Airplay

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Re: Airplay

Post 11 lis 2016, o 14:08

leon pisze: W nowych nie ma problemu, bo mają przyzwoite BT, gorzej np. w mojej Cytrynie, tam nie ma BT, USB, MP3, nic. I nie opłaca się montować czegoś parroto-podobnego, bo przekracza to wartość samochodu.

No właśnie nie zawsze mają. Zamontowałem Himboxa za ułamek ceny Parrota/Jabry. Działało znośnie. Rozmowy oczywiście lepsze w firmowym/Parrot/Jabra. Co do ogólnej funkcjonalności oraz łatwości montażu to jednak wybrałbym po raz kolejny Himboxa.

Godlik, kupuj... no chyba, że będziesz słuchał starszego Pana jeżdżącego Citroenem i ajfoniarza :mrgreen:

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 11 lis 2016, o 14:09

Godlik, Cytrynę ? bierz. :whistle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubił: 0
Polubione posty: 5 razy

Post 11 lis 2016, o 14:18

Chloru pisze: OK - teraz kumam. Ja nie miałem zestawu głośnomówiącego w aucie. Tylko, że dalej jakbym chciał puszczać muzykę z telefonu to to rozwiązanie jest mniejsze oraz pozwala na zmianę utworów. Wydaje się też, że nie ma problemu aby podłączyć telefon (rozmowy) do auta a dźwięk z aplikacji (np. Spotify) do Himboxa. Przynajmniej w Androidzie miałem podłączone 2 różne urządzenia BT - np. OBD + Himbox. W profilu sparowanego urządzenia wybierasz co ma robić.

U mnie chyba tak nie chcialo gadac, mam cos podobnego co ty w busie podpiete do fabrycznej navi 2din:

... ale nie polecam tego, bo wspolpraca z ajfonem nie jest perfekcyjna - w trakcie rozmowy rozmowce slychac za cicho i trzeba podkrecac glos. Jak sie skonczy rozmowe to nagle za glosno muzyka wali po uszach.

Dlatego jeszcze raz: jak ktos potrafi uzyc lutownicy i uzywa ajfona jakos zrodla, to za pol ceny himboxa mozna to zrobic jak w pierwszym poscie i do tego z super jakoscia:
http://www.kenrockwell.com/apple/airpor ... y-2014.htm
Ken porownuje APE ze sprzetem za 3k$ tutaj.

Moze kogos zainspiruje do zabawy ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 11 lis 2016, o 15:35

gregski pisze: .. ale nie polecam tego, bo wspolpraca z ajfonem nie jest perfekcyjna - w trakcie rozmowy rozmowce slychac za cicho i trzeba podkrecac glos. Jak sie skonczy rozmowe to nagle za glosno muzyka wali po uszach.

No prawie podobne. Ja szukałem czegoś z multipointem. Głośność to kwestia ustawień zapewne. U mnie ten problem nie występował.
gregski pisze: to za pol ceny himboxa mozna to zrobic jak w pierwszym poscie i do tego z super jakoscia:

Nisko cenisz swój czas ;-P Aczkolwiek podziwiam za chęć knucia 8-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubił: 0
Polubione posty: 5 razy

Post 12 lis 2016, o 00:39

Lubie dlubac. Wrzuc to w zakladke hobby ;)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 13 lis 2016, o 23:19

A propos radia do subaru, jak ktoś ma wersję amerykańską albo inną z pokrętłami to na ebay są nowe kenwoody z ramką do kupienia i wstawienia bez rzeźby.

http://www.ebay.com/itm/NEW-KENWOOD-STE ... bl&vxp=mtr
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