Bo tutaj trzeba mieć twardą głowę i dzielnie przyjmować wszelkie ciosyAlek pisze: dlaczego nie ma jakiegoś emotikona przedstawiającego chowanie się za barykadą?![]()
Forkowy wydech czyli pewnie nuda
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- mario kartoflez
- 1 gwiazdka
- Auto: potForek 2.0X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Forkowy wydech czyli pewnie nuda
Alek pisze: nie chciałbym wkładać kija w mrowisko... ale czy tłumik z definicji nie jest przeznaczony do tłumienia? Innymi słowy czy nie lepiej żeby cicho a nie głośno?
w przypadki diesla
- tadaoando
- 3 gwiazdki
- Auto: SFXT MY14+SI RS MY10
ALEK, masz racje tlumik ma tlumic. niemniej jednak ma tez brzmiec a mimo iz mam auto z turbo (boxer-a) to tego boxer-a praktycznie nie slychac owszem roznica jest umowna slychac/nieslychac. chodzi o to iz chce wtrakcie jazdy lepiej miec uwydatniony dzwiek boxer-a a nie na max-a wytlumiona kombilimuzyne, nie znaczy jednak iz jak inni koledzy robia przelot, zakladaja wydech prodrive lub inne co to prawie glowe urywaja (ale szacun), tylko miec auto na dlugie trasy z przyjemnym tylko podkreslonym bulgotem boxer-a.
...delux, no tak tylko ze firma el-tec skosi prawie 1,5tys. a ja moge byc dalej nie ustaysfakcjonowany. chcialem jak kolega tasior zakupic za pasztetowa cene uzywke STi i zapiac gdy okaze sie za cichutko wyjac jedna grodz, jak nadal za cicho to druga, jak za glosno to wrocic te jedna na miejsce... wiem to praca dla cierpliwych, ale czy mnie sie gdzies spieszy ???
tomasz
...delux, no tak tylko ze firma el-tec skosi prawie 1,5tys. a ja moge byc dalej nie ustaysfakcjonowany. chcialem jak kolega tasior zakupic za pasztetowa cene uzywke STi i zapiac gdy okaze sie za cichutko wyjac jedna grodz, jak nadal za cicho to druga, jak za glosno to wrocic te jedna na miejsce... wiem to praca dla cierpliwych, ale czy mnie sie gdzies spieszy ???
tomasz
(K) GRILL wersja STI/ CROSS/ SPORT ten w kratke, zderzak tez przytule !!!
tadaoando pisze: firma el-tec skosi prawie 1,5tys.
to przykre, jeden kolega z trójmiasta dziś opowiadał o profesorze z Koszalina, który robi metodą nakukową - nie może się mylić bo by Słońce spadło
pisz na trójmiejskim, pewnie Ci pomoże
- tadaoando
- 3 gwiazdki
delux, nic nie rozumiem. ale pewnie o to ci tylko chodzilo ...obsmac ??? czy jest cos zlego w poszukiwaniu swego brzmienia ? ...co zlego w samym szukaniu ?
...niemniej jednak pozdrawiam kolege.
...niemniej jednak pozdrawiam kolege.
tadaoando, toż ja całkiem serio - widziałem i słyszałem ten wydech niedawno i uważam, że może się podobać...
choć mój też się podobał
choć mój też się podobał
- tadaoando
- 3 gwiazdki
delux, a coz za organ przeszczepiles swojej maszynce iz sie podoba ??? mocno glosny ??? mocno dogi, kawiorowo ???
pozdrawiam tomasz
pozdrawiam tomasz
backbox jest supersprinta ponoć subtelny, niegłośny. ale jak się małżonka kręci forkiem cały tydzień po mieście to narzeka.
reszta rur od turbo też supersprinta 2.5" z katem o małym dławieniu.
czy kawiorowo, jak na kwotę którą przytoczyłeś to pewnie tak.
reszta rur od turbo też supersprinta 2.5" z katem o małym dławieniu.
czy kawiorowo, jak na kwotę którą przytoczyłeś to pewnie tak.
