Remap ZŁA - WRX MY07

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Remap ZŁA - WRX MY07

Post 24 lip 2012, o 13:38

Remapu nie chcę robić po to żeby pajacować? Raz, że 4 dychy na karku i człowiek zmądrzał chyba czy co :roll: :mrgreen: a dwa, że niby gdzie w korkach :evilgrin: ?
Wydaje mi się, że remap:
- pozwoli mi ogarnąć trochę silnik tak abym nie musiał co pół roku robić badania kompresji, testów na obecność CO2 w płynie chłodniczym i drżeć czy ta uszczelka to poszła już teraz czy dopiero za chwilę. Nie srać w gacie za każdym razem kiedy wyjmuję bagnet olejowy, itd.
- mam nadzieję, że tak jak słyszałem, czytałem nowa mapa spowoduje może dziwnym trafem zmniejszenie spalania
- da mi również jakąś uciechę z powodu wzrostu osiągów.

Pewnie, że ten pomysł z zamianą na STi jest jedynym racjonalnym. Ale tak jak pisałem na nowy mnie nie stać, używanego się boję. W momencie kiedy znalazłem używane STi godne uwagi, którego kupić się nie bałem nie bardzo mogłem sprzedać Zło. No i tyle, kółko się zamyka.
Temat dotyczy silnika WRX'a i tego co można z niego realnie i sensownie wyciągnąć ;-)

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 24 lip 2012, o 13:48

mały 5150 pisze: Temat dotyczy silnika WRX'a i tego co można z niego realnie i sensownie wyciągnąć
maaaax 280kuni i koniec ale najlepiej poprzestac na 260 ( przynajmniej ja kiedys tak zrobie;)
co do momentu ..... rózne liczby sie pojawiaja ale 400 to już granica skrzyni blisko albo nawet na kresce

lista sprawunków poza dłubaniem w silniku:
1: pompa paliwa wydajniejsza
2. wydech:i tu pytanie jakie elementy zmienic? zostawiac srodek seryjny czy pełny przelot zrobić ?
3............

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 24 lip 2012, o 13:58

mały 5150 pisze: Temat dotyczy silnika WRX'a i tego co można z niego realnie i sensownie wyciągnąć ;-)

Bagnet olejowy podobno wychodzi bez trudu :giggle: :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 24 lip 2012, o 14:39

mały 5150 pisze: mam nadzieję, że tak jak słyszałem, czytałem nowa mapa spowoduje może dziwnym trafem zmniejszenie spalania
no ta, telewizor trzeba spłacać :mrgreen:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 lip 2012, o 14:48

Bergen pisze: no ta, telewizor trzeba spłacać :mrgreen:
Też :mrgreen: ale nie tylko, bo jak się domyślasz kupno telewizora otworzyło puszkę Pandory lub inaczej - puszkę HD ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 24 lip 2012, o 14:54

mały 5150, u mnie taką puszką był zakup PS3 ;-)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 24 lip 2012, o 18:58

mały 5150 pisze: Temat dotyczy silnika WRX'a i tego co można z niego realnie i sensownie wyciągnąć ;-)

Realnie można czasami wyciągnąć coś takiego:
Obrazek

:mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 24 lip 2012, o 19:27

WRC fan, tu było coś nie tak, klasycznie to brakuje półki między 2 a olejowym pierścieniem :)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 24 lip 2012, o 19:52

No i nie jest to też silnik z WRX. W ogóle to nie jest 2,5. ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Odp: Remap ZŁA - WRX MY07

Post 24 lip 2012, o 20:14

jarmaj pisze:No i nie jest to też silnik z WRX. W ogóle to nie jest 2,5. ;-)
Właśnie, blok jakoś taki bardziej pancerny się wydaje ;)

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 24 lip 2012, o 20:24

Chloru, to uszczelka pod głowicę LOL...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Odp: Remap ZŁA - WRX MY07

Post 24 lip 2012, o 20:52

Azrael pisze:Chloru, to uszczelka pod głowicę LOL...
Faktycznie lol. Na usprawiedliwienie dodam, że przeglądam forum z telefonu ;)

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05
Polubione posty: 0

Post 24 lip 2012, o 21:07

Remap niewiarygodnie poprawia charakterystykę samochodu, aż ciężko uwierzyć czasem (bo nie cyferkami się jedzie).
Moim zdaniem jedyne właściwe miejsce do jego zrobienia to Katowice.

