Pompa jest sprawna na 100%?arturj pisze:Niby odpowietrzony był.
Czy to mam sens?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
arturj
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Czy to mam sens?
Pompa nowa, wiadomo nie daje to 100% gwarancji. Termostat sprawny - to wiedziałem ale w serwisie musieli potwierdzić, na moją głowę pozostaje chłodnica, lub.. pęknięty blok, czego panowie w serwisie mogli zauważyć.
edit
Serwis zasugerował mi, że niewydolna jest pompa wody. Sprawdzili CO2 i podobno nie wykazało nic, mam pytanie kto ma u siebie pompe graf albo miał z nią do czynienia i jakie ewentualnie są opinię na temat tych pomp.
edit
Serwis zasugerował mi, że niewydolna jest pompa wody. Sprawdzili CO2 i podobno nie wykazało nic, mam pytanie kto ma u siebie pompe graf albo miał z nią do czynienia i jakie ewentualnie są opinię na temat tych pomp.
Sprzedam bandita 1200
- maciek20186
- 1 gwiazdka
- Auto: Forester 02MY NA
- Polubił: 2 razy
Czujnik temperatury masz jeden czy dwa ?
Jest tak że do chyba 99, masz dwa czujniki dwu pinowe.
Jeden odpowiedzialny za pokazywanie temp na blacie.
Drugi 2 pinowy odpowiedzialny, za wskazania do komputera.
Ja mam 2002 rok. SF5 i mam czujnik 3 pinowy czyli dwa w jednym, umiejscowiony pod kolektorem dolotowym od strony pasażera.
Możesz to sprawdzić.
Mi najprawdopodobniej, walnięty czujnik za sponsorował UPG
Jest tak że do chyba 99, masz dwa czujniki dwu pinowe.
Jeden odpowiedzialny za pokazywanie temp na blacie.
Drugi 2 pinowy odpowiedzialny, za wskazania do komputera.
Ja mam 2002 rok. SF5 i mam czujnik 3 pinowy czyli dwa w jednym, umiejscowiony pod kolektorem dolotowym od strony pasażera.
Możesz to sprawdzić.
Mi najprawdopodobniej, walnięty czujnik za sponsorował UPG

-
arturj
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
- Polubił: 0
U mnie czujniki są okej bo temp. z podpiętym kompem też pokazuje, że są jej wzrosty. ASO zasugerowało, że pompa wody jest winna. Więc chyba nie pozostaje mi nic więcej jak ją zmienić na OEM.
Sprzedam bandita 1200