Dzisiaj przy wizycie w serwisie dawoj zapytałem się o ofertę wydechów firmy Hayward&Scott która na swojej stronie twierdzi że dawoj jest jednym z ich przedstawicieli na co usłyszałem odpowiedz ze zdziwieniem że pierwsze słyszą?
http://www.sunhouse.pl/newsletter.html
http://www.sunhouse.pl/newsletter.html
ktoś się spotkał lub używa tłumików z tej firmy cena jest dość przystępna
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=905954897
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=893079661
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=893079661
Mam takie małe techniczne pytanie, H&S lub Prodrive to przelotowe tłumiki ?
B Group , WRC fun
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Prodrive do Forka - tak. H&S zapewne też.mamgx pisze: Mam takie małe techniczne pytanie, H&S lub Prodrive to przelotowe tłumiki ?
Przemyślawszy, wydaje mi się że najlepiej będzie podjechać do firmy El-tec i zrobić u nich cały układ za 2700 niż kupować markową końcową puszkę za podobne pieniądze ,nurtuje mnie pytanie czy po takim zbiegu konieczne będzie strojenie, dobrze kombinuje ma to być prezent na urodziny 
czili potem strojenie zalecane od razu czy.., więc najbliżej do http://www.mtsrally.pl
Ostatnio zmieniony 9 lut 2010, o 01:10 przez woo79, łącznie zmieniany 1 raz.
woo79, koledzy w mtsrally bardzo profesjonalnie podchodzą do swojej strony - ciekawe czy tak też podchodzą do samochodów 
zostaw jednego kata i nie będzie konieczne...esilon pisze:woo79 pisze: cały układ
konieczne strojenie
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=946170929 Zakupiłem w końcu tą puszkę i jestem zadowolony ,dźwięk (pomruk) jest w porządku wszystko pasuje montaż 20 min ,uszczelka i nowe śruby w gratisie ,za tą kwotę jest naprawdę fajny :)
-
drout
- 1 gwiazdka
- Auto: Był Galant 2,5 V6 jest Forek 2,5XT
Zapodaj jak to brzmi bo tez rozmyslam co by tu Forkowi zapodac aby fajnie ale nie za głosno bylo 
drout pisze: tez rozmyslam co by tu Forkowi zapodac aby fajnie ale nie za głosno bylo
drout, pamiętaj, żeby sprawdzic jak wydech brzmi (głosność i tembr ) podczas hamowania silnikiem, to ma najwieksze znaczenie dla komfortu w trasie, przy dodawaniu gazu to nawet głosny ryk nie przeszkadza
-
drout
- 1 gwiazdka
A jak było z Twoim Supersprintem? Głośny? No wlasnie nie chce przesadzic z głosnoscia
A ile $ za koncowy Supersprinta?
-
drout
- 1 gwiazdka
A mialem nic nie zmieniać
A juz mnie kusi
Kupilem 2,5XT co by nie modzic 2,0XT a tu juz jakies mysli po glowie chodza
drout pisze: A jak było z Twoim Supersprintem? Głośny?
moim zdaniem było OK ale ja nie zmieniałem tylko tylnej puszki ale całość, natomiast inaczej to wszystko brzmi w użytkowaniu niz sama przegazówka i na to chciałem zwrócic Twoją uwagę
drout pisze: Kupilem 2,5XT co by nie modzic 2,0XT a tu juz jakies mysli po glowie chodza
nie przejmuj się to normalka
jest szansa, że za pare tysi km będzie wolny
drout wydech subtelnie podkreśla dzwięk boksera uwydatnia prace silnika nie ryczy za tą sumę jest dobrze zrobiony rury pasują (jeśli nie masz haka)
- tadaoando
- 3 gwiazdki
woo79, pochwal sie filmikiem z brzmieniem jesli mozna. mam 2,5xt at 06 i tez chcialbym delikatnie podkreslic brzmienie boxera ale h&s to dla mnie mocno zaglosno...
pozdrawiam tomasz
pozdrawiam tomasz