pilot
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: pilot
powodem kłopotów z otwieraniem samochodu był alarm. Odłączenie alarmu spowodowało zniknięcie problemów z"widzeniem" pilota przez samochód.Nowy alarm ma być "cyfrowy" bo taki współpracuje z przyciskiem startstop który jest w moim samochodzie. Koszt 1200 zł
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Niestety, było to do przeiwdzenia. Ja się zastanawiam czy profilaktycznie nie wymieniać co jakiś czas alarmu, bo gdy cała reszta auta moze byc niezawodna to dokładane zabezpieczenia zwykle padają już po kilku latach. W Hondzie miałem dwie takie niemiłe przygody gdy dołożony immobiliser odciął zapłon na mrozie -30 stopni, a krótki czas po tym ducha wyzionął alarm także z odcięciem. I dwa razy lawetowanie do serwisu.
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Być może tak, ale jak się kupiło auto z drugiej ręki bez dokumentacji alarmu i immobilisera to jedyny sposób na uruchomienie auta to wyrwać to ustrojstwo z korzeniami. Pół biedy jak auto stoi pod domem, gorzej jak zrobi psikusa na trasie.
przy zakładaniu alarmu Litwin który to robił pokazywał mi jakąś "trubkę" /śrubkę/ którą można wyło wyłączyć alarm ale była schowana głęboko pod osłoną plastykową i nie mogłem jej znaleźć
zresztą nie miałem wtedy "głowy" do wgłębiania się w to /byłem zmęczony i był natłok informacji/ Gdybym wcześniej był zorientowany że w Polsce mogę założyć alarm współpracujący z oryginalnym kluczykiem to założyłbym w Polsce i BYĆ może problemu by nie było bądź byłby mniejszy.
zresztą nie miałem wtedy "głowy" do wgłębiania się w to /byłem zmęczony i był natłok informacji/ Gdybym wcześniej był zorientowany że w Polsce mogę założyć alarm współpracujący z oryginalnym kluczykiem to założyłbym w Polsce i BYĆ może problemu by nie było bądź byłby mniejszy.
tadeklodz, ja mam założony w Polsce i współpracujący i też mam problem. Jeśli Cię to pociesza 

niestety nie pociesza mnie to wcale. Natomiast zwrócę szczególną uwagę na możliwość odłączenia alarmu bo NIGDY nie ma gwarancji że padnie mi w domu jak teraz,Do poprzedniego samochodu założyli mi alarm i 20 lat jeżdżę bez problemu stąd chyba m.in. brak uwagi przy pokazywaniu sposobu odłączenia w Foresterze
Witam serdecznie Koleżanki i Kolegów,
aby nie zakładać nowego "starego" wątku przeszukałem forum w poszukiwaniu odpowiedniego i mam nadzieję, że tutaj mogę się pożalić...
Proszę i o pomoc wszystkich, którzy mogą i zechcą poratować swoją wiedzą
Problem nieduży ale mimo wszystko bardzo upierdliwy:
Pilot centralnego zamka (FORESTER MY97) zamyka samochód po wciśnięciu zarówno OPEN jak i LOCK (zaczęło się od kilkukrotnego naciskania OPEN w celu otwarcia, potem już na amen tylko zamyka...)
1. bateria w pilocie jest nowa
2. próbowałem zaprogramować od nowa zgodnie z sugestiami na forum (złączenie wtyczek, wciśnięcie OPEN, LOCK, rozpięcie wtyczek)
to w moim przypadku niestety nie działa:
Undo the plastic door sill protector (driver door with right hand drive model)
Undo the trianglish plastic plate at the front of the sill protector, right to your gas pedal just at the lower front corner of the doorframe
Hidden under the plate are two cable ends with plastic plugs, possibly clear/whitish. Connect (doesn’t matter whether the window is up or down, the door closed or shut, or the key in ignition or not)
Press “Lock” on the working remote, then immediately afterwards “Lock” on the new one. Then press “Open” with the working remote and straight afterwards “Open” with the new one. That's it.
Don't forget to undo the cables again and re-assemble your car ;o)"
3. zamykanie kluczem i ryglem od środka działa
3. próbowałem rozpinać akumulator
próbowałem wszystkiego
pilot nieubłaganie wysyła sygnał ryglowania zamka zarówno po wciśnięciu jednego jak i drugiego guzika w pilocie.
Nie ukrywam, że jest to mocno wkurwiające, bo nie mam możliwości otwarcia samochodu bez użycia klucza a to niegrzeczne jest jeśli nie możesz otworzyć drzwi np. swojej kobiecie...
czy ktoś miał podobny przypadek i może pomóc?
z góry wielkie dziękuję za ewentualną pomoc.
aby nie zakładać nowego "starego" wątku przeszukałem forum w poszukiwaniu odpowiedniego i mam nadzieję, że tutaj mogę się pożalić...
Proszę i o pomoc wszystkich, którzy mogą i zechcą poratować swoją wiedzą
Problem nieduży ale mimo wszystko bardzo upierdliwy:
Pilot centralnego zamka (FORESTER MY97) zamyka samochód po wciśnięciu zarówno OPEN jak i LOCK (zaczęło się od kilkukrotnego naciskania OPEN w celu otwarcia, potem już na amen tylko zamyka...)
1. bateria w pilocie jest nowa
2. próbowałem zaprogramować od nowa zgodnie z sugestiami na forum (złączenie wtyczek, wciśnięcie OPEN, LOCK, rozpięcie wtyczek)
to w moim przypadku niestety nie działa:
Undo the plastic door sill protector (driver door with right hand drive model)
Undo the trianglish plastic plate at the front of the sill protector, right to your gas pedal just at the lower front corner of the doorframe
Hidden under the plate are two cable ends with plastic plugs, possibly clear/whitish. Connect (doesn’t matter whether the window is up or down, the door closed or shut, or the key in ignition or not)
Press “Lock” on the working remote, then immediately afterwards “Lock” on the new one. Then press “Open” with the working remote and straight afterwards “Open” with the new one. That's it.
Don't forget to undo the cables again and re-assemble your car ;o)"
3. zamykanie kluczem i ryglem od środka działa
3. próbowałem rozpinać akumulator
próbowałem wszystkiego

pilot nieubłaganie wysyła sygnał ryglowania zamka zarówno po wciśnięciu jednego jak i drugiego guzika w pilocie.
Nie ukrywam, że jest to mocno wkurwiające, bo nie mam możliwości otwarcia samochodu bez użycia klucza a to niegrzeczne jest jeśli nie możesz otworzyć drzwi np. swojej kobiecie...
czy ktoś miał podobny przypadek i może pomóc?
z góry wielkie dziękuję za ewentualną pomoc.
Azrael,
Nie ukrywam, że liczyłem na inną odpowiedź ale bardzo dziękuję za reakcję.
trochę to dziwne, że uszkodzony jest pilot, bo sygnał do centralki wysyła przecież, tyle że przy wciskaniu OPEN błędny bo zamyka...
Nie ukrywam, że liczyłem na inną odpowiedź ale bardzo dziękuję za reakcję.
trochę to dziwne, że uszkodzony jest pilot, bo sygnał do centralki wysyła przecież, tyle że przy wciskaniu OPEN błędny bo zamyka...