Gdzie w Katowicach wymienić rozrząd w Subaru Impreza 2.0

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Azrael
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 3 razy

Re: Gdzie w Katowicach wymienić rozrząd w Subaru Impreza 2.0

Post 30 kwie 2011, o 18:08

Kruszyn pisze: 25-40%

Ostatnia moja wypowiedź w wątku bo nie chcę flame'a. Są takie grupy towarowe na które rabat dealerski w Subaru wynosi 2%.

czajos84
0 gwiazdek
Auto: GC8
Polubione posty: 0

Post 30 kwie 2011, o 18:13

powód kosmicznych cen jest nie ważny dla kogoś kto chce nabyć części po normalnych cenach. Co mnie obchodzi polityka? Mnie interesuje jak najniższa cena. Polityka to problem kogoś innego. Dla mnie na "chłopski rozum" ten sam np. wał itd. jest droższy o 500 zł i tyle. Nikogo za to nie obwiniam, może zła polityka...moze cos tam cos tam...ale każdy chce kupic tanio i guzik kogoś tam interesuje polityka Subaru ;-) Fakt faktem - Dla mnie liczy sie to co mi zostanie w portfelu, a nie polityka 4T i Subaru.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 30 kwie 2011, o 18:19

Azrael, jasne ,wiadomo że nie ma rabatów na wszystkich częściach. Tylko grupa 2% jest pewnie mała.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Matiz
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror

Post 30 kwie 2011, o 18:44

złe brzydkie forturbo ;-(

Sam se naprawie wiskoze i bedziecie mieli ładną impreze na sumieniu :-p
Obrazek

czajos84
0 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 18:55

Matiz pisze: złe brzydkie forturbo
oni nie są brzydcy, oni są drodzy! i o ile droższe usługi mogą być wytłumaczalne ( bo prawdopodobnie robią najlepiej) to zdzieranie na częściach pomijając aspekty polityczne jest oszustwem wręcz :?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 kwie 2011, o 18:56

Kruszyn pisze:Warsztaty zarabiają bo kupują w części z upustem 25-40% .Ale jak jeszcze doliczają swoją marże to już wychodzi kosmos (znaczu kure...o)
No to może pogadamy jakie są marże w gastronomii, skoro przerażające są 40% w motoryzacji? 8-)

Mogę się wypowiedzieć nt softu. Np. na sofcie marże vendora są na poziomie 50-80%. Duże firmy consultingowe mają marże na usługach na poziomie 40-50%.

Ta dyskusja po prostu nie ma sensu. Cena to jest maximum z tego ile jest w stanie zapłacić klient. Taka jest definicja. Jeśli panują normalne warunki rynkowe, a nie np. zmowa cenowa, to niech sobie warsztaty naliczają nawet 200% o ile znajdzie się ktoś, kto będzie chciał taką cenę zapłacić.

czajos84 korzystaj z uroków konkurencji i kupuj części jak najtaniej, ciesz się z tego zamiast marudzić ;-)

czajos84
0 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 19:01

Konto usunięte pisze: korzystaj z uroków konkurencji i kupuj części jak najtaniej, ciesz się z tego zamiast marudzić
widze ze zmieniłeś postawe z: udowodnij ze inni mają taniej, na: jak masz taniej to kupuj i nie marudz - ja wole drożej :lol:
Konto usunięte pisze: Ta dyskusja po prostu nie ma sensu
dokładnie, nie ma sensu, bo wszysyc wiemy jak jest i nikt tego nie zmieni, ale nie wprowadzajcie kolegów na drogę bankructwa podczas wymiany w sumie "głupiego" rozrządu. Bo za pół roku walnie mu panewka pojedzie do 4T i bedzie musiał sprzedać mieszkanie :-d

Matiz
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 30 kwie 2011, o 19:04

http://allegro.pl/subaru-impreza-forest ... 57934.html

W złym brzydkim okradającym forturbo zapłaciłem 50zl za 4. Moze słaby przykład,ale na razie nie mam za co wieszac na nich psów.

Co do usług to faktycznie wynika ,że mają drogo. Opieram to tylko na bazie rozeznania w terenie autora tematu czyli Fanga, który chciał też wymienić te uszczelki. Cena była kosmiczna jak na łatwość naprawy.

Proponuje uznać większą atrakcyjnosć cenową ASO w Mikolowie i zakonczyć temat pokojowo ;-)
Obrazek

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 19:08

Konto usunięte, faktycznie można wyciągnąć tyle ile klient zapłaci . Każdy robi gdzie chce i za ile chce,wolny wybór. Wkurzające jest to ,że wiele warsztatów robi na zamiennikach a liczy za oryginał i tu można policzyć ich rabat w zakupie plus marże w sprzedaży ...Pisząc o rabatach 25-40% nie miałem na myśli 4turbo.

czajos84
0 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 19:10

Matiz pisze: 50zl za 4
no faktycznie zaczynają byc konkurencyjni, wręcz tani :razz: chyba ze sprzedali ci zamienniki :-p co OEM to OEM ;)
fakt faktem konkretne tajle mają dużo droższe niestety

Matiz
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 30 kwie 2011, o 19:19

Kryptoleklama jak cholera ,ale co mi tam. Nie mam za co ich obsmarowywać. A Azrael pomógł mi, laikowi zamiast splawić szczyla.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

czajos84
0 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 19:24

Matiz pisze: A Azrael pomógł mi, laikowi zamiast splawić szczyla.
nie mam nic do Azraela i całego 4T, ale na podstawie dobrej ceny uszczelki za pare złotych nie zmienie zdanie, bo cieższe rzeczy mają droooższe.
Fajnie ze takie prezenciki sie zdarzają, ale ten przykład nic nie zmienia . Chyba ze Azrael załatwi mi wał za 1500, tłoki, korby, i reszte gratów po normalnych cenach :wall:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 19:55

czajos84 pisze:
Konto usunięte pisze: korzystaj z uroków konkurencji i kupuj części jak najtaniej, ciesz się z tego zamiast marudzić
widze ze zmieniłeś postawe z: udowodnij ze inni mają taniej, na: jak masz taniej to kupuj i nie marudz - ja wole drożej :lol: d
No bo skoro nic nie udowodniłeś, to przestań marudzić ;-) Jeśli chcesz, żeby Cię poważnie traktować, to wysuwaj poważne argumenty. Pokazałeś jak dotychczas (przepraszam, ja pokazałem, bo Tobie się nie chciało podać nawet linków), że sklepy stacjonarne mają drożej niż internetowe. Banki z oddziałami też mają drożej niż banki internetowe. Tyle tylko, że każdy kto kupuje w sieci ma tę wiedzę.

Rzuć ceny porównywalnej firmy, która ma serwis, handlowców, zatrudnia niezłych mechaników. Tylko tak można porównać ceny obiektywnie. Przyłóż się i daj coś więcej niż linki do google i allegro.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 20:04

czajos84,

ja również nie czuję się przekonany Twoimi przykładami i jako, że podobnie jak Kubie nie bardzo mi się chce już z Tobą gadać to pokojowa propozycja - Ty szukasz tego wału za 1500 PLN, ja kupuję w 4turbo za 2500 PLN. Gupi jestem, lubię przepłacać, bardzo lubię Bryka, Adasia i Kuba. Reszta to marność :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Jeżeli nie czujesz, rozumiesz różnicy w takim choćby drobiazgu, jak rękojmia udzielona przez 4turbo, a rękojmia udzielona przez Babcię z drutami, to ja Ci wytłumaczę. W 4turbo, jak część nadaje się do zgłoszenia w ramach gwarancji producenckiej, szybciutko masz nową część a już 4turbo użera się z producentem, u Babci, najprawdopodobniej czekasz 3-4 miesiące, z duszą na ramieniu czy roszczenie gwarancyjne zostanie przez producenta uznane, czy też nie. I to jest choćby ten niuans za który warto zapłacić trochę więcej. Ale tak jak Ci napisałem - szukaj dalej tego wału za 1500 PLN ;-)
Brak podpisu.

czajos84
0 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 20:10

Grzesiek_67 pisze: zukaj dalej tego wału za 1500 PLN
juz go znalazłem i są linki powyzej, a wy nie czytacie wszystkich postów i dalej sie mądrzycie. Żadne argumenty nie przemaiwiają. Koniec tematu. Każdy kupuje to na co go stać.
Miała byc analiza, a nie kłótnia. Przykre to jest bo to nie miała być nagonka na 4T tylko udowodnienie ze zawyżają ceny. Szkoda że wyszła z tego wojna. Z dziecmi piszącymi na forum nie da sie podyskutować - to najwieksza wada wszystkich for internetowych. Żegnam

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 20:17

czajos84 pisze: Żegnam

I widzisz, jak chcesz potrafisz się zachować :thumb:

Żegnaj
Grzegorz
Brak podpisu.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 20:22

czajos84 pisze: Żegnam

Czyli FOCH ;-)

Zerknąłem na aukcję, do której dałeś linka. Telefony pasują do Xbike.pl :cofee:

Matiz
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 30 kwie 2011, o 20:25

czajos84 pisze: Z dziecmi piszącymi na forum nie da sie podyskutować
:lol: Jak mnie bawi "rozwiązanie ostateczne", czyli wyzwanie innych użytkowników od dzieciaków :giggle:

No coż. Tymczasem.
Obrazek

czajos84
0 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 20:26

jeszcze jedno: tak poza tematem o drogich częściach...myslałem ze ustrój komunistyczny był w PL do 1989, jednak sie myliłem. :thumb: w niektórych branżach trwa dalej...niech żyje monopolista i pozdrów przyjaciół ...obiektywizm rynkowy jest nieważny. Ważne są znajomości. Jak mam kogos takiego przekonać ?

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 310 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 30 kwie 2011, o 20:32

czajos84 pisze: jeszcze jedno: tak poza tematem o drogich częściach...myslałem ze ustrój komunistyczny był w PL do 1989, jednak sie myliłem. :thumb: w niektórych branżach trwa dalej...niech żyje monopolista i pozdrów przyjaciół ...obiektywizm rynkowy jest nieważny. Ważne są znajomości. Jak mam kogos takiego przekonać ?
Jeżeli części możesz kupić gdziekolwiek indziej i to jeszcze sporo taniej, to jest to rzeczywiście typowy monopol :giggle:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 20:43

Konto usunięte pisze: Telefony pasują do Xbike.pl

Trzeba zadzwonić do Norberta i powiedzieć mu parę życzliwych słów o psuciu rynku. Żart oczywizda :mrgreen:

Norbert, Ty najpiękniejsza z polskich stewardess, przestaniesz wreszcie rozpuszczać klientelę, a ?

:-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

czajos84
0 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 20:56

Grzesiek_67 pisze: Trzeba zadzwonić do Norberta
nie dzwoń, bo założe się że na telefonie siedzi babcia i robi cos na drutach :-p

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 21:15

czajos84,
na telefonie nie siedzi babcia a wał jest najprawdopodobniej używany. Choć nie musi tak być.

Ale, ale Ty się pożegnałeś, czy też, jak malutka dziewczynka postanowiłeś jednak potupać nóżkami ?

:mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

czajos84
0 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 21:23

Grzesiek_67 pisze: siedzi babcia a wał jest najprawdopodobniej używany
babcia rzuciła druty w kąt, zapodała sobie pilnik do paznokci i robi szlif na wale
Grzesiek_67 pisze: jak malutka dziewczynka postanowiłeś jednak potupać nóżkami
umarłego to ruszy

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 21:36

Grzesiek_67, a Ty co tu napadasz na chłopaka :?:W ryja chcesz :mrgreen:

ODPOWIEDZ