Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
Azrael
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
3 razy
Godlik pisze:
Który rocznik/model?
2.0 RA MY07
Azrael
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
Gal pisze:
To dokładnie to samo "remedium" co w Subaru - centralne nawiewy "do siebie i do góry".
Żeby je można było jeszcze bardziej do góry (a nie na wprost) ustawić - byłoby lepiej.
Gal pisze:
Wstyd przyznać, ale w Renault tak jest.
W Mercedesie mnie kierownik opeerował jak próbowałem coś regulować - i miał rację.
Chyba zatem "podrążę" temat wiatraczka
Godlik
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
Godlik pisze:
Chyba zatem "podrążę" temat wiatraczka
Ja nie jestem przekonany, że "wiatraczek" rozwiąże problem - wygląda na to, że "skośni" uznali, że "środkiem ma dmuchać zimne" i tego nie zmienisz.
Swoim pasażerom (nie rodzinie) tłumaczę, że "wiatraczek rozwiązałby problem" jak się skarżą.

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal
-
liwit
- 5 gwiazdek
- Auto: A6 vel Odi
-
Polubił:
3 razy
-
Polubione posty:
0
vibek, jest temat dla Ciebie

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
liwit
-
Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
-
Polubił:
29 razy
-
Polubione posty:
85 razy
Ja również na początku nie wiedziałem co i jak z tą klimą , trzeba trochę poeksperymentować i jest okey .Teraz już nie mam problemów i wiem co i jak widocznie tak ma być ,nie przeszkadza mi to zupełnie .Zresztą tak jestem zajęty jazdą że klima najmniej mnie interesuje

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Gump
-
sebek
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Forester S-Turbo 20th Anniversary
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
no dobra w takim razie w zimę jak jej używać
w instrukcji pisze ze co jakiś czas trzeba włączyć aby wymusić obieg czynnika chłodzącego
czy wystarczy ze włączę ją np raz w tygodniu na 15 minut ?
ostatnio było grubo poniżej zera i szyby mi nie parowały, powietrzna na dworze samo w sobie było mocno wysuszone
teraz na pewno zaczną jak będzie plus minus 2 stopnie i chlapa na ulicy
dodam jeszcze jedno pytanie (szkoda zakładać nowy temat)
mam podgrzewaną szybę przednią, w okolicach wycieraczek są takie paski podobne jak na szybie tylnej
czy to oznacza ze szyba przednia jest ogrzewana elektrycznie właśnie w tym miejscu, czy w całości a tam tylko są jakieś specjalne mocniejsze grzałki do odmrażania wycieraczek ?
pytam też bo będę wymieniał szybę przednią, mam już trochę zużytą poza tym jest pęknięta (poza polem widzenia)
pytałem już o cenę i znalazłem za 340 bez i 1200 z ogrzewaniem
sebek
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
sebek pisze:
czy wystarczy ze włączę ją np raz w tygodniu na 15 minut ?
W zupełności.
sebek pisze:
czy to oznacza ze szyba przednia jest ogrzewana elektrycznie właśnie w tym miejscu, czy w całości a tam tylko są jakieś specjalne mocniejsze grzałki do odmrażania wycieraczek ?
Grzałki wycieraczek.
Włącza się je oddzielnym przyciskiem (przynajmniej w OBK).
Ja się o tym dowiedziałem po roku użytkowania samochodu.

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
sebek pisze:
Tak. A dodatkowo powinny Ci odmrażać lusterka. Czas dzialania koło 15 min. Tak mam we Forku.
A denerwujące jest to, że trzba pamiętać co chwilę o włączniu; piszę to w kontekście lusterek, ponieważ przy mocno padającym mokrym śniegu wycieraczki i tak okleją sie lodośniegiem. 2 lata temu przerabiałem to na odcinku Włochy - Polska...

Dolce far niente

FUX
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
FUX pisze:sebek pisze:
Tak. A dodatkowo powinny Ci odmrażać lusterka. Czas dzialania koło 15 min. Tak mam we Forku.
A denerwujące jest to, że trzba pamiętać co chwilę o włączniu; piszę to w kontekście lusterek, ponieważ przy mocno padającym mokrym śniegu wycieraczki i tak okleją sie lodośniegiem. 2 lata temu przerabiałem to na odcinku Włochy - Polska...

A to już zależy w jakim roczniku. W starszych ogrzewanie lusterek włącza się chyba z ogrzewaniem tylnej szyby (przynajmniej w moim forku tak jest)
Konto usunięte
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
Konto usunięte pisze:
A to już zależy w jakim roczniku. W starszych ogrzewanie lusterek włącza się chyba z ogrzewaniem tylnej szyby (przynajmniej w moim forku tak jest)
W Legacy '04 też tak jest
Godlik
-
sebek
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Forester S-Turbo 20th Anniversary
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
ze lusterka są ogrzewane to też się pokapowałem
ale nie wybadałem który przełącznik je włącza
zwrócę na to uwagę w najbliższym czasie
teraz temp jest koło 0oC to sie zacznie chlapa i zaparowane szyby :)
sebek
-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Apropo klimatyzacji - to nie jest tak ze ona itak zalaczy sie dopiero jak bedzie mialo chlodzic ? Klima chodzi nawet jak grzeje ?
Jak ustawicie "auto" to czy z czasem zmniejsza sie Wam poziom dmuchawy do 1 czy tylko do 2 ? Bo u mnie zostaje na 2 co mnie wnerwia bo ja lubi miec nawiew na 1 a przy auto u mnie sie nieda. Mam cos zepsute, to normalne czy poprostu musze dluzesz czekac ?
jmiciuk
-
Godlik
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
jmiciuk pisze:Apropo klimatyzacji - to nie jest tak ze ona itak zalaczy sie dopiero jak bedzie mialo chlodzic ? Klima chodzi nawet jak grzeje ?
Jak ustawicie "auto" to czy z czasem zmniejsza sie Wam poziom dmuchawy do 1 czy tylko do 2 ? Bo u mnie zostaje na 2 co mnie wnerwia bo ja lubi miec nawiew na 1 a przy auto u mnie sie nieda. Mam cos zepsute, to normalne czy poprostu musze dluzesz czekac ?
A w jakim samochodzie?
Godlik
-
tadeklodz
- 2 gwiazdki
- Auto: forester my09
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
w Foresterz MY09 też jeden włącznik załącza lusterka przednią i tylnią szybę.Mogli to rozdzielić
tadeklodz
-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Godlik pisze:jmiciuk pisze:Apropo klimatyzacji - to nie jest tak ze ona itak zalaczy sie dopiero jak bedzie mialo chlodzic ? Klima chodzi nawet jak grzeje ?
A w jakim samochodzie?
W subaru :)
Forester 02 my03 2.0 XT
jmiciuk