Impreza 2.0 - spalanie...
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 246 razy
- Polubione posty: 527 razy
Re: Impreza 2.0 - spalanie...
GT III, miałem przyjemnosc jezdzenia autami sterowanymi gaznikiem... czasem nawet dwoma. Ogolnie auta jezdzily bezawaryjnie i bezproblemowo. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Ja też zwykle nie miałem problemów z gaźnikami a pojazdów z silnikami sterowanymi w ten sposób miałem więcej niż dwa. Tu piszę o konkretnym przypadku CC z gaźnikiem Aisan - nawet jak udało się znaleźć magika który potrafił nad nim zapanować to szczęście nie trwało dłużej jak miesiąc.
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ty się lepiej pochwal ile twoje CC Turbo pali!!SPRUCH pisze: http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/30667 moje spalanie auto ma prawie 280tys km i w trasie zawsze robi za dostawczaka![]()

JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
- 12fasola12
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2.0 122KM
Żemol pisze:Ja ostatnio w classic u `96 2.0 115KM (niewiele chyba z tego zostało) na przejechanych 262 km spaliła mi ok 21l droga Wędrzyn - Świdnica, prędkości w granicach 100/110 km/h z tym, że od czasu do czasu zdarzały się jakieś wyprzedzania. Wynik wydaje mi się całkiem, całkiem zważywszy na to, że to już jeżdżąca historia.
Ło matko, a ja biadolę, że mój w mieście pali 12-13

-
wojtek_gdynia
- 0 gwiazdek
- Auto: SI 2,0 N/A 2005
Ja odnotowuje spalanie na poziomie 10-11 litrów w mieście. Auto to Subaru Impreza Kombi ssak 2,0 160 KM. Styl jazdy raczej spokojny, dojazdy do pracy, krótkie odcinki. Raczej nie kręcę silnika wyżej niż 4 tys obr.
pozdrawiam
pozdrawiam
wojtek_gdynia pisze: Raczej nie kręcę silnika wyżej niż 4 tys obr.
spróbuj, nawet NA daje wtedy więcej frajdy

nie wiem, jak to jest z MT, ale mój forek 2.0 NA 4AT nie chce jechać poniżej 3500rpm
- eror
- 2 gwiazdki
- Auto: FOREK 2.0/158 A/T - LPG - PRZESZŁOŚĆ :-(
nie wiem, jak to jest z MT, ale mój forek 2.0 NA 4AT nie chce jechać poniżej 3500rpm[/quote]
No to chyba skrzynię masz padnientą albo na stałe "sport" się ci wcisnęło
No to chyba skrzynię masz padnientą albo na stałe "sport" się ci wcisnęło

- Soltys
- 3 gwiazdki
- Auto: Legacy 2.5 GX MT / Turbodziadek
eror pisze: nie wiem, jak to jest z MT, ale mój forek 2.0 NA 4AT nie chce jechać poniżej 3500rpm
No to chyba skrzynię masz padnientą albo na stałe "sport" się ci wcisnęło![]()
Może kolega źle się wyraził. Boksery całkiem fajnie ciągną od dołu, ale właśnie ok. 3500 jest takie przełamanie, odczuwalnie przybywa mocy. Miałem to w MT z 1.8 i podobnie jest z AT 2.2.
- eror
- 2 gwiazdki
j33mbo, naprawdę nie wiem jak to robisz ? Twoje auto robi. Właśnie wróciłem z miasta. Przy 90km/h - 2200 obr/min.
Redukcja na 3 bieg podwyższa do 3000 obr/min a zrzut na dwójkę to nieco ponad 3500 obr/min. Rozumiem, że
każde ruszanie to gaz w podłodze i tak do kolejnych świateł
Ja próbowałem ale mam chyba popsute auto
bo nie chce trzymać powyżej 2500 obr/min bez włączonego "power"
Redukcja na 3 bieg podwyższa do 3000 obr/min a zrzut na dwójkę to nieco ponad 3500 obr/min. Rozumiem, że
każde ruszanie to gaz w podłodze i tak do kolejnych świateł

bo nie chce trzymać powyżej 2500 obr/min bez włączonego "power"

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
90km/h na dwójce przy 3500 rpm? Nie wydaje mi się, żeby to było możliwe w tem forku 

- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
Hmmm u mnie jest problem ,bo trasy robie zawsze z pełnym autem (4 os+ 3 lub 4 rowery i troche bagazu) No i moja na trasie bierze w granicach 9-10l (kalkulacja) 2.0 N/A 125KM
z kolei rekord to trasa zaraz po zakupie czyli Gorzów Wlkp. -> Chorzów + potem jeszcze miasta troche. Wtedy na zalanym pod korek baku zrobiłem gdzieś 580 albo nawet 650 km, czyli wychodzi ok 7-8l . Były czynniki sprzyjajace- waskie zimówki, puste auto, połowa trasy A4 ,no i jechałem praktycznie non stop za Renault Trafic-iem (czyli tunel powietrzny)
W mieście bierze mi coś ponad 10l ,no ostatnio nalewając równe 10l robie ok. 80km do oświecenia sie komornika
Teraz jeszcze mam odetkany wydech backboxem przelotowym- nie wiem czy to jakoś znacznie wpływa na spalanie i czy silencer ma na to jakiś wpływ...
z kolei rekord to trasa zaraz po zakupie czyli Gorzów Wlkp. -> Chorzów + potem jeszcze miasta troche. Wtedy na zalanym pod korek baku zrobiłem gdzieś 580 albo nawet 650 km, czyli wychodzi ok 7-8l . Były czynniki sprzyjajace- waskie zimówki, puste auto, połowa trasy A4 ,no i jechałem praktycznie non stop za Renault Trafic-iem (czyli tunel powietrzny)
W mieście bierze mi coś ponad 10l ,no ostatnio nalewając równe 10l robie ok. 80km do oświecenia sie komornika

eror, u mnie dwojka przy 90km/h ma okolice 4500rpm, pozostale kwestie to moje odczucia, tobie moze wydawac sie inaczej, ja twierdze ze fajnie ciagnie od 3500 rpm
- SPRUCH
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza/Fiat CCTurbo/Mb 190E
Hehe jak sie go przycisnie to jakies 30-35 litrow na 100km potrafi sobie łyknaclucza pisze:Ty się lepiej pochwal ile twoje CC Turbo pali!!SPRUCH pisze: http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/30667 moje spalanie auto ma prawie 280tys km i w trasie zawsze robi za dostawczaka![]()

- eror
- 2 gwiazdki
U mnie wygląda to tak:
Trzy fazy jazdy:
1. Trasa do miasta
2. Miasto
3. Trasa z miasta.
Trzy fazy jazdy:
1. Trasa do miasta
2. Miasto
3. Trasa z miasta.
- eror
- 2 gwiazdki
A mnie wydawało się, że nudnawy ździebko
On miał być odpowiadający na pytanie, ilustrujący. Ciekawszy by był gdybym nie trzymał kamery w ręce. Całe szczęście, że to A/T

On miał być odpowiadający na pytanie, ilustrujący. Ciekawszy by był gdybym nie trzymał kamery w ręce. Całe szczęście, że to A/T

eror, kogo Ty tam wyprzedzałeś ( kierunki mrugu mrugu )
Dało się na tym automacie
Ja. jak zacząłem któregoś razu automatem takim wyprzedzać , to się spociłem ze strachu

Ja. jak zacząłem któregoś razu automatem takim wyprzedzać , to się spociłem ze strachu

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, przypomnij mi, żebym strzelił focha jak się następnym razem spotkamy. 
PS. Może już pisałem... jechałem niedawno innym automatem (Renault Megane 1.9 TDI). Nawet ładne to przyspieszało - skrzynia pilnowała, żeby wrzucać kolejny bieg zanim spuchnie. Dziwne uczucie, bo przy 3kRPM w trakcie wyprzedzania wrzucało wyższy bieg. Trochę to straszne na początku.
Ale... gdybym miał wybierać między 4eat a tą skrzynią z Renault bez zastanowienia wybrałbym 4eat. Jakoś mniej własnym życiem żyje. W Renault po zatrzymaniu działo się coś jakby rozpinanie konwertera - po puszczeniu hamulca spinał go spowrotem. Niestety każda próba puszczenia hamulca i naciśnięcia gazu kończyła się u mnie walnięciem gdzieś w skrzyni - obroty rosły zanim konwerter (czy coś tam innego) tak naprawdę zaczynał działać. Strasznie irytujące.

PS. Może już pisałem... jechałem niedawno innym automatem (Renault Megane 1.9 TDI). Nawet ładne to przyspieszało - skrzynia pilnowała, żeby wrzucać kolejny bieg zanim spuchnie. Dziwne uczucie, bo przy 3kRPM w trakcie wyprzedzania wrzucało wyższy bieg. Trochę to straszne na początku.

Ale... gdybym miał wybierać między 4eat a tą skrzynią z Renault bez zastanowienia wybrałbym 4eat. Jakoś mniej własnym życiem żyje. W Renault po zatrzymaniu działo się coś jakby rozpinanie konwertera - po puszczeniu hamulca spinał go spowrotem. Niestety każda próba puszczenia hamulca i naciśnięcia gazu kończyła się u mnie walnięciem gdzieś w skrzyni - obroty rosły zanim konwerter (czy coś tam innego) tak naprawdę zaczynał działać. Strasznie irytujące.
Żemol pisze:Ja ostatnio w classic u `96 2.0 115KM (niewiele chyba z tego zostało) na przejechanych 262 km spaliła mi ok 21l droga Wędrzyn - Świdnica, prędkości w granicach 100/110 km/h z tym, że od czasu do czasu zdarzały się jakieś wyprzedzania. Wynik wydaje mi się całkiem, całkiem zważywszy na to, że to już jeżdżąca historia.
GT III pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
Jak żeś to uczynił
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1,6 MY93 na trasie spala ~6,5 przy prędkościach 90-120 a z przyczepką 800kg zaledwie 11l.
Ja tam się nie znam, ale jak dla mnie to bardzo nieprzyzwoicie niski wynik. Bo Żemol napisał, że na przejechanych 262 km spaliła mi ok 21l, czyli wychodzi jakieś 8l/100km. To dużo wg Was?12fasola12 pisze:Ło matko, a ja biadolę, że mój w mieście pali 12-13

