo ale jak napislaem jak chce moze wsadzac co mu sie podoba do auta tylko neich przeprosi ze wyzywa od zlodzie... jak dla niego 1200zl na rozrzad(z wymiana) komplet( z pompa wody) na aisinie to kradziez i oszutwo klienta...
Ostatnio zmieniony 12 cze 2016, o 18:38 przez zinc, łącznie zmieniany 1 raz.

tomek76k7
1 gwiazdka

Post 12 cze 2016, o 18:37

zinc pisze:
Konto usunięte pisze:zinc, ależ Ty agresywny jesteś.
Agresywny bo gosciu wyzywa od oszustow i zlodzieji... a tego sie nie robi... i nie ja zaczałem ta jałową dyskusje...
zaproponowałem ci przez telefon kompletne rozrządy razem z pompą wody oryginały za cenę 500zł za komplet, bo ty masz drogo, powiedziałeś że weźmiesz 20 kompletów jak w takiej cenie i telefon umilkł
to oczymś świadczy

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 12 cze 2016, o 18:39

nie dzwoniles z takim tematem... przestan klamac... gdyby ktokolwiek dal mi z fa oryginaly w takiej cenie to bralbym ile wlezie...
a tu masz ceny pewnych "sprzegielek"
oczywiscie mowie, mozesz wkladac do auta najtansze co znajdziesz i nie moj problem... ale oem w tej cenie jest nie mozliwe, gdybys dal namiar na sklep albo dawal fa na to co innego-choc jesli cos jest tansze o 60% od ceny w sklepie jest delikatnie podejrzane dla mnie. No i nadal czekamy na przeprosiny od wyzywania nas od zlodzieji...

http://www.autopartswarehouse.com/shop_ ... ubaru.html
Ostatnio zmieniony 12 cze 2016, o 18:45 przez zinc, łącznie zmieniany 1 raz.

tomek76k7
1 gwiazdka

Post 12 cze 2016, o 18:40

to ile chcesz

tomek76k7
1 gwiazdka

Post 12 cze 2016, o 18:47

albo kup sobie sam jeszcze raz podaję ci nazwę sklepu gdzie ja kupiłem GC8.pl
ten tańszy sklep był z łodzi różnica była tylko miedzy paskami bo w łodzi był conti który jest za sztywny i rozwala łożyska

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 12 cze 2016, o 19:01

Mowa dokladnie o jakim zestawie?? FA i mowa o czesciach oem ?? czy jacy producenci??

ODPOWIEDZ