Bo czego im brakuje?jarmaj pisze: Brak ołowiu powoduje wypalania gniazd zaworów w nieprzystosowanych do tego silnikach.
Smarowania...

Jak to zwał tak zwał, ale dzięki ołowiowi zawory chodziły.

Bo czego im brakuje?jarmaj pisze: Brak ołowiu powoduje wypalania gniazd zaworów w nieprzystosowanych do tego silnikach.
A mówi się, że porcja ołowiu tylko zatrzymać skutecznie kogoś może...Gal pisze:Jak to zwał tak zwał, ale dzięki ołowiowi zawory chodziły.
A nie sądzisz, że to jest argument przeciw LPG? Jeden, jedyny człowiek w tym kraju potrafi ogarnąć temat LPG w Subaru (zwłaszcza Turbo). A co jak jako będzie na urlopie albo zbyt zajęty?Bergen pisze:ale skoro ma to być Subaru, zostaje tylko Jako.
No ok. Skrót myślowy, ale w końcu o tym była mowa.Bergen pisze:vibowit, to JEST argument przeciwko LPG W SUBARU.
nie każdyBergen pisze: Nie leży mi tylko, że każdy pisze "LPG to zło"
Bergen pisze: A co do "ruskiego gazu" - Ruscy dostarczają gaz ziemny, który z LPG nie ma nic wspólnego. LPG uzyskiwany jest jako produkt uboczny przy rafinacji ropy naftowej która, jak wiemy, tanieje.
Bergen pisze: każdy pisze "LPG to zło" ale już nikt np. "remap to zło"
Wanakamura pisze:Cieszy mnie to niezmiernie. Widzę że z instalacją gazową w Subaru tak naprawdę nie ma specjalnych problemów świadczy o tym brak postów z grupy osób zawiedzionych-z-instalacji-gazowej-która-uszkodziła-im-silnik.
Wanakamura pisze: Zgadzam się z opinią części forumowiczów że słabością tez zatwardziałych przeciwników modyfikacji źródła paliwa jest fakt podobnie można traktować dowolne przeróbki samochodu mające na celu zwiększanie mocy i osiągów.
Potwierdzam. Dodam tylko, że włożyłem najdroższą dostępną wtedy instalację (BRC Sequent 24 z dwoma listwami wtryskowymi) i montował to warsztat który ma na swoim koncie wiele zagazowanych Subaru. Z turbo natomiast bym do nich nie pojechał.Bergen pisze: Są też wyjątki od reguły - np. Pablonas do swojego kombiaka, którego teraz ujeżdża mateoos ( http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=10&t=1135 ) zakładał instalację LPG gdzieś "u siebie" i nie narzekał. Czary...![]()
Dla tego gaz zacznie tanieć wiosną, z resztą już trochę tańszy jest, nie wiem jak u Was, ale u mnie u orzełka jest 2,05 a na innych stacjach nawet 1,78.Bergen pisze: LPG uzyskiwany jest jako produkt uboczny przy rafinacji ropy naftowej która, jak wiemy, tanieje.
To Ty za Forkami się turlasz, to cóż to za heblem jeździsz? A miałem do Ciebie większy szacunekjarmaj pisze: Natomiast największy problem z LPG jest, jak trzeba za takim junkersem jechać i wąchać te propanowo-butanowe bąki puszczane mi prosto w nos.
jbp pisze: http://www.auto-gaz.pl/ofirmie.htm
Azrael pisze: zgłoś się do Jako bo te od niego auta jeżdżą z tego co wiem, inni gazownicy którzy się chwalą ze robią Subaru to wiem że po 6 razy remontowali silnik w swoich autach demo.
No wiesz, odkąd przeczytałem tutaj, że planuje się na każdej gałęzi przydrożnych drzew fotoradar powiesić i że już pomysłodawcy aż piszczą z radości, ile ze mnie kasy dzięki temu ściągną, to staram się być czujnym....Danieldd48 pisze:To Ty za Forkami się turlasz, to cóż to za heblem jeździsz? A miałem do Ciebie większy szacunekjarmaj pisze: Natomiast największy problem z LPG jest, jak trzeba za takim junkersem jechać i wąchać te propanowo-butanowe bąki puszczane mi prosto w nos.(bez obrazy
)
Bergen pisze: To o nich Azrael pisał?![]()
Ja nie założę gazu z dwóch powodów. Po pierwsze chcę mieć wreszcie samochód z funkcjonalnym (a i tak małym) bagażnikiem, w którym spokojnie zmieści się pies i trochę bagażu. Drugi powód to ciągłe zakusy na gazową akcyzę.Azrael pisze:Ja bym jednak gazu nie zakładał...