czy zwiększać prześwit w subaru?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: czy zwiększać prześwit w subaru?
mnie ciekawi kwestia związana z układem preniesienia napędu a mianowicie półosiami, którym zmienia się kąt pracy (i jak to przekłada się na ich żywotność)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
A co za różnica, czy w pionie, czy poziomie...
Przeguby i tak w d... dostają...
Przeguby i tak w d... dostają...
Dolce far niente 

-
Jacol
- 2 gwiazdki
- Auto: brak Forestera 2,0 Turbo LPG
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
dla miłośników zwiększania prześwitu....

Czyny niezaistniałe często wywołują katastrofalny brak następstw.
- tadaoando
- 3 gwiazdki
- Auto: SFXT MY14+SI RS MY10
- Polubił: 0
witam!
...no tak, ale ja pytam powaznie czy podniesienie auta na tych 12 tulejo-srubach jest w pelni bezpieczne ?
przy 7cm wysokosci moze to byc bardziej niz nieprawdopodobne, a przy rozpatrywanych +3cm jest to warte dywagowania ?
tomasz
...no tak, ale ja pytam powaznie czy podniesienie auta na tych 12 tulejo-srubach jest w pelni bezpieczne ?
przy 7cm wysokosci moze to byc bardziej niz nieprawdopodobne, a przy rozpatrywanych +3cm jest to warte dywagowania ?
tomasz
(K) GRILL wersja STI/ CROSS/ SPORT ten w kratke, zderzak tez przytule !!!
W zasadzie chyba tylko w kategoriach humorystycznych ten lift był zrobiony... Wykrzyż cieniutki, prześwitu wiele większego nie ma, wsiąść ciężko i tylko buda się buja na lewo i prawo + do tego jeszcze dramatycznie środek ciężkości podnosiJacol pisze: dla miłośników zwiększania prześwitu....
... re=related

- tadaoando
- 3 gwiazdki
witam ponownie!
http://allegro.pl/subaru-dystanse-i1357438566.html
a to kolejne juz podejscie tej firmy do bezpiecznego w miare mozliwosci podniesienia, co teraz na to powiecie szanowni koledzy czy te 3cm to az tak duzo by sie bac ???
tomasz p.
http://allegro.pl/subaru-dystanse-i1357438566.html
a to kolejne juz podejscie tej firmy do bezpiecznego w miare mozliwosci podniesienia, co teraz na to powiecie szanowni koledzy czy te 3cm to az tak duzo by sie bac ???
tomasz p.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Odradzam,i tak z niego nie zrobisz terenówki.Z różnych względów,choćby kół.Porównaj wielkość kół prawdziwych terenowych do suva.To naprawdę ważne.Kształt nadwozia z perspektywy będzie też do kitu.Przechyły na zakrętach itd.Podatność na boczny wiatr i wiele innych.To ma być w jakiś celu czy taka moda jak obniżanie golfów.Zawisają teraz zimą na byle czym,urywają tłumiki itd.Wszelki umiar wskazany.
Pamietajmy o Wołyniu.
- tadaoando
- 3 gwiazdki
stefanekmac
...mam wersje z turbo z ahczykiem oraz zbiornikiem na nitro w kole auto siedzi w porownaniu z 2,5 w automacie o ok.4-5cm nizej, no i fakt iz juz 4 raz z kolei porwalem plyte pod silnikiem w lesie (jezdze teraz bez). nie chce tylko podniesc dla mody a z konieczosci, ale uwiez mi bez usztywnienia nadwozia sie nie zakonczy temat. wszystkie stabilizatory powymieniam na twardsze lub poliuretanowe np. whiteline (jesli nie przekrecilem).
tomasz
...mam wersje z turbo z ahczykiem oraz zbiornikiem na nitro w kole auto siedzi w porownaniu z 2,5 w automacie o ok.4-5cm nizej, no i fakt iz juz 4 raz z kolei porwalem plyte pod silnikiem w lesie (jezdze teraz bez). nie chce tylko podniesc dla mody a z konieczosci, ale uwiez mi bez usztywnienia nadwozia sie nie zakonczy temat. wszystkie stabilizatory powymieniam na twardsze lub poliuretanowe np. whiteline (jesli nie przekrecilem).
tomasz
- tadaoando
- 3 gwiazdki
witam!
...panowie ale wtopa przeciez tu jest blad ten kawalek stali nie da sie zamontowac gdyz mocowanie amortyzatora ma chyba na stale przymocowane szpilki a ten dystans ma 3cm przy czym szpilka ok.2cm no i to nagwintowanie...
...niby jak mialoby sie to dac zalozyc ???
tomasz
...panowie ale wtopa przeciez tu jest blad ten kawalek stali nie da sie zamontowac gdyz mocowanie amortyzatora ma chyba na stale przymocowane szpilki a ten dystans ma 3cm przy czym szpilka ok.2cm no i to nagwintowanie...
...niby jak mialoby sie to dac zalozyc ???
tomasz
- RMAUTOPLEJADA
- 1 gwiazdka
- Auto: kilka SVXów, PotForek OFFroad,
Ja mam takie doświadczenia i z Forkiem i z Legacy , mogę pomóc...
" Do me a favor, will you? Next time you have one of these things, keep it an all-British operation. "
Lt. Morris Schaffer played by Clint Eastwood
https://plus.google.com/u/0/photos/1124 ... 157/albums
- RMAUTOPLEJADA
- 1 gwiazdka
- Auto: kilka SVXów, PotForek OFFroad,
Szpilki sie wybija młotkiem
.potem kupuje sie śruby dłuższe o 30 mm tyle ile ma dystans i sktęca sie wszystko razem bez kłopotu.
Nie trzeba spręzyn za 1000 zł itd.

Nie trzeba spręzyn za 1000 zł itd.
" Do me a favor, will you? Next time you have one of these things, keep it an all-British operation. "
- tadaoando
- 3 gwiazdki
RMAUTOPLEJADA
...macku przeciez rozmawialismy przez tel. poprosiles o nr vin. wyslalem ci go, ale sie nie odezwales. myslalem iz temat juz umarl smiercia naturalna.
odezwij sie prosze na PW to moze jeszcze cos doprecyzujemy !!!
tomasz
693 999 903
...macku przeciez rozmawialismy przez tel. poprosiles o nr vin. wyslalem ci go, ale sie nie odezwales. myslalem iz temat juz umarl smiercia naturalna.
odezwij sie prosze na PW to moze jeszcze cos doprecyzujemy !!!

tomasz
693 999 903
Może by tak odkopał ten temat?trochę się zmieniło od tego czasu.Znalazłem coś takiego na aledrogo http://allegro.pl/dystanse-podwyzszenie ... 07601.html
jak myślicie warto by było?Drogę do domu mam nie za bardzo często jakieś kamienie leżą no i zima (zawsze zawiane)
jak myślicie warto by było?Drogę do domu mam nie za bardzo często jakieś kamienie leżą no i zima (zawsze zawiane)
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...
- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
my mielismy forestera 2004 podwyższonego tym zestawem o 4cm. Przejechane ponad 100tys km i zero problemów. Jest to w bezpieczenie tylko z szpilek 6 przy zmianie na dłuższe dalismy 8. Przy tym podwyższeniu nie ma też kłopotów z ustawieniem kątów kół są w normie. Jednyne co to środek ciężkości idzie wyżej przez co troche gorzej po zakrętach jeździ ale to nie wielka różnica. Także jeśli zależy Ci na prześwicie to śmiało podwyższaj w subaru deutschland przeprowadzają taką opercaję z użyciem włąsnie takich części w ASO i kosztuje to bardzo dużo :)
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców
Dzieki.Napisałem do sprzedajacego może by mi zrobił takie tylko że na 30mm tyle by mi wystarczyło do tego opony 215/65 r 16 i sądzę że będzie dobrze.
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...
Witam.
Czy ktoś z Was powie mi jaką średnicę mają tylne sprężyny w Subaru Legacy 99-03 sedan i kombi ?
W obu autach opadł tył i pomyślałem podkładkach pomiędzy sprężynę a kielich albo alternatywnie podkładkę pomiędzy amortyzator a budę.
Jeszcze nie wiem, który sposób wybiorę dlatego zbieram informację....
Czy ktoś z Was powie mi jaką średnicę mają tylne sprężyny w Subaru Legacy 99-03 sedan i kombi ?
W obu autach opadł tył i pomyślałem podkładkach pomiędzy sprężynę a kielich albo alternatywnie podkładkę pomiędzy amortyzator a budę.
Jeszcze nie wiem, który sposób wybiorę dlatego zbieram informację....
- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
zdecydowanie między amor a budę.
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców