Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
Azrael
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
3 razy
Jacol pisze:
A jak się dostać do parownika w forku '99 sTurbo? Pilne!
Wyszarpać schowek.
Azrael
-
eror
- 2 gwiazdki
- Auto: FOREK 2.0/158 A/T - LPG - PRZESZŁOŚĆ :-(
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
WRC fan pisze:eror, Avensis z 2000 roku to Avensis I, co najwyżej po lifcie.
My mówimy o tej:
O

no fakt. Rozpędziłem się.
Pomijając, że zastrzeżeń do klimy w Ave I nikt tu nie ma to, w zimie to są tylko pozory, że klima jest włączona. Poniżej pewnej temperatury sprężarka się nie włącza (ewentualnie załącza się na chwilę - zależy jakie auto).[/quote]
To o co chodzi w tym, że jak włączy się klimę w zimie, nawet przy silnym mrozie, to szyby odparowują ? Co działa ?

eror
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
eror pisze:
Co działa ?
Akurat w Toyocie klima działa nawet zimą , ale np. w Oplu przy niskich temperaturach zapomnij :)
"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
piciu
- 2 gwiazdki
- Auto: Była Turbowanna po transplantacji jest Forex Karawan
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
WRC fan pisze:To ja tak jeszcze dla tych, którzy chcą zaoszczędzić i zrobić dezynfekcję pianką w sprayu powiem tylko tyle, że właśnie mamy u siebie BMW E46 w którym wymieniamy nagrzewnicę, właśnie przez takie specyfiki

O tak! Te pianki lubią też 'zmiękczać plastik'

piciu
-
ziomalek
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Witam jakiś czas temu w moim subaru zaczęło śmierdzieć wilgocią i mam teraz problem, podejrzewam że jest to wina złej dezynfekcji metodą ultradźwiękową no i druga opcja to że może zacieka mi gdzieś woda.... choć generalnie w środku jest wszystko suche... czy jest jakaś inna możliwość śmierdzenia w aucie wilgocią?
ziomalek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
ziomalek, a wyłączasz klimę kilka minut przed postojem? to niezły sposób na osuszanie jest i wtedy nie czuć tak wilgoci przy powtórnym właczeniu...
A możliwości śmierdzenia to sporo jest, dziecko mogło Ci się zsikać, słoiki od babci z bigosem wylać itp

Konto usunięte