Rav pisze: ja w swoim wueriksie wymieniłem silnik na nowy, składany w MTSie, o kosztach nie wspomne bo myślałem że nowy silnik to będę miał na "wieki" przy mojej jeździe no i po 8kkm obróciła mi się panewka
jak najbardziej, tylko że czasowo troche długo taka naprawa trwa, a ja już bym pojeździłdzudok pisze:Rav pisze: ja w swoim wueriksie wymieniłem silnik na nowy, składany w MTSie, o kosztach nie wspomne bo myślałem że nowy silnik to będę miał na "wieki" przy mojej jeździe no i po 8kkm obróciła mi się panewkaniezle.......ale jak był nowy to ta firma dała gwarancje??????????????????//
no własnie ale kto niebył w takiej sytuacji jak na przykład ja ciężko mu zrozumieć,,,,,,,,,ogolnie mozna kupic i miec sobie 2 zepsute motoryburat pisze:no też się właśnie zastanawiałem
Proszę:dzudok pisze:miszozon pisze: Na kropce ktoś opisywał podobny przypadek tylko, że w Forku 2.0 XT.mozna jakis link to bym poczytał..............
dzudok pisze: Panowie ja nikogo jak na razie o nic nie oskarżam,po prostu staram dociec prawdy
rozumiem że jak Ci padnie motor, to pierwsze co robisz to szukasz na allegro innego używanego o niewiadomym pochodzeniuowoc666 pisze:W ogóle - czy ma jakikolwiek sens ekonomiczny naprawa takiego silnika..?
Tym bardziej, że:
http://allegro.pl/item1154275711_subaru ... k_2_0.html
dzudok, jak widać to rozrząd był robiony w porządnej firmiecarfit pisze: rozmawiałem z Łukaszem z 4t który jest akurat na urlopie , ale zna temat i prosił mnie mnie o pewną opinię , bo porządna firma nawet jak jest fuck up , to chce ponieś konsekwencje i to jest dla mnie naturalne, rozmawialismy przed przyjeciem auta do mnie co mam robić bo jest taka sytuacja (a klient chciał to zrobić u mnie ze względów logistycznych ) , i łukasz jasno powiedzia że jesli w jakimś stoponiu jest ich wina ponoszą pewne konsekwencje
carfit pisze: rozumiem że jak Ci padnie motor, to pierwsze co robisz to szukasz na allegro innego używanego o niewiadomym pochodzeniu![]()
Życzę szczęścia
![]()
generalnie silnik to 160koni w tym modelu wychodziły 2005-2007rowoc666 pisze:carfit pisze: rozumiem że jak Ci padnie motor, to pierwsze co robisz to szukasz na allegro innego używanego o niewiadomym pochodzeniu![]()
Życzę szczęścia
![]()
Edwin, inna sprawa w przypadku 300-konnego silnika, a inna w przypadku 150-konnego... Tym bardziej, że większość sprzedawców daje jakąś tam gwarancję.
dzudok pisze: generalnie silnik to 160koni w tym modelu wychodziły 2005-2007r
od 2007r były 150koni wiec nie wiem czy 150konny by pracował wydaje mi sie ze nie???????
no właśnie jestem tego samego zdania co Ty, wolałem wydać więcej kasy (chociaż niekoniecznie) na nowy silnik i wiedzieć co mam, niż kupować na allegro jakieś padło z którym miałbym tylko "kupe"carfit pisze:rozumiem że jak Ci padnie motor, to pierwsze co robisz to szukasz na allegro innego używanego o niewiadomym pochodzeniuowoc666 pisze:W ogóle - czy ma jakikolwiek sens ekonomiczny naprawa takiego silnika..?
Tym bardziej, że:
http://allegro.pl/item1154275711_subaru ... k_2_0.html
![]()
Życzę szczęścia
ok źle zrozumiałemGrzesiek_67 pisze:Rav,
ale naprawdę jest różnica w silnikach a raczej w podatności na ryzyko zakupu szrotu, o której pisze owoc666.
Do turbawki bym nie kupił używanego (zresztą jestem 2 tygodnie po generalce mojego), do wolnegossaka, zwłaszcza taki jaki znalazł owocowy na alledrogo, jak najbardziej.
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzesiek_67 pisze:Rav,
ale naprawdę jest różnica w silnikach a raczej w podatności na ryzyko zakupu szrotu, o której pisze owoc666.
Do turbawki bym nie kupił używanego (zresztą jestem 2 tygodnie po generalce mojego), do wolnegossaka, zwłaszcza taki jaki znalazł owocowy na alledrogo, jak najbardziej.
Pozdrawiam
Grzegorz
witamGrzesiek_67 pisze:dzudok, Rav,
obaj Panowie, dobrze żeście trafili, jeden do Marka, drugi do Edwina. U nich warto zrobić remont![]()
Pozdrawiam
Grzegorz