Układ wydechowy - Impreza wolnyssak
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Układ wydechowy - Impreza wolnyssak
czyli jednak rzeźba na maksa a miałem nadzieje, na choć troszkę plug&playa :P
zobaczymy jak to wyjdzie.
zobaczymy jak to wyjdzie.
.
Ja jestem ciekaw końcowego efektu pracy Rasputnia nad jego subcią:) pochwal się jak będzie po wszystkim
ja w swojej założyłem i właśnie przyjechałem z warsztatu
cóż powiedzieć ,jak by to nie była moja Sabcia to mógł bym być zadowolony, głośny jest po wyjęciu silencera
(z włożonym normalny lanos
)
, wolne obroty fajnie przy 2,5 tyś. zaczyna buczeć w środku,po 3,5-4 tyś znowu jest znośnie ,czyli wniosek taki ,że aby normalnie jeździć tak z rodziną trzeba ją przytłumić,bo jest trochę męcząco .Do zabawy , jak najbardziej bez (operacja zdjęcia i zamontowania z powrotem silencera to banał
)
Jednak żeby osiągnąć ,tak pożądany przez chyba wszystkich fanów efekt boxera , nieodzowna jest niestety ingerencję w kolektory i teraz czekam na rasputina jak mu pójdzie.
A i efekt wizualny całkiem spoko , trochę cięcia było ale jest oki

cóż powiedzieć ,jak by to nie była moja Sabcia to mógł bym być zadowolony, głośny jest po wyjęciu silencera

, wolne obroty fajnie przy 2,5 tyś. zaczyna buczeć w środku,po 3,5-4 tyś znowu jest znośnie ,czyli wniosek taki ,że aby normalnie jeździć tak z rodziną trzeba ją przytłumić,bo jest trochę męcząco .Do zabawy , jak najbardziej bez (operacja zdjęcia i zamontowania z powrotem silencera to banał

Jednak żeby osiągnąć ,tak pożądany przez chyba wszystkich fanów efekt boxera , nieodzowna jest niestety ingerencję w kolektory i teraz czekam na rasputina jak mu pójdzie.
A i efekt wizualny całkiem spoko , trochę cięcia było ale jest oki

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

zapodaj jakies foto, sam myślałem o takiej mugenowej puszczce ;>
.
dzisiaj nie dam rady spróbuje coś jutro 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

dzisiaj jechałem jakimś toczydłem i wyprzedził mnie mój wolny-ssak z tatą za kierownicą.
No i po tym doświadczeniu rezygnuję z kolektora i zostawiam tak jak jest, bo dźwięki GTków, WRXów czy innych Sti chowają się
Mój chodzi jak WuRC
No i po tym doświadczeniu rezygnuję z kolektora i zostawiam tak jak jest, bo dźwięki GTków, WRXów czy innych Sti chowają się

Mój chodzi jak WuRC

a jaki założyłeś końcowy ??????

a czyli tak jak ja ale mam silencer bo normalnie łeb urywa w środku

a mój jest dalej cichutki :(
ale założe kolektor i będzie jeszcze bardziej finezyjny :P
ale założe kolektor i będzie jeszcze bardziej finezyjny :P
.
a też założyłeś taki jak na zdjęciu???? adam.str? (miałem dać swoje ale nie umiem wkleić
)

no ładna "rynna"
uważaj tylko żeby tak się nie skończyło
Link: http://www.youtube.com/watch?v=PRtymuRMZiE

uważaj tylko żeby tak się nie skończyło

Link: http://www.youtube.com/watch?v=PRtymuRMZiE

Z technicznego punktu widzenia ten film to... a nie będę bluzgał.
A rynna wcale nie jest taka wielka, to rączka trzyletniej miss backbox daje takie złudzenie. To zwykły H&S jest.

A rynna wcale nie jest taka wielka, to rączka trzyletniej miss backbox daje takie złudzenie. To zwykły H&S jest.

a no to dlatego wprowadziłem sie w błąd 

czy ktoś powiedział, że ssące nie bulgocze ?
przespawałem wkońcu ten kolektor - rzeźba spora, nawet bardzo spora, odpalam... cicho... pomyślałem "znowu kur... to samo", przegazowałem i już wiedziałem że ssące bulgocze
- jest dobrze deko metaliczny dzwięk i bulgot a po odjęciu gazu też dobry dzwięk.
Co jest najlepsze - w środku, po zamknięciu okien zrobiło się tylko deko głośniej, a raczej bardziej bulgocząco :D

przespawałem wkońcu ten kolektor - rzeźba spora, nawet bardzo spora, odpalam... cicho... pomyślałem "znowu kur... to samo", przegazowałem i już wiedziałem że ssące bulgocze

Co jest najlepsze - w środku, po zamknięciu okien zrobiło się tylko deko głośniej, a raczej bardziej bulgocząco :D
.
no to super w końcu jakiś konkret ale trochę dłubaniny miałeś

moja tylna pucha jest ok, więc z wydechem już kompletnie nic nie zmieniam, po takim czasie kombinacji... - teraz musze pomyśleć nad dolotem 

.
No widzisz .. mówiłem ze zabulgocze :) tylko inne portki trzeba założyćrasputin pisze:czy ktoś powiedział, że ssące nie bulgocze ?

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
rasputin, pisałeś mi na PW ale sorry nie miałem czasu za bardzo odpisać. Cieszę się, że auto zagadało i że dorzeźbiłeś sobie temat. U mnie nie było takiego problemu - kolektor pasował P&P, żadnego spawania przy silniku. Ale najważniejsze, że działa i bulgocze. 

być może wcześniej miał już zmienione flansze - bo inaczej nie widze opcji
- w imprezie jest wyjście na 2 rury, a w tym kolektorze na jedną
- delikatnie różna szerokość
- tylne łączenie też nie pasowało
aha na wysokich obrotach też chodzi jak boxer - nie wycisza się jak to jest u burata
- w imprezie jest wyjście na 2 rury, a w tym kolektorze na jedną
- delikatnie różna szerokość
- tylne łączenie też nie pasowało
aha na wysokich obrotach też chodzi jak boxer - nie wycisza się jak to jest u burata
.
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
rasputin, nie było u mnie nic robione, po prostu kolektor przypasował idealnie. Widocznie różne kolektory mieliśmy od różnych modeli. Kiedyś porobię fotki od dołu tak żeby ktoś jak będzie szukał kolektora do NA mógł sobie porównać i zobaczyć za czym się rozglądać.

fajnie by było no ale cóż - u mnie się udało
arti a skąd miałeś ten kol ? Od p. Marka z DDZ, czy sam gdzieś się zaopatrywałeś ?

arti a skąd miałeś ten kol ? Od p. Marka z DDZ, czy sam gdzieś się zaopatrywałeś ?
.