Sonda lambda, pomóżcie mi dobrać

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
wojo02
0 gwiazdek
Auto: forester
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Sonda lambda, pomóżcie mi dobrać

Post 15 gru 2012, o 18:05

ja w temacie, mam szarpaninę na zimnym silniku i po diagnozie w nie aso w krakowie (MG) wyszło, że to był czujnik stukowy i lambda pierwsza (tzw regulacyjna). czujnik zmieniłem no i zaczęły się schody
nie aso w krakowie twierdzi, że to ma być lambda o numerach SUBARU 22641AA100 (zamiennik boscha o nr 0 258 007 084)
a nie aso w nowym sączu twierdzi, że powinna być : SUBARU 22641AA012 (zamiennik boscha o nr 0 258 007 018)
tu jest link (dwie pierwsze z góry)
http://wajbex.pl/partscatalogue/sonda-l ... 02747.aspx
no i sam już głupi jestem :wall: do aso nawet nie dzwonię , bo podobno ta druga kosztuje 2098 zł :o
tu są dane mojego auta:
forester z początku 2002 sf us spec, silnik ej251 (sohc) pojemność 2500 wolnyssak
vin JF1SF63572G755261

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Re: Sonda lambda, pomóżcie mi dobrać

Post 15 gru 2012, o 18:23

Taka drobna uwaga - tutaj nie musisz sie bawic w pierdoly typu "nie aso". Mysle, ze opinii Carfita - bo jak mniemam, o niego tu chodzi w przypadku Nowego Sacza (nie znam sie na krakowskich serwisach) - mozesz zaufac.
Jacek "AMI" Rudowski

wojo02
0 gwiazdek

Post 15 gru 2012, o 18:38

AMI pisze:Taka drobna uwaga - tutaj nie musisz sie bawic w pierdoly typu "nie aso". Mysle, ze opinii Carfita - bo jak mniemam, o niego tu chodzi w przypadku Nowego Sacza (nie znam sie na krakowskich serwisach) - mozesz zaufac.
tak chodzi o carfita, nie wiem jakie tu są zwyczaje bo świeżak ze mnie, przekląć czasem można? :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Odp: Sonda lambda, pomóżcie mi dobrać

Post 15 gru 2012, o 18:54

wojo02 pisze:
AMI pisze:Taka drobna uwaga - tutaj nie musisz sie bawic w pierdoly typu "nie aso". Mysle, ze opinii Carfita - bo jak mniemam, o niego tu chodzi w przypadku Nowego Sacza (nie znam sie na krakowskich serwisach) - mozesz zaufac.
tak chodzi o carfita, nie wiem jakie tu są zwyczaje bo świeżak ze mnie, przekląć czasem można? :mrgreen:
Trzeba. :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

wojo02
0 gwiazdek

Post 21 gru 2012, o 20:16

AMI pisze: Mysle, ze opinii Carfita - bo jak mniemam, o niego tu chodzi w przypadku Nowego Sacza (nie znam sie na krakowskich serwisach) - mozesz zaufac.
:-d no i carfit miał rację

ODPOWIEDZ