jestem o krok od kupienia auta a mój wybór padł na odprężonego leśnika z 2000 roku z AT - jak to zazwyczaj na początku przygody z leśnym mam kilka pytań dotyczących zarówno zwyczajowej obsługi jak i bardziej technicznej strony tematu... ale od początku:
1. Na stronie http://www.4forester.pl w dziale historia modelu przy opisie auta można znaleźć takie zdanie :"Co ważne wszystkie wersje, wszystkich generacji Forestera wyposażone są w samopoziomujące tylne zawieszenie." No właśnie jak to jest ??? Znajomy ma leśnego z roku '99 i zawieszenie ma normalne, ten którego ja wybrałem najprawdopodobniej też ale nie mam pewności do końca. Czy takie samopoziomujące zawieszenie można bezstresowo zmienić na "zwykłe" czy taka zamiana wiąże się z jakąś grubszą robotą??
2. Proszę o wytłumaczenie jak prostemu rolnikowi jak to jest z AWD przy automacie, działa cały czas czy tylko jak jest potrzebne, a tak to ciągnie tylko przód??
3. Automat nie ma reduktora ale ma ponoć blokadę tylnego mostu - prawda to ?
4.Siedząc nie dalej jak wczoraj w forku z 98' z MT na desce rozdzielczej zauważyłem ikonkę FWD - po co to ?? można rozpiąć napędy ??
5.Gdzie się włącza halogeny - te standardowe w przednim zderzaku??
6. Z tyłu bagażnika - prawie przy samej klapie - są po bokach dwa schowki czy powinny w tym modelu mieć jakieś klapki czy po prostu są dziury ??
7.Czy schowek na konsoli - ten na samej górze - po otwarciu do góry powinien się trzymać czy może opaść, a żeby do niego się dostać to trzeba go trzymać ??
... i na początek to tyle co mi przyszło do głowy z czasem myślę ze pojawi się więcej
I na koniec pytanie do koleżanek i kolegów z Olsztyna: znacie jakiś godny polecenia serwis w naszym mieście .Nie mówię o ASO ( choć nie wiem czy może być godny polecenia) tylko o kimś kto jak do niego przyjadę to nie będzie się na mnie uczył

pozdr.warwick