witam,
powiedzmy,że nie bierzemy pod uwagę modyfikacji układu na 2 tłoczki etc...
jaki zestaw "tarcza+klocki" polecacie jako najbardziej skuteczne?
ciekaw jestem Waszej opinii i doświadczeń
pozdr
hamulce w wolnossaku...
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: hamulce w wolnossaku...
wiadomo - najlepsze beda złote brembo, ale to grubszy koszt i pozniej problem z malymi felgami..
najlepszym rozwiazaniem bedzie 4tłoczek/przód i 2tłoczek/tył z WRXa europejskiego. Wtedy musisz zamontowac caly zestaw tj. zaciski, tarcze..
jeżeli chcesz to mam zaciski 2tłoczekowe, tarcze i klocki na przód od wersji USA...
najlepszym rozwiazaniem bedzie 4tłoczek/przód i 2tłoczek/tył z WRXa europejskiego. Wtedy musisz zamontowac caly zestaw tj. zaciski, tarcze..
jeżeli chcesz to mam zaciski 2tłoczekowe, tarcze i klocki na przód od wersji USA...
Najlepsza opcja cena/jakość to założenie zacisków z WRX USA/Forester SG.
Koszt niewielki a masz tarczę 294mm i wchodzi na to większość 16-tek.
EDIT:
Nie doczytałem, że nie chcesz zmieniać zacisków.
Co do samych klocków i tarcz to raczej nie ma sensu pakować w takie auto klamotów za np. 1500zł
W takim aucie sensowne będzie założenie zwykłych, gładkich Brembo i jakiś lepszy klocek na to. Np OMP R&S, Hawk HPS lub HP+.
Jak masz więcej gotówki to kosztem wypasionego klocka za >700zł lepiej założyć zaciski/jarzma od tarczy 294mm.
Średnica tarczy w hamulcach to podstawa. Jak masz małą to czego byś nie założył to i tak się będzie przegrzewać.
Koszt niewielki a masz tarczę 294mm i wchodzi na to większość 16-tek.
EDIT:
Nie doczytałem, że nie chcesz zmieniać zacisków.
Co do samych klocków i tarcz to raczej nie ma sensu pakować w takie auto klamotów za np. 1500zł
W takim aucie sensowne będzie założenie zwykłych, gładkich Brembo i jakiś lepszy klocek na to. Np OMP R&S, Hawk HPS lub HP+.
Jak masz więcej gotówki to kosztem wypasionego klocka za >700zł lepiej założyć zaciski/jarzma od tarczy 294mm.
Średnica tarczy w hamulcach to podstawa. Jak masz małą to czego byś nie założył to i tak się będzie przegrzewać.
vel misza, Pozdrawiam!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 246 razy
- Polubione posty: 527 razy
Ewentualnie żółte EBC. IMHO trochę lepsze od OMP ale też odrobinę droższe (400 vs 300 PLN w moim przypadku).
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Jeśli chodzi o tarczę, to gdzieś w dziale sprzedaży wisi moje ogłoszenie.
Gładkie brembo 260mm - przejechane kilkanaście kilometrów z przymusu - nówki.
Cena 230zł z wysyłką. Jak coś to PW.
Gładkie brembo 260mm - przejechane kilkanaście kilometrów z przymusu - nówki.
Cena 230zł z wysyłką. Jak coś to PW.
- Tuptuś
- 0 gwiazdek
- Auto: Kiedyś sobie kupie Forka XT :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jakie graty założyć gdybym chciał do forka MY03 wsadzić na tył tarczowe hamulce?
Podejdą jakieś elementy z imprezy? Jeśli tak to z której?
EDYTA:
Wejdą wtedy fele 15" czy już przesiadka na 16"?
Podejdą jakieś elementy z imprezy? Jeśli tak to z której?
EDYTA:
Wejdą wtedy fele 15" czy już przesiadka na 16"?