Żaróweczki w desce, przyciskach itd.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Peepuck!
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester 2,0GX'99, Nissan Patrol K160 SD33 35" BFG +3"
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Żaróweczki w desce, przyciskach itd.
Witam
Jako, że kilka podświetleń nie działa w nowo nabytym forku'99 mam pytanie do użytkowników tychże. Borykaliście się z tym problemem? Żarówki ogