kontrolka silnika

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Oskarus
0 gwiazdek
Auto: subaru
Polubił: 0
Polubione posty: 0

kontrolka silnika

Post 29 gru 2012, o 22:32

Witam wszystkich fanów BMW :thumb:
,ale tym razem mam pytanie do fanów SUBARU. Kupiłem subaru impreza WRX z 2001 wersja GD o mocy 218KM-wersja europejska.
Samochód mam od dwóch dni chciałbym mu dać ogień na tłoki ale pali(a czasami miga) się kontrolka pomarańczowa silnika.Samochód też nie ma według mnie ciągu ,nie przyspiesza płynnie.Zaczyna wkręcać się dopiero od ok 3000 obrotów i to jeszcze nie tak jak powinno.Z informacji jaką mi przekazał poprzedni właściciel problem z tym miał od roku. I jeszcze jedno w samochodzie następnego dnia po odpaleniu czuć było wyraźnie zapach paliwa.

Gdzie jest usterka?

Pozdrawiam Oskar

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Re: kontrolka silnika

Post 29 gru 2012, o 22:37

Piękne przywitanie. Skoro witasz fanów BMW to może niech oni odpowiedzą, ale po:
Oskarus pisze: nie ma według mnie ciągu
Oskarus pisze: Zaczyna wkręcać się dopiero od ok 3000 obrotów i to jeszcze nie tak jak powinno

musisz poczekać na takich z kryształową kulą.
Marcin

-_-

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 29 gru 2012, o 22:56

to za kare ci wepchano badziewie, nie zaslugujesz na subaru, wracaj do szpachlowozow :-)

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 29 gru 2012, o 22:58

Oskarus pisze:Witam wszystkich fanów BMW :thumb:
,ale tym razem mam pytanie do fanów SUBARU. Kupiłem subaru impreza WRX z 2001 wersja GD o mocy 218KM-wersja europejska.
Samochód mam od dwóch dni chciałbym mu dać ogień na tłoki ale pali(a czasami miga) się kontrolka pomarańczowa silnika.Samochód też nie ma według mnie ciągu ,nie przyspiesza płynnie.Zaczyna wkręcać się dopiero od ok 3000 obrotów i to jeszcze nie tak jak powinno.Z informacji jaką mi przekazał poprzedni właściciel problem z tym miał od roku. I jeszcze jedno w samochodzie następnego dnia po odpaleniu czuć było wyraźnie zapach paliwa.

Gdzie jest usterka?

Pozdrawiam Oskar
A nie da się spiąć kostek pod kolumną kierownicy i wyświetlić błędów . Spróbuj zalać V-POWER na stacji . To może być sonda . Jeśli nie pomoże to zostaje Ci diagnostyka komputerowa . Napisz w jakim mieście potrzebujesz pomocy to się podrzuci jakiś adres

Kubik1
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 22:59

darecki1981, masz jakiś problem :wall:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:02

Kubik1 pisze:darecki1981, masz jakiś problem :wall:
:mrgreen: niestety nie :mrgreen: i czuje sie ok :mrgreen: a co mi tez chciales pomoc w problemie :?: :-( trzeba

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:08

Swoja droga, nie rozumiem pewnej rzeczy, kupiles auto masz dwa dni, nie sprawdziles!a sprzedawca mial go przez rok(kontrolka silnika) :!: :!: :!: i co nie zauwazyles tego problemu :?: i nie zapytales bylego sprzedawcy co jest nie tak :?: no troche podejrzane.... :x

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:13

Kubik1 pisze: to się podrzuci jakiś dres

:giggle:

darecki1981 pisze: no troche podejrzane.... :x

pewnie promocja była ;-)
Marcin

-_-

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:17

TERZO pisze:
Kubik1 pisze: to się podrzuci jakiś dres

:giggle:

Pewnie chlopaki w warsztacie juz ukladaja klucze :giggle:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:19

TERZO pisze: pewnie promocja była ;-)
Nie ma się z czego śmiać . Tak się czasem dzieje ja wlejesz marne paliwo albo sonda jest na ukończeniu, albo katalizator jest zapchany .

Oskarus
0 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:21

Wg mechanika który się podpiął z komputerem to uważa aby zacząć od świec zapłonowych, ponieważ są błędy na wszystkich cylindrach. Z kolei poprzedni właściciel twierdzi że wymieniał świece ok. 20.000 temu na oryginalne-czyli powinny wytrzymać ok 80.000km (ale nie wiem czy nie ściemnia i nie wkręcił zwykłych które wytrzymują tylko ok 30.000). Sam zakup świec nie jest problemem ale już wymiana jest nieco pracochłonna.
Jestem z trójmiasta więc jak masz jakiś kontakt do fachowców to chętnie skorzystam z nich usług

Pozdrawiam

Kubik1 pisze:[te="Oskarus"]Witam wszystkich fanów BMW :thumb:

Gdzie jest usterka?

Pozdrawiam Oskar
A nie da się spiąć kostek pod kolumną kierownicy i wyświetlić błędów . Spróbuj zalać V-POWER na stacji . To może być sonda . Jeśli nie pomoże to zostaje Ci diagnostyka komputerowa . Napisz w jakim mieście potrzebujesz pomocy to się podrzuci jakiś adres[/quote]

Kubik1
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:26

Akurat ja nie korzystam w trójmieście . Raz byłem w ASO a od kiedy prawie mieszkam w Gdańsku to nie mam subaru . Zapytaj moderatora Bergena .

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:30

Kubik1 pisze:Akurat ja nie korzystam w trójmieście . Raz byłem w ASO a od kiedy prawie mieszkam w Gdańsku to nie mam subaru . Zapytaj moderatora Bergena .
no nie , nie wierze to sabotaz :!: :!: :-)

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:32

Kubik1 pisze: Nie ma się z czego śmiać . Tak się czasem dzieje ja wlejesz marne paliwo albo sonda jest na ukończeniu, albo katalizator jest zapchany .

Nie śmieję się, tyko skoro poprzedni właściciel przez rok z "czekiem" jeździł i nie naprawił, to przy sprzedaży dał promocję - taka dygresja ;)

Oskarus, oby usterka okazała się niegroźna i tania w naprawie, tego Ci życzę na ten nowy rok. Dalej nie wnikam :)
Marcin

-_-

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:35

Ja rowniez skladam zczenia, by w przyszlym roku, bo mysle ze w tym juz nie zdazysz, stala sie znikomym problemem 8-) "finansowym"

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:36

Oskarus pisze:Witam wszystkich fanów BMW :thumb:

Gdzie jest usterka?

Pozdrawiam Oskar
Mam pytanie auto kupiles z allegro?tak z ciekawosci pytam.

Oskarus
0 gwiazdek

Post 29 gru 2012, o 23:40

Już Ci sympatyczny kolego wyjaśniam

Prowadzę autohandel więc w związku z zainteresowanie do motoryzacji lubię fajne autka a za takie uważam też SUBRU :) (póki co to w BMW najlepiej się czuję ale pojeździmy i porównamy oczywiście jeżeli będzie ciągnął na 100% ).Zawsze chciałem mieć taki samochód ale nigdy nie było klienta który chciałby mi pozostawić w rozliczeniu Subaru w zamian za samochód z naszej oferty ,bo taka forma zamiany jest najbardziej korzystna-jedna ze stron dopłaca różnice .Zawsze to korzystniejsze rozwiązanie niż zakup za gotówkę. Poprzednie właściciel poinformował że miał taki problem wcześniej ale jedno kontrolka transakcji nie przekreśla
Może to nie jest kontrolka od klocków hamul. czy spryskiwaczy płynu ale chęć pozyskania takiej zabawki ma siłę. Po prostu uporam się z tematem i ogień na tłoki!!!

Oczywiście samochód jest wystawiony już na sprzedaż ale bardziej czekam na śnieg niż klienta :)
Poniżej link
http://amcierocki.otomoto.pl/subaru-imp ... 93628.html

Pozdrawiam wszystkich niedowiarków :cofee:

darecki1981 pisze:Swoja droga, nie rozumiem pewnej rzeczy, kupiles auto masz dwa dni, nie sprawdziles!a sprzedawca mial go przez rok(kontrolka silnika) :!: :!: :!: i co nie zauwazyles tego problemu :?: i nie zapytales bylego sprzedawcy co jest nie tak :?: no troche podejrzane.... :x

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 00:01

[quote="Oskarus"]Już Ci sympatyczny kolego wyjaśniam

Prowadzę autohandel więc w związku z zainteresowanie do motoryzacji lubię fajne autka a za takie uważam też SUBRU :) (póki co to w BMW najlepiej się czuję ale pojeździmy i porównamy oczywiście jeżeli będzie ciągnął na 100% ).Zawsze chciałem mieć taki samochód ale nigdy nie było klienta który chciałby mi pozostawić w rozliczeniu Subaru w zamian za samochód z naszej oferty ,bo taka forma zamiany jest najbardziej korzystna-jedna ze stron dopłaca różnice .Zawsze to korzystniejsze rozwiązanie niż zakup za gotówkę. Poprzednie właściciel poinformował że miał taki problem wcześniej ale jedno kontrolka transakcji nie przekreśla
Może to nie jest kontrolka od klocków hamul. czy spryskiwaczy płynu ale chęć pozyskania takiej zabawki ma siłę. Po prostu uporam się z tematem i ogień na tłoki!!!

Oczywiście samochód jest wystawiony już na sprzedaż ale bardziej czekam na śnieg niż klienta :)
Poniżej link
http://amcierocki.otomoto.pl/subaru-imp ... 93628.html

Pozdrawiam wszystkich niedowiarków :cofee:

Mam rozumiec, ze handlujesz autami, i chcesz pozbyc sie problemu, przed sprzedaza :?: yhy zaczynam lapac :mrgreen: masz klienta na auto, ktore ktos Tobie zostawil w rozliczeniu, ale jak go oglada nie chce go nabyc :?: cos takiego :?: powaznie pytam bo sam szukam imprezki ale jak zejede ze statku. To jak rusze to reka, noga, mozg na scianie :-)
Juz nie spie po nocach :mrgreen:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 30 gru 2012, o 00:05

no i w ogłoszeniu o problemach o których napisano na początku ani słowa :whistle:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 00:06

inquiz pisze:no i w ogłoszeniu o problemach o których napisano na początku ani słowa :whistle:
Widzisz wydusilem to od tego fajnego pana :-)

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 00:12

inquiz pisze:no i w ogłoszeniu o problemach o których napisano na początku ani słowa :whistle:
Po co zniechęcać klientów ;-)

A ten ogień na tłoki to zaraz za bramą autohandlu czy kiedy? :roll: :mrgreen:
Marcin

-_-

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 00:14

TERZO, ja tez szukam imprezy i sledze allegro, i naprawde sie nie pokje :wall:

Oskarus
0 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 00:24

Nie mam klienta i póki co chcę go doprowadzić do ładu (chociaż uważam że i tak jest w bdb stanie)tak aby wyciągnąć z niego chociaż to co fabryka mu dała(ale z racji fachu oczywiście jest wystawiony na sprzedaż).
Mój koleszka który zresztą też pływał na statku i zaraził mnie Subaru historyjkami jak to nie palił gumy ładując lub rozładowując samochody ze statku.Zero stresu czy ktoś wydech lub zawieche urwie, auta ubezpieczone przy transporcie więc luzik.Zawsze największe wrażenie na nim robiło SUBRU i mówił że jak zejdzie ze statku to pierwsza rzecz jaką zrobi to kupi Impreze. Oczywiście dużo gadał a subaru nie kupił.
Ale ja jestem pewny że nie każdy marynaż dużo gada mało robi. Więc rezerwuję ten samochód dla Ciebie :-)
Pozdro.

A no i usterka będzie zrobiona

Oskarus
0 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 00:29

Gdybyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział że samochód kupiłem pod siebie i najpierw chcę się uporać z problemem ale za dużo widocznie nie można od Ciebie wymagać ale to już nie mój problem

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 gru 2012, o 00:31

Nie gadaj ze marynarze chca subaru, wiekszosci mysli, jak zalatac koniec z koncem. :!:
Ale trzymam za slowo, bo powiem ze nie jest brzydki :thumb:

ODPOWIEDZ