So What! pisze:Co to jest CNE
http://garmin.pl/tech/index.php?mod=new ... ct=article

Bardziej brakiemGal pisze: złą kategoryzacją dróg (lub jej brakiem)
Ponoć w KNA-G520 jest jakiś z tym problem, bo chciałem ostatnio robić to i kolega mi mówił że powiedziano mu w Garminie że nie zawsze to chodzi, ale niby są chętni do pomocy gdyby jednak miał jakieś problemy. Gal wiesz coś o tym?Gal pisze: Dlatego właśnie w Polsce używa się w Garminie GPMapy.
A jak się je ustawia? W OBK w którym mam KNA-G520 nie kojarzę żeby gdzieś były do ustawienia pkt. pośrednie.Gal pisze: mają dowolną ilość punktów pośrednich
Jak na razie w Polsce, szajsSo What! pisze: Co to jest CNE![]()
Ma minusy dodatnie i plusy ujemne....radekk pisze: Jak na razie w Polsce, szajs
Nie ma żadnego problemu. W KNA GPMapa chodzi tak samo jak w każdym Garminie.radekk pisze: Ponoć w KNA-G520 jest jakiś z tym problem,
W czasie nawigacji (aktywnej):radekk pisze: A jak się je ustawia? W OBK w którym mam KNA-G520 nie kojarzę żeby gdzieś były do ustawienia pkt. pośrednie.
radekk pisze: Ale po tej zmianie nie wyświetla aktualnej godziny gdy nie mam wytyczonej żadnej trasy, tylko po prostu włączoną mapę
NUVI 250 lub 760.esilon pisze: 1. przedział cenowy max 1000 pln ale im mniej tym przyjemniej
2. Dobre i aktualizowane często/w miarę często mapy Polski z adresami ale także z opcja wyboru ul bez konieczności podawania nr domu , niezłe mapy Europy
3. Szybka reakcja nawigacji
4. Obsługa w miarę łatwa niekoniecznie intuicyjna
5. dodatkowe bajery niekoniczne, może byc "navi golas"
Gal pisze: szybkość rekalkulacji
Bardzo zależy od mapyesilon pisze: szybkość rekalkulacji
Gal pisze: Bardzo zależy od mapy
"W" to "wide" - szeroki.esilon pisze:Gal pisze: Bardzo zależy od mapy![]()
![]()
![]()
a jeszcze jest mnóstwo całe literek w serii 250 W ITD ITPdobra idę
dzieki
Jeśli navi golas to chyba zdecydowałbym się na MIO C520(4,3 cala) plus odblokowanie plus Automapa Europa. Właściwie to obecnie waham się między czymś takim a MIO P560, mniejszy ekran ale za to wifi, które może się przydać.esilon pisze: 1. przedział cenowy max 1000 pln ale im mniej tym przyjemniej
2. Dobre i aktualizowane często/w miarę często mapy Polski z adresami ale także z opcja wyboru ul bez konieczności podawania nr domu , niezłe mapy Europy
3. Szybka reakcja nawigacji
4. Obsługa w miarę łatwa niekoniecznie intuicyjna
5. dodatkowe bajery niekoniczne, może byc "navi golas"
Może być i PDA z Automapą (to chyba najlepsza mapa Polski na dzień dzisiejszy).Grzegorz pisze: Jeśli navi golas to chyba zdecydowałbym się na MIO C520(4,3 cala) plus odblokowanie plus Automapa Europa. Właściwie to obecnie waham się między czymś takim a MIO P560, mniejszy ekran ale za to wifi, które może się przydać.
NO właśnie tego nie wiem, tzn. gdybym miał wybierać to wolałbym jednak ciut większy ekranGal pisze: Wielkość ekranu w nawigacji IMHO nie ma większego znaczenia
Trudno mi się wypowiadać, 2 razy użyłem (Czechy i Niemcy) i 2 razy w punktGal pisze: Jak tam z jakością Europy w Automapie?
C520 od 700 zł, P560 od 900 zł, Automapa nie wiem, chyba ta najnowsza z Europą ok 600 zł.Gal pisze: Ile ten zestaw kosztuje? (PDA, uchwyt, zasilacz, mapy)
Czekam aż kolega zakupi i podzieli się opnią :)Gal pisze: Podobno da się już nawet obsługiwać palcem, a nie rysikiem?
Używam na 3" kwadracie z powodzeniem automape paluchemGal pisze: Podobno da się już nawet obsługiwać palcem, a nie rysikiem?![]()
I to jest jedna z głównych zalet Automapy...Grzegorz pisze: Automapa nie wiem
Staruch!!FUX pisze: Nadmienię, że aby przeczytac SMS-a zakłada okulary....
Rzeczywiście różnie to bywa. Ja mam MIO 550m i uchwyt jest rewelacyjny. Bardzo stabilny. Nic nie trzeszczy nawet po Plejadach. Kumpel kupił FujitsuSiemens (nie pamiętam, jaki model) i strasznie narzeka na mocowanie.FUX pisze: Dla mnie istotna jest wielkość wyświetlacza i jego położenie w zasięgu wzroku, także sposob mocowania!!!!! Znajomy ma PDA i narzeka na przyssawkę. O wielkości wyświetlacza nie wspominam.
No. Za dwa lata będzie miał 50-kę....Gal pisze: Staruch!!
To jest w ogóle ciekawe pytanie "Jak się będzie rozwijać nawigacja samochodowa?".vibowit pisze: Swoją drogą, ciekawe kiedy wskazówki z nawigacji będą wyświetlane na przedniej szybie?
Gal pisze: A zwróciłeś może uwagę na to, że pola ustawia się oddzielnie (niezależnie) dla trybu nawigacji i trybu mapy...?
![]()
Mój syn maluje swój pokój.radekk pisze: Tak już mam, byłem zmuszony przesiedzieć w samochodzie 2 godziny, to się pobawiłem i już ustawiłem.
Gal pisze: Grzegorz napisał(a):
Automapa nie wiem
I to jest jedna z głównych zalet Automapy...
Gal pisze: "W" to "wide" - szeroki.
Jedni chcą mieć długiego a inni szerokiego.
"W" jest do niczego niepotrzebny.
Inne literki to mapy zawarte w pakiecie.