Ale jak chcesz coś więcej się bawić to zmień na... (przynajmniej) STi :mrgreen: .
Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, o 21:10 przez owoc666, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 24 lip 2012, o 21:09

owoc666, kiedy byłeś ostatnio na jakimś torze :?:

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 24 lip 2012, o 21:10

Piter 35 pisze: owoc666, kiedy byłeś ostatnio na jakimś torze

Dawno, bo 4 m-ce nie jeździłem EVO :)

EDIT: w sumie to 5, bo najpierw 3, a potem prawie dwa stało ze względu na walkę z ubezpieczalnią :)
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

kacy
1 gwiazdka
Auto: WRX MY03 Wagon ( mniejszych kombi chyba nie produkują :)

Post 24 lip 2012, o 21:45

Konto usunięte pisze:
barbie pisze:mały 5150, ja tam się nie znam, ale powiem Ci że pojeździj se tydzień golfem. Potem będziesz znowu przez rok sikał wsiadając do WRX ;-)
Święte słowa :thumb:
No już nie przesadzajcie jakoś sie przesiadam co dwa dni i fotel mam całkiem suchy
Impreza to nie F1 :)
ja moze jakiś dziwny jestem ale narazie WRX jest dla mnie w zupełności wystarczajacy :? , pomimo tego że nie musze być ze switaeł zawsze pierwszy już czuje że skrzynia to nie jest najmocniejsza strona tego samochodu i remap napewno tego nie zmieni :-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 24 lip 2012, o 21:58

kacy pisze: remap napewno tego nie zmieni
Tu się zgadzam remap nie ma wpływu na skrzynię :mrgreen:
Ale co do reszty to nie masz racji , auto dobrze zestrojone to inne auto :idea:

carfit
3 gwiazdki
Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne

Post 28 lip 2012, o 23:37

owoc666 pisze:Remap niewiarygodnie poprawia charakterystykę samochodu, aż ciężko uwierzyć czasem (bo nie cyferkami się jedzie).
Moim zdaniem jedyne właściwe miejsce do jego zrobienia to Katowice.

Ale jak chcesz coś więcej się bawić to zmień na... (przynajmniej) STi :mrgreen: .
Jak ja to strasznie lubie :-d, bardzo rzadko sie tu loguje :oops:, ale jak czytam posty mojego ulubionego " przyjaciela " to wymiekam :mrgreen:
Zatem jak sie tak autorytatywnie wypowiadasz, prosze odpowiedz na kilka banalnych pytan
Pytanie pierwsze, zawsze sikasz przez zapiety rozporek :?: :mrgreen:
Pytanie drugie, majac przez krotko swojego gruza ST| , bitego z kazdej mozliwej strony, i remontowanego przez jakiegos kowala, ktory zalozyl odwrotnie stabilizator, bo nie mial pojecia o subaru, mozesz cokolwiek mowic o subaru? w sensie o jakosci?
Pytanie trzecie, czy Ty osobiscie miales jakiekolwiek auto strojone w Mapteku zeby sie autorytatywnie wypowiadac, czy jak zwykle strzelasz na oslep slepakami :?:
Pytanie czwarte, bedac zwyklym uzytkownikeim evo, dlaczego, sie nie udzielasz na swoim forum, evo.org., ja rozumiem, :mrgreen: tam Cie wysmieja bo jestes zwyklym leszczem i nie potrafisz nic sensownego napisac oprocz piania hymnu dla Lukasza ( ktorego serdecznie pozdrawiam ) ale tu prosze napisz konkrety, porownania, wykresy,
Szrzerze, ja na miejscu 4t, to dalbym ci 150% ceny, za takie nieswiadomie sranie po uszach, bo taki PR prymitywny jak ty uprawiasz jest naprawde zenujacy

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 28 lip 2012, o 23:53

Naprawdę nie chce mi się wyciągać wszystkich Twoich wspaniałych napraw/poprawek/naciągactwa itp, więc po prostu zignoruję tego posta :mrgreen: .

carfit pisze: Pytanie czwarte, bedac zwyklym uzytkownikeim evo, dlaczego, sie nie udzielasz na swoim forum, evo.org., ja rozumiem,

