Forester 03 dziwny dźwięk przy odpalaniu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Forester 03 dziwny dźwięk przy odpalaniu
Kuleżanka nam tu nie chichocze, tylko siada i opowiada, jak poszło osłuchiwanie dźwiękow Kocura stetoskopem samobieżnym, znaczy sie, buratem.
Burat, a Ty dawaj te foty zderzaków i podwozia, może być w wątku o szpilkach albo na PW...
Burat, a Ty dawaj te foty zderzaków i podwozia, może być w wątku o szpilkach albo na PW...
no jak na ten wiek podwozie całkiem sprawne

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
no jak to jakie jakie no bez rdzy to na pewno, podłoga prosta nie pogięta no inaczej zdrowe podwozieMarlena pisze:wiek jeszcze młody to niby jakie ma być![]()
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
subarka665, no rdzy to jeszcze dłuuuugo nie będzie
zdrowe, że hoho 
- subarka665
- 5 gwiazdek
No na pewno u mnie rudej też jeszcze nie ma no może jakieś tam małe cętki, ale malutkie ,więc podłoga jeszcze zdrowa i właśnie to mnie zaskoczyło gdy oglądałam go od spodu bo myślałam że będzie o wiele gorzej, ale wiesz błotniki podbiera drzwi też, ale jeszcze progi są całe bez grama rdzy też dlatego to jeszcze się cieszę 
turbina...
turbina...
A gdzie fotki ?burat pisze:no jak na ten wiek podwozie całkiem sprawne![]()
![]()
![]()
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
o już fotki i fotkileon pisze:A gdzie fotki ?burat pisze:no jak na ten wiek podwozie całkiem sprawne![]()
![]()
![]()
![]()
subarka665 Ty masz na mysłi nie to podwozie o którym Marlena mówiła
Nawet dwie kobiałki nie mogą się dogadać
Badanie podwozia to jedno, ale nic o zderzakach nie było - burat odbiłeś się?
skoro czasu na osłuchanie nie było, to przegląd techniczny pewnie pełen - dowód rejestracyjny podbity?
Nawet dwie kobiałki nie mogą się dogadać
Badanie podwozia to jedno, ale nic o zderzakach nie było - burat odbiłeś się?
skoro czasu na osłuchanie nie było, to przegląd techniczny pewnie pełen - dowód rejestracyjny podbity?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
OBK H6, oj subarka665 młodziutka jeszcze to wszystko bierze na poważnie 
OBK H6, wolałem prewencyjnie od razu się położyć niz zostać do tego brutalnie zmuszonym

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
- subarka665
- 5 gwiazdek
PrawdaMarlena pisze:OBK H6, oj subarka665 młodziutka jeszcze to wszystko bierze na poważnie
turbina...
turbina...
subarka665 pisze:PrawdaMarlena pisze:OBK H6, oj subarka665 młodziutka jeszcze to wszystko bierze na poważnieNiektóre rzeczy biorę jeszcze na poważnie
z wiekiem Ci przejdzie
- subarka665
- 5 gwiazdek
Marlena bardzo ładnie zmieniasz temat i przenosisz go na inny tor, ale cały czas nie wiemy czy zaliczyłaś badanie techniczne?

czyli rozumiem że badanie hamulców sobie odpuściłeś ?burat pisze:OBK H6, wolałem prewencyjnie od razu się położyć niz zostać do tego brutalnie zmuszonym![]()
![]()
![]()
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Siema,Marlena pisze:Od kilku dni, przy odpalaniu Kocura "na zimno" jak włączę silnik słychać takie krótkie, dziwne "bzyk - zgrzyt", dźwięk sekundowy dosłownie...zaraz po rozruchu silnika. Jak odpalam na zagrzanym nie ma tego dźwięku. Cóż to może być![]()
![]()
Temat widzę rozwinął się mocno ale zszedł na manowce i zabrakło podsumowania :) Mam podobny objaw, chociaż u mnie po odpaleniu słychać jakby stuknięcie-szarpnięcie, a 1-2 sekundy później słychać jak się bendiks cofa... i tak za każdym razem a nie tylko na zimno. Zanim wykręcę rozrusznik to jednak chętnie bym poczytał co było u Ciebie :)
Pozdrawiam
Kozioł
Kozioł
koziol, szczerze powiem, że nie wiem co to bylo ale pewnie nic poważnego, w serwisie sprawdzili, zrobili i juz dawno o tym nie pamietam...tylko u mnie nic nie szarpało.
No trudno, trzeba będzie zakasać rękawy i wykręcić rozrusznik. Dzięki w każdym razie za odpowiedź :)
Pozdrawiam
Kozioł
Kozioł