Zastanawiałem się, czy zmieściłoby się w schowek ten: http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... tration_5/ ?M@rcin pisze: Lafayette Ermes
CB radio, albo opowieści o czarnej kobrze
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: CB radio, albo opowieści o czarnej kobrze
U mnie 99% czasu to radyjko (jeśli je kupię - wciąż czekam na Wasze opiniecitan pisze:Zastanawiałem się, czy zmieściłoby się w schowek ten: http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... tration_5/ ?M@rcin pisze: Lafayette Ermes

Jak chcesz to zmierze ten schowek?
Nie no, dziękiM@rcin pisze: Jak chcesz to zmierze ten schowek?

Ano racjacitan pisze:Nie no, dziękiM@rcin pisze: Jak chcesz to zmierze ten schowek?, ja sobie zmierzę, [...]

Mam Lafajeta co prawda w Zełusie ale nie narzekam. Kupowałem tu: http://www.avanti-radio.pl/ - antenę też od nich - metrówkę - hula ok.
A czym się różni Ermes od Zeusa i czy warto dopłacić?michal pisze:Mam Lafajeta co prawda w Zełusie ale nie narzekam. Kupowałem tu: http://www.avanti-radio.pl/ - antenę też od nich - metrówkę - hula ok.
Jaki konkretnie masz model tej anteny?
Antena: http://www.avanti-radio.pl/go/_info/?id=106&idc=21_33
Radia różnią się dwudziestoma złotymi.
Radia różnią się dwudziestoma złotymi.
nie znam tej marki... Ja poszedłem drogą, że skoro jakaś firma wymyśliła urządzenia do CB na użytek taki, jaki jest obecnie, to nie może być zła...
I mało kto na Presidenta narzeka
No chyba, że inższy model bez filtrów, to mogą się zdarzyć problemy z zakłóceniami jak u jarmaja...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Dzięki uprzejmości Fido_który użyczył mi swojego radia na wycieczkę do zakopca nabyłem dziś :
UNIDEN PRO 520 XL + ANTENA SIRIO ML145+ GW12m
UNIDEN PRO 520 XL + ANTENA SIRIO ML145+ GW12m
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
remek, czemu 

Afaik to radio nie ma homologacji.Kruszyn pisze: UNIDEN PRO 520 XL
To badziew jakiś....
President rzondzi; anteny również...
President rzondzi; anteny również...

Dolce far niente 

Jasne....... 

eeee. Czlek mało doświadczony w brańży korzystania z Cb jezdeś...

Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
źuf pisze: Afaik to radio nie ma homologacji.
Ups... chętnie przyjmę jedno jako złom

Tylko majac to na pokladzie nie radze spierac sie z policja, bo jak sie trafi kumaty i upierdliwy to narobi problemow.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
źuf, bez stresu. Radio należy wyłączać. Wyłączony antyradar też możesz mieć na pokładzie.
Akurat to radio jak powszechnie wiadomo to jeden z lepszych sprzętów. Ktoś chciał je uwalić to i wymyślił brak homologacji.
Akurat to radio jak powszechnie wiadomo to jeden z lepszych sprzętów. Ktoś chciał je uwalić to i wymyślił brak homologacji.
Zanim jakiś nierób wziął sobie jednego Unidena z mojego auta jeździłem z wydukowaną homologacją... w końcu kiedyś homologację miały (510, 520).źuf pisze: Afaik to radio nie ma homologacji.

Gdyby Uniden 510 miał ASQ IMHO byłby lepszy od Jasia II (jakis taki delikatny głośniczek dali).FUX pisze: President rzondzi
źuf pisze: Tylko majac to na pokladzie nie radze spierac sie z policja, bo jak sie trafi kumaty i upierdliwy to narobi problemow.
Ja nigdy sie nie spieram z policja więc nie mam kłopotów

Z policja trzeba sie dogadywać

Tak, kiedys. Zostala cofnieta.citan pisze: Zanim jakiś nierób wziął sobie jednego Unidena z mojego auta jeździłem z wydukowaną homologacją... w końcu kiedyś homologację miały (510, 520)
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte pisze: Wyłączony antyradar też możesz mieć na pokładzie.
Niekoniecznie...
Zabrania się wyposażania pojazdu w urządzenie informujące o działaniu sprzętu kontrolno-pomiarowego używanego przez organy kontroli ruchu drogowego lub działanie to zakłócające albo przewożenia w pojeździe takiego urządzenia w stanie wskazującym na gotowość jego użycia“- mówi Artykuł 66, punkt 4 Kodeksu Ruchu Drogowego.
źuf pisze: Tak, kiedys. Zostala cofnieta.
A tutaj napisane dlaczego.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Upsrrosiak pisze:Konto usunięte pisze: Wyłączony antyradar też możesz mieć na pokładzie.
Niekoniecznie...
Zabrania się wyposażania pojazdu w urządzenie informujące o działaniu sprzętu kontrolno-pomiarowego używanego przez organy kontroli ruchu drogowego lub działanie to zakłócające albo przewożenia w pojeździe takiego urządzenia w stanie wskazującym na gotowość jego użycia“- mówi Artykuł 66, punkt 4 Kodeksu Ruchu Drogowego.

-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
Z tego co wiem to niestety nie możnaKonto usunięte pisze: . Wyłączony antyradar też możesz mieć na pokładzie

Wykopki. Proszę mnię opieprzyć jeśli odpowiedź już padła 
Ponieważ na moim koncie znajduje się już pokaźna liczba punktów, a budżet mandatowy wykorzystałam dość znacznie, postanowiłam zanabyć radio, celem ograniczenia możliwości zdobywania kolejnych
Budżet mam bardzo ograniczony, bo gdzieś do 200zł. Nie zależy mi na fajerwerkach, tylko na tym żeby usłyszeć że gdzieś stoją. Całość przydałaby się, żeby była mała oraz łatwo wyjmowalna i przekładalna do innego samochodu, bowiem przemieszczam się kilkoma. Zatem antena na magnes, ale jaka? I jakie radio?

Ponieważ na moim koncie znajduje się już pokaźna liczba punktów, a budżet mandatowy wykorzystałam dość znacznie, postanowiłam zanabyć radio, celem ograniczenia możliwości zdobywania kolejnych

Budżet mam bardzo ograniczony, bo gdzieś do 200zł. Nie zależy mi na fajerwerkach, tylko na tym żeby usłyszeć że gdzieś stoją. Całość przydałaby się, żeby była mała oraz łatwo wyjmowalna i przekładalna do innego samochodu, bowiem przemieszczam się kilkoma. Zatem antena na magnes, ale jaka? I jakie radio?