Bo nic Ci do tego, mogę się udzielać nawet na forum Kia Sportage jeśli mi się spodoba.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 28 lip 2012, o 23:58

owoc666 pisze: Naprawdę nie chce mi się wyciągać wszystkich Twoich wspaniałych napraw/poprawek/naciągactwa itp, więc po prostu zignoruję tego posta :mrgreen: .
A ja juz chipsy i drinka naszykowałem :wall: :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

carfit
3 gwiazdki

Post 29 lip 2012, o 00:08

owoc666 pisze:Naprawdę nie chce mi się wyciągać wszystkich Twoich wspaniałych napraw/poprawek/naciągactwa itp, więc po prostu zignoruję tego posta :mrgreen: .

carfit pisze: Pytanie czwarte, bedac zwyklym uzytkownikeim evo, dlaczego, sie nie udzielasz na swoim forum, evo.org., ja rozumiem,

Bo nic Ci do tego, mogę się udzielać nawet na forum Kia Sportage jeśli mi się spodoba.
Widzisz gnido dworska, :mrgreen: ja mam cale zycie szczescie, i potrafie na odleglosc powachac smrod :lol:, i jak byles u mnie raz czy dwa, nie skasowalem cie za nic, bo czulem smrod :giggle: bo mialem nosa ( ja czuje na odleglosc wszy, bo pracuje w serwisie od 1996 r. ). i takich klientow sie zwyczajnie nie obsluguje, bo po co :?: a takie sranie po krzakach ze ktos cos komu, go niestety swiadczy tylko o tobie :thumb:

carfit
3 gwiazdki

Post 29 lip 2012, o 00:20

I przepraszam Was wszystkich , za OT, ale zwyczajnie mam alergie na człowieka który nie ma SuBARU, jest dla mnie gowniarzem, i nie ma nic merotycznego do powiedzenia , oprócz rzucania gowna na lewo i prawo :roll:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 29 lip 2012, o 00:27

carfit, nie to żebym bronił owoca ale pytaliśmy Cię o pewnego forka i cisza nastała.
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 86#p215886
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

carfit
3 gwiazdki

Post 29 lip 2012, o 00:36

Kruszyn pisze:carfit, nie to żebym bronił owoca ale pytaliśmy Cię o pewnego forka i cisza nastała.
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 86#p215886
Kruszyn :o kaarwasz pierwszy raz to czytam :o , ale tak naprawdę na gorąco nie wiem co powiedziec :oops: , wiem jedno znałem to auto , znałem właściciela , wiem ze sprzedał i to jakiemuś forumowiczowi jak pamietam , i było piko bello, za to auto i właściciela , chętnie bym sie dał pociąc bo wiem jak dbał , i ile kasy włożył, ale być moze czegoś nie dopatrzylismy :oops:
Jeszcze raz wracając do sprawy forka, po przeczytaniu wątków , jest mi zwyczajnie przkro, :roll: , bo znałem strasznie sympatycznego właściciela , mega pedanta, sprawdziliśmy mu przed zakupem auto, i niczego nie zauważyliśmy, zreszta , jeździł nim dobry rok , dbał nieprawdopodobnie o auto, i to była jedyna pobudka żeby wstawić pod moim imieniem auto do sprzedania , bo warto było, i chccialbym aby poszło w dobre ręce , bo tak naprawdę to sie prawie zaprzyjaznilem z tym klientem :roll: ale być moze to nauczka na przyszłość :wall:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 15:31

Tak jak napisałem - Panowie nie życzę sobie kolejnego wątku o remapie z kłótniami i wyzwiskami :evilgrin: Chciałbym naprawdę skorzystać z rad (kiepskich albo bardziej wartościowych nie wnikam) ale merytorycznych, bo potrzebuję takowych żeby ruszyć z miejsca.
Nie piszę tutaj w tej chwili, bo trochę mi się w życiu zawaliło i remap spadł na dalszy plan ale wrócę do tego, bo chcę to zrobić. Mało tego chcę to zrobić trochę pioniersko być może. Podpisać z daną firmą umowę (co być zrobione, na jakich częściach, jakieś żądane parametry zaakceptowane przez obie strony, które będą efektem remapu, etc.). Chciałbym otrzymać jakiś rodzaj gwarancji od firmy, którą wybiorę. Wydaje mi się, że taki sposób po pierwsze zbliży nas do standardów, o których słyszymy z innych krajów, które od lat zajmują się takimi rzeczami, po drugie ucywilizuje trochę rynek i ludzie na moim przykładzie przestaną traktować remap jako loterię i cholerne ryzyko 8-)

carfit, do Ciebie kochanieńki również uderzę ale w odpowiednim czasie ;-)

ODPOWIEDZ