Ja to bym chciała, żeby moje 110 KM auto tyle paliło. W trasie poniżej 10l/100km jest właściwie nierealne przy normalnej jeździe

Czarownica prawdę Ci powie :D
Jeszcze mi się przypomniało... podczas rozmowy z właścicielem 2.0l Imprezy (manualna skrzynia) narzekałem, że mój (zima - wtedy kiedy te straszne korki) spalił 15l/100km. Jego dwulitrówka spaliła wtedy ok 24l (nie pamiętam dokładnej wartości).
Tylko on 100% Łódź, a ja jak już się z Łodzi wydostałem to w większości po niezabudowanym.

- tadaoando
- 3 gwiazdki
- Auto: SFXT MY14+SI RS MY10
GT III,
poszło PW
tomasz p.
poszło PW

tomasz p.
(K) GRILL wersja STI/ CROSS/ SPORT ten w kratke, zderzak tez przytule !!!
- tadaoando
- 3 gwiazdki
- Auto: SFXT MY14+SI RS MY10
Bak,
czy ty moze juz nabyłes te imprezke, na drugim forum w avatarze masz juz "RS-a" swoja droga tam tez sie do cie odzywam...
swoja droga to troche dziwne jeszcze niedawno jezdziłem zony oplem meriva z silnikiem 1,8B czyli 125KM i musze powiedziec ze to sporo wyzsze auto niz imprezka porownywalnie ciezkie 1350kg i w miescie jest zadawalajaco dynamiczne dopiero poza i przy wyprzedzaniu czuc brak kilku konikow.
Do niedawna wiekszosc z nas jezdzila autami 1,4/ 1,6/ do 2,0 przy moze 100KM i tez czulismy sie szybkimi kierowcami. Coz takiego ma subaru iz jak ktos raz wsiadzie na auto powyzej 200KM, to inne tylko jada zadawalajaco
Reasumujac do miasta te 2,0RS czuje przez skore ze bedzie dobre, a spalanie w moim 2,5FXT jest rzedu 11-13/13,5l wiec zakladam ze w imprezie 15 raczej nie bedzie dotyczylo mojego stylu jazdy. Niemniej jednak szukam pomalutku za i przeciw (diesle po malu odsuwajac od siebie, chyba mnie nie stac). Zatem coraz czesciej wydaje sie ze wybor bedzie miedzy tym samym motorem 2,0 150KM tylko buda, czy forek III czy impreza RS ?
tomasz p.
czy ty moze juz nabyłes te imprezke, na drugim forum w avatarze masz juz "RS-a" swoja droga tam tez sie do cie odzywam...
swoja droga to troche dziwne jeszcze niedawno jezdziłem zony oplem meriva z silnikiem 1,8B czyli 125KM i musze powiedziec ze to sporo wyzsze auto niz imprezka porownywalnie ciezkie 1350kg i w miescie jest zadawalajaco dynamiczne dopiero poza i przy wyprzedzaniu czuc brak kilku konikow.
Do niedawna wiekszosc z nas jezdzila autami 1,4/ 1,6/ do 2,0 przy moze 100KM i tez czulismy sie szybkimi kierowcami. Coz takiego ma subaru iz jak ktos raz wsiadzie na auto powyzej 200KM, to inne tylko jada zadawalajaco

Reasumujac do miasta te 2,0RS czuje przez skore ze bedzie dobre, a spalanie w moim 2,5FXT jest rzedu 11-13/13,5l wiec zakladam ze w imprezie 15 raczej nie bedzie dotyczylo mojego stylu jazdy. Niemniej jednak szukam pomalutku za i przeciw (diesle po malu odsuwajac od siebie, chyba mnie nie stac). Zatem coraz czesciej wydaje sie ze wybor bedzie miedzy tym samym motorem 2,0 150KM tylko buda, czy forek III czy impreza RS ?
tomasz p.
(K) GRILL wersja STI/ CROSS/ SPORT ten w kratke, zderzak tez przytule !!!
- osamakiller
- 2 gwiazdki
- Auto: jest subaru, jest impreza
stare jare 125KM w kombiwarze w trasie przez pola i miasteczka 7-8, wiec myśle że gitarrra(max do 3500obr)