Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
mcx pisze:
Panowie, przepraszam że mnie nie było:( Niestety musiałem zrobić traskę po nowy silnik do innego wozu i dopiero wróciłem a kompa nie miałem żeby napisać:( Czy możemy to powtórzyć???
ja dopiero wróciłem. No nie ma problemu z następnym razem

się zgadamy jakoś. Ja np jutro cały dzień mam wolny
Pozdro dla zespotowanych - były 3 Forki i dwa auta z przekręconymi panewkami

WRX (pięękny) i Legacy ON - tu koniecznie regulacja zaworów. No i tak jak sugerowałem - zagazować , będzie palił jeszcze mniej

Forki fajnie burczą, ale...mój i tak najfajniejszy

Niedźwiedź
-
hogi
- 5 gwiazdek
- Auto: Kona Stinky
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Niedźwiedź pisze:
Forki fajnie burczą, ale...mój i tak najfajniejszy
A przygazuj.
Dzięki za mini spota było fajnie choć zimno.
Niby takie same a jednak inne.
hogi
-
Bartosz
- 0 gwiazdek
- Auto: S-turbo / 323 '93 1.8 GT
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
0
Również dziękuję za spota, miło było poznać Kolegów. Następnym razem sugeruję jednak jakieś zadaszone miejsce
Mazdowicze np. spotykali się kiedyś na parkingu podziemnym w Forcie Wola.
No i mam nadzieję, że przyjedzie więcej S-turbiaków - to piękne samochody!
Pozdrawiam!
Bartek
PS Te Wasze Forki jakieś takie przyziemione, trzeba się schylać, żeby wejść...

Bartosz
-
Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Bartosz pisze:
PS Te Wasze Forki jakieś takie przyziemione, trzeba się schylać, żeby wejść...
no ale przynajmniej nie trzeba wozić woreczków na efekty choroby morskiej

Niedźwiedź
-
mcx
- 1 gwiazdka
- Auto: S-turbo
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Odnawiam spota :) może jutro ok 23 na parkingu przy FeuVert CH Ursynów? Dzisiaj chwilę pojeździłem, nawet przyjemnie i nie ma jeszcze lodu!
mcx
-
Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
mcx, hmmm...późno. Nie da rady wcześniej? O tej godzinie parking jest zamknięty , więc miejscówka odpada. Ja jutro jestem dostępny od 18.
Niedźwiedź
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
mcx pisze:
Odnawiam spota :) może jutro ok 23 na parkingu przy FeuVert CH Ursynów? Dzisiaj chwilę pojeździłem, nawet przyjemnie i nie ma jeszcze lodu!
poszukajcie paru zakrętów. Zabawa nieporównywalnie lepsza. Kręcenie po parkingu naprawdę jest nudne po 3 minutach.
Mówię serio i nie namawiam Was do nie wiadomo jakiego latania po odcinkach specjalnych, ale walnięcie z przeciw kontry jest zawsze tak samo jarające. Można powoli jak się ktoś nie czuje.
Ja wczoraj po górach zapomniałem, że jestem poważnie zdenerwowany (żeby nie przytoczyć całego bogactwa języka spod monopolowego). Nawet zapiąłem 4 poważnie dokręconą, a później przez dobre 15 minut opowiadałem jak dzieciak w przedszkolu.

Alan, Alan, Alan!
-
Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
remek, racja. Miał być spot na parkingu ,a nie kręcenie się po parkingu, ale może to i dobry pomysł, żeby się gdzieś pokręcić
Jakieś sugestie gdzie - WaWa - Ursynów i okolice?
remek, dzięki.
ps. chyba nie marudzę co?

Niedźwiedź
-
mcx
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
remek pisze:mcx pisze:
poszukajcie paru zakrętów. Zabawa nieporównywalnie lepsza. Kręcenie po parkingu naprawdę jest nudne po 3 minutach.
Mówię serio i nie namawiam Was do nie wiadomo jakiego latania po odcinkach specjalnych, ale walnięcie z przeciw kontry jest zawsze tak samo jarające. Można powoli jak się ktoś nie czuje.
Ja wczoraj po górach zapomniałem, że jestem poważnie zdenerwowany (żeby nie przytoczyć całego bogactwa języka spod monopolowego). Nawet zapiąłem 4 poważnie dokręconą, a później przez dobre 15 minut opowiadałem jak dzieciak w przedszkolu.

Nie koniecznie, można między budkami z koszykami jakiś układ zrobić:) byle by był porządek - każdy jeździ w tym samym kierunku, jest trasa i jest zabawa:) W zeszłym roku z panami mylicjantami po parkingu jeździliśmy :) Przed wczoraj też przyjechali - na widok lodu odradzili jazdę :)
Niedźwiedź,
Parkiing nie jest zamykany:) trzeba wiedzieć gdzie wjechac

A o 18 kupa ludzi...wczoraj 4 samochody jeździły.
Znam tez niedaleko miejscówkę z zakrętami ale ktoś musi stać na zewnątrz i obserwować czy ktoś nie jedzie...Chociaż nie wiem czy GDDiK nie wkroczyło tam ze swoim sprzętem:(
mcx
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
mcx pisze:
Nie koniecznie, można między budkami z koszykami jakiś układ zrobić:)
takie udawane zakręty to nie jest to samo

poza tym, po chwili nauki zapragniesz wbić 2 bieg, a później może 3

Alan, Alan, Alan!
-
Bartosz
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
0
Hej!
Na spot stacjonarno-parkingowy jest "trochę" za zimno, ale na przejażdżkę warunki są odpowiednie...
... o ile przejazd będzie lajtowy, bo ja na razie słaaabo ogarniam
Poza tym na zakrętach muszę uważać, bo w moim bardzo buja
Pozdro.
Bartek
Bartosz
-
Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
to może jutro (tzn dzisiaj, piątek) coś gdzieś, gdzie by można tyłek powozić?
Niedźwiedź
-
Bartosz
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
0
Ja może mógłbym gdzieś wieczorem pokręcić, ale raczej bliżej Śródmieścia. Ok. 22.00(?) pojadę z Wilanowa na Saską, a w drodze do domu (na Wolę) mogę odbić na jakieś małe ślizganko...
Wezmę radio (CB), Ty masz Niedźwiedziu (nie pamiętam)?
... a jak nie to sobota - popołudnie/wieczór.
B.
Bartosz
-
mcx
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Wczoraj na parkingu pod Realem MASAKRA

Samochodów około 50-60 :D. Każdy jeździł jak chciał, gdzie chciał często na grubość lakieru więc nawet nie wjeżdżaliśmy. Znaleźliśmy inną miejscówkę z szykanami , podjazdami ,sporym parkingiem, zakrętami... I tu rację
Remkowi przyznaję że na parkingu nie ma się co kręcić:)
Niestety dzisiaj drogi czarne więc poćwiczyć też pewnie nie będzie gdzie:(
mcx
-
Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
mcx, trzeba było dać znaka
mcx pisze:
Znaleźliśmy inną miejscówkę z szykanami , podjazdami ,sporym parkingiem, zakrętami...
location?
Niedźwiedź
-
mcx
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Niedźwiedź, pisałem wczoraj :P że ok 23 :) Location hmmmm. Powiem tak między cargo a Puławską:)
mcx
-
vibowit
- 6 gwiazdek
- Auto: szkoda
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
remek pisze: takie udawane zakręty to nie jest to samo

A później może w czyjś płot.

czarne jest piękne...
vibowit
-
mcx
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
remek pisze:mcx pisze:
Nie koniecznie, można między budkami z koszykami jakiś układ zrobić:)
takie udawane zakręty to nie jest to samo

lepiej ćwiczyć/uczyć się na placu czy na ulicach??? Jak bym miał druga budę, kilka kompletów felg, zawieszenie itp to bym w najciaśniejszych uliczkach jeżdził :) nooo chyba ze ma się Mitsu Pajero co się niczego nie boi :)
vibowit pisze:
No i płot zapasowy :D
mcx
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
mcx, przecież ja Ci nie mówię o lataniu pełnym ogniem po winklach, a o pojeżdżeniu gdzieś na odludziu, gdize jest bezpiecznie etc. Takie klasyczne zabawy na parkingu nic nie nauczą. (Jedyna, rękaw, piłowanie az wiskoza roztopi śnieg pod autem

)
vibowit pisze:
od płotów jest mój brat

"ja w nic nie przywaliłem"

Alan, Alan, Alan!
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
247 razy
-
Polubione posty:
528 razy
Warto też dodać, że sporo rzeczy dużo łatwiej zrobić jadąć szybciej, na wyższym biegu.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
mcx
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
No i pierwsze mody niebawem...8 stycznia wydech w firmie
http://www.motowydech.eu - Człowiek zna się narzeczy, widziałem wyroby do moto jak i innych mocnych samochodów i złego słowa nie można powiedzieć, do Subaru robił także. Jakość porównywalna z firmą na E z tym, że bez wyginarki, a na kolankach. Zrobi dosłownie to co sie chce! I tu moje pytanie - 2,5" na dwóch przelotowych? Czy ostatni przelotowo komorowy czy na jednym tłumiku? Słuszny dźwięk ma być! ale nie za głośny, bo w końcu te pożal się boże głośniki wymienię

Downpipe 3" czy 2.5"?
Czy wie ktoś może jaka jest grubość ścianki w innych markowych lub dedykowanych wydechach? Czy muszę od razu robić remap czy mogę spokojnie do wiosny poczekać i bez stresowo jeździć?
mcx
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
-
Polubił:
83 razy
-
Polubione posty:
443 razy
Zrób całość 2,5". Więcej nie ma sensu. I na jednym tłumiku. Drugi to zbędny klamor na wydechu. Jaki tłumik, to zależy jak chcesz mieć głośno. Czy chcesz dźwiękiem ptaki w locie zabijać, czy nie.

jarmaj
-
Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
mcx pisze:
No i pierwsze mody niebawem...8 stycznia wydech w firmie
http://www.motowydech.eu - Człowiek zna się narzeczy, widziałem wyroby do moto jak i innych mocnych samochodów i złego słowa nie można powiedzieć, do Subaru robił także. Jakość porównywalna z firmą na E z tym, że bez wyginarki, a na kolankach. Zrobi dosłownie to co sie chce! I tu moje pytanie - 2,5" na dwóch przelotowych? Czy ostatni przelotowo komorowy czy na jednym tłumiku? Słuszny dźwięk ma być! ale nie za głośny, bo w końcu te pożal się boże głośniki wymienię

Downpipe 3" czy 2.5"?
Czy wie ktoś może jaka jest grubość ścianki w innych markowych lub dedykowanych wydechach? Czy muszę od razu robić remap czy mogę spokojnie do wiosny poczekać i bez stresowo jeździć?
no i masz go. Byś "se" porządny zawias zrobił

(wiem, kto będzie miał na sprzedaż

), a nie od wydechów zaczynasz. Ja mój tuning też już rozpocząłem...od siebie. I Forek jakoś szybciej jeździ

Niedźwiedź
-
mcx
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
jarmaj pisze:Zrób całość 2,5". Więcej nie ma sensu. I na jednym tłumiku. Drugi to zbędny klamor na wydechu. Jaki tłumik, to zależy jak chcesz mieć głośno. Czy chcesz dźwiękiem ptaki w locie zabijać, czy nie.

Hmmm 2,5" - ok .A czy z dwoma tłumikami nie będzie nieco ciszej? Słyszałem że wydechy z tej firmy są dosyć głośne, a tak bardzo na zagłuszaniu przyrody mi nie zależy, na co zwrócić uwagę żeby był miły dla ucha, bo ciężko powiedzieć jaka ma być głośność.
Niedźwiedź pisze:
no i masz go. Byś "se" porządny zawias zrobił

(wiem, kto będzie miał na sprzedaż

), a nie od wydechów zaczynasz. Ja mój tuning też już rozpocząłem...od siebie. I Forek jakoś szybciej jeździ

Zawias później - na razie trochę z przyczepką jeżdżę więc nie ma co męczyć zawiasu:) , po wydechu heble...bo o heblach przekonasz się jak przyczepkę zaczniesz ciągać

że forek nie ma hebli...
mcx
-
Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
mcx pisze:
Zawias później - na razie trochę z przyczepką jeżdżę więc nie ma co męczyć zawiasu:) , po wydechu heble...bo o heblach przekonasz się jak przyczepkę zaczniesz ciągać że forek nie ma hebli...
heble z wrxa montuje w nastepnym tyg. Bo ze For ich nie ma wie kazde srednioogarniete dziecko ;)
Mi osobiscie szkoda kasy na "dzwieki"-tak jak pisalem wole ta kase wydac na przejazdzki u ALa a za cene wydechu kilka ich bedzie.
Niedźwiedź