REMAPA SUBARU IMPREZA STI

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Azrael
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 3 razy

Re: REMAPA SUBARU IMPREZA STI

Post 14 mar 2010, o 19:17

Grzesiek_67, nie wiem kto to oni, ale raczej większość korzysta z OS bo to jest dostępne dla każdego. Chociaż OS to też bardziej skomplikowane zagadnienie bo my mamy np. trochę jak najbardziej drogiego softu do pewnych aut. Więc to takie całkiem Open Source nie koniecznie.

majster
0 gwiazdek
Auto: inne
Polubione posty: 0

Post 18 wrz 2010, o 02:31

MAPTEK Poznań ,jadą na oprogramowaniu ECUTEK od 10 lat więc chyba nie są najgorsi:)

strongi
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Impreza 2.0 STI 2002

Post 20 wrz 2010, o 08:21

Też polecę Mapteka. Byłem u nich w zeszłym tygodniu i jestem baaardzo zadowolony. Auto fruwa w porównaniu z tym przed strojeniem.

Miniac
0 gwiazdek
Auto: Tak

Post 24 paź 2010, o 22:28

Witam i z miejsca przepraszam, że odkopuje, ale trafiłem na ten wątek dość późno i przypadkowo...

deLux pisze:promotormocy to mistrzowie płaskiego przebiegu MOCY i konkretnego peaku momentu, może się mylę, ale takim samochodem ciężko się jeździ.
deLux, za to wydaje się taki samochód szybszy, więc klient bardziej zadowolony a to że jeździ wolniej....... widizałem specjalnei mapowane samochody w ten sposób.
Nadal takie auto jest wolniejsze niż auto które ma więcej powierzchni pod krzywą mocy.
AZ, czy zastanawiałeś się jak sprzeczne są Twoje cytowane odpowiedzi??

@ deLux:
Takim autem jeździ się bardzo przyjemnie za sprawą chociażby powiązania wartości doładowania z położeniem gazu, a dodatkowo - w razie potrzeby - szybko. Zdecydowanie łatwiej jest maksymalnym moment obniżyć, gdy już jest niż tłumaczyć się z jego braku. ;-)

Pozdrawiam

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 25 paź 2010, o 20:04

Miniac, moja (ówczesna) uwaga była do stage1 gdzie od 5000rpm moc na kołach spadała, a wykres momentu był raczej dieslowski
stage2 trzyma moment znacznie lepiej

ODPOWIEDZ