FUX pisze: Światła dzienne po zapaleniu świateł mijania zdecydowanie zmniejszają swoją intensywność świecenia
A czy przepisy czasami nie określają tego że mają się WYŁĄCZYĆ, a nie przygasać po zapaleniu świateł mijania?
FUX pisze: Światła dzienne po zapaleniu świateł mijania zdecydowanie zmniejszają swoją intensywność świecenia
Pobór prądu jednak się zmniejsza, co nie zmienia faktu, że dla indywidualnego kierowcy wpływ świateł na koszty paliwa jest pomijalny.FUX pisze: Myślę, że jednak pobór prądu pozostaje na niezmienionym poziomie.
..........powiedzmyKonto usunięte pisze: Wszystko (chyba) musi być zgodnie z przepisami
Też tak zakładam.Konto usunięte pisze:Ale kwestia uzyskania homologacji dla nowego pojazdu przez importera/dystrybutowa, to już nie jest chyba taki łatwy temat do obejścia. Wszystko (chyba) musi być zgodnie z przepisami.
no a jeśli Ci sie kiedyś trafi auto z fabrycznie zamontowanymi dziennymi ledami to rozumiem, że niezwłocznie odetniesz je od zasilania?ky pisze:Ja tam widzę jedno zastosowanie dziennych, może dwa:r.
- w autach z chowanymi światłami,
- dla wszystkich tych, co marudzą, że muszą raz na rok-dwa palnik wymienić (i to jest taaakie drogie!!!).
Chociażby te wyżej wymienione. Być może zmienia się intensywność świecenia. Nie zmienia to jednak faktu, że funkcja tych świateł, przy włączonych światłach mijana, jest zbliżona do funkcji neonów pod podwoziemFUX pisze: So What!, Nie wiem, jakie fury masz na myśli.
Światła dzienne po zapaleniu świateł mijania zdecydowanie zmniejszają swoją intensywność świecenia. Tak zaobserwowałem w oplach, audi, merolach, bawarach.
Лукашэнка pisze: no a jeśli Ci sie kiedyś trafi auto z fabrycznie zamontowanymi dziennymi ledami to rozumiem, że niezwłocznie odetniesz je od zasilania?
Z tą samą jasnością?Лукашэнка pisze: u mnie e fordzie światła dzienne palą się równiez po włączeniu świateł mijania
Nie potrafię odpowiedzieć, bo nie prowadziłem jeszcze badań empirycznych w tym kierunku.FUX pisze:Z tą samą jasnością?Лукашэнка pisze: u mnie e fordzie światła dzienne palą się równiez po włączeniu świateł mijania
Kolega jest pod obserwacją, ale chyba faktycznie trzeba te linki wywalić, a przy następnym użyć dodatkowych narzędzi.inquiz pisze:tak? przypadkiem to już któryś post wrzucony z linkiem?