Type R Ver.5 Falowanie obrotów
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Type R Ver.5 Falowanie obrotów
Dziś nie miałem kiedy wyjąć ICka i posprawdzać wszystkich wężyków, ale chociaż odłączyłem akumulator i po paru godzinach odpaliłem auto na nowo (zapomniałem depnąć w hamulec i niczego nie ruszać
) Popracowało aż silnik złapał temperaturę, potem się przejechałem bez zbędnych fajerwerków, ale nic się nie zmieniło. W poniedziałek posprawdzam wężyki itp, a jak nic się dalej nie zmieni, to podjadę do warsztatu sprawdzić sondę.

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Posprawdzane wszystko co było ruszane, zdjęty i założony na nowo IC, dokręcone kilka śrubek masowych, obejmy i wężyki sprawdzone - nic nie wyglądało na źle założone, albo zapomniane. Auto odpalone wg. przepisu bracha i jak falowało, tak faluje. Jeszcze dziś jadę do Wrocka, więc będzie okazja do przejażdżki. Niestety śmiem wątpić, żeby się coś poprawiło....
.... i zaczyna mnie to naprawdę wkur*iać
.... i zaczyna mnie to naprawdę wkur*iać

Pawlas, podjedz na diagnostyke - albo kup sobie jakis kabelek, zebys mogl sie tez sam podpiac w razie czego i zobaczyc co tam ecu pokazuje.
No, chyba, ze bardzo nie chcesz sie tym interesowac, to nei kupuj, tylko niech Ci jakis spec powie, co sie dzieje - przynajmiej w kwestiach typu: wskazania sondy, wskazania przeplywomierza i takie tam. Zawsze cos widac.
Jak bardzo faluje, tak przy okazji?
No, chyba, ze bardzo nie chcesz sie tym interesowac, to nei kupuj, tylko niech Ci jakis spec powie, co sie dzieje - przynajmiej w kwestiach typu: wskazania sondy, wskazania przeplywomierza i takie tam. Zawsze cos widac.
Jak bardzo faluje, tak przy okazji?
Jacek "AMI" Rudowski
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Już wszystko gra. Zrobiłem trasę do Wrocka i z powrotem, w tym prawie godzinka w korku. Po 20km jeszcze były małe wahania, potem coraz mniejsze, a już w korku zaczęło się całkiem uspokajać. W drodze powrotnej już było całkiem OK, więc nawet pozwoliłem sobie na kilka dmuchnięć, choć było mokro, więc bez szaleństw. Narazie wydaje się być stabilnie
...ufff.
Wygląda na to, że jednak to było "procedura adaptacyjna", no chyba, że coś nieświadomie poprawiłem, ale większych zastrzeżeń nie miałem.
Co do kabelków i podpinania, to próbowałem z krzyśkiem się podpiąć już za pierwszym razem, ale ten jego diwajs się nie łączył. Dziwne, bo z europejskimi nie było problemów. Nie pamiętam jak to się nazywało, ale czyżby do JDMów trzeba było mieć coś specjalnego?

Wygląda na to, że jednak to było "procedura adaptacyjna", no chyba, że coś nieświadomie poprawiłem, ale większych zastrzeżeń nie miałem.
Co do kabelków i podpinania, to próbowałem z krzyśkiem się podpiąć już za pierwszym razem, ale ten jego diwajs się nie łączył. Dziwne, bo z europejskimi nie było problemów. Nie pamiętam jak to się nazywało, ale czyżby do JDMów trzeba było mieć coś specjalnego?

Podpinalem sie kiedys jakims VAGowskim kabelkiem i EcuExplorerem albo RomRaiderem.
Ale detali nie pamietam, a teraz to sie i tak nim do niczego nie podepne.
Ale detali nie pamietam, a teraz to sie i tak nim do niczego nie podepne.
Jacek "AMI" Rudowski
Arek, jak chcesz to można sprawdzić któregoś razu jak we wro będziesz - np po wlta...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
No akurat, czekaj aż się samo naprawi, to czołg po Colinie prędzej przejedzie
Jak Ty się tam podpinasz pod błękitną?
Masz sprawne gniazdo OBD2 wyprowadzone w ogóle?

Jak Ty się tam podpinasz pod błękitną?
Masz sprawne gniazdo OBD2 wyprowadzone w ogóle?
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
cyqan, no już naprawione. Widocznie nie było jakiejś masy, albo lewe powietrze. Autoadaptacja po odpięciu aku zakończona sukcesem, więc wszystko wróciło do normy.
Podpinam się normalnie gniazdem pod kolumną kierownicy, ale właśnie urządzenie Krzyśka J. się nie łączyło. Dziwił się, bo do jego WRXa nie było problemu, no ale Błękitna to w zasadzie JDM, więc może być coś na rzeczy - nie znam się na tym.
siewcu, chętnie kiedys skorzystam.
Podpinam się normalnie gniazdem pod kolumną kierownicy, ale właśnie urządzenie Krzyśka J. się nie łączyło. Dziwił się, bo do jego WRXa nie było problemu, no ale Błękitna to w zasadzie JDM, więc może być coś na rzeczy - nie znam się na tym.
siewcu, chętnie kiedys skorzystam.