Gal pisze: A Liberty GT to nie jest przypadkiem H4T...?
Wg. opisu filmu to jest H6, z resztą to nie brzmi jak H4. Ale faktycznie, zgodnie z nomenklaturą Liberty GT ma EJ25.
Gal pisze: A Liberty GT to nie jest przypadkiem H4T...?
carfit pisze: a końcowy z tego co pamietema ma jakies w środku zawijasy z rur
Wreszcie rozsadny glos w temacie. Mam za soba przerobke wydechy w wolnossaku (Celica ostatniej generacji) - bardzo wyboista droga. Zmiany typu "wrzuce inna puszke na koniec" albo "odetkam go i bedzie pieknie buczal" absolutnie nie wchodza w gre w przypadku nowych aut, naszpikowanych dobrodziejstwami elektroniki.carfit pisze:I tu Was zmartwię , z całym wydechem niestetynawet nie warto zmieniac końcowego bo jest bardzo specyficzny , nie pamiętam do końca dlaczego ale wiem że bardzo ważna jest pojemność całogo układu w H6 , a końcowy z tego co pamietema ma jakies w środku zawijasy z rur, i zmiana nawet samego końcowego powoduje cofanie gazów spalinowych, a to wychwytuje sonda lambda , podaje złe wartości do ECU , a ten dalej i problem jest poważny
Dokładnie. Naprawdę nie warto kombinować.WRC fan pisze:carfit pisze: a końcowy z tego co pamietema ma jakies w środku zawijasy z rur
On nawet na zewnątrz z boku ma jakąś dodatkową rurkę (?) przy końcowej puszce, przynajmniej ten egzemplarz ktory widziałem od spodu tak miał.
To ja się chyba zamknę w sobieesilon pisze:na ostatnim spotkaniu w Kielcach, ktos powiedział, że montowanie głośniejszego wydechu to wiocha, ale nie pamietam kto, to kobieta chyba powiedziała ale nie jestem pewien
vibowit pisze: powiedz lepiej kto to był
Niestety tego nie da się ukryćcarfit pisze:To ja w takim razie jestem mega wieśniakiem![]()
ale żeby jeszcze było o co sie poruszaćGal pisze:Patrzcie Państwo jakie poruszenie w narodzie!![]()
Trzy słowa prawdy usłyszeli i się zagotowali od razu...
A ja chyba chcę nim byćcarfit pisze: To ja w takim razie jestem mega wieśniakiem![]()
![]()
Odgrzeję kotleta, technologia NASA to to nie jest także myślę że jak z głową zrobiony wydech przez fachowców nie druciarzy świadomych że końcowy ma zmienny przepływ to powinno wsio być ok. Tym bardziej, że same końcowe prodrive'a były montowane. So What chyba przetestowałcarfit pisze:I tu Was zmartwię , z całym wydechem niestetynawet nie warto zmieniac końcowego bo jest bardzo specyficzny , nie pamiętam do końca dlaczego ale wiem że bardzo ważna jest pojemność całogo układu w H6 , a końcowy z tego co pamietema ma jakies w środku zawijasy z rur, i zmiana nawet samego końcowego powoduje cofanie gazów spalinowych, a to wychwytuje sonda lambda , podaje złe wartości do ECU , a ten dalej i problem jest poważny
No, no, no... Gratulacje! Duma musi Cię rozpierać.busik pisze:jeżdżę na tłumiku z VW Sharana 2,8l
jeszcze jak - normalnie naklejki se wrzuciłem na klapę - żeby wszyscy wiedzieli co tak mruczyvibowit pisze:No, no, no... Gratulacje! Duma musi Cię rozpierać.![]()
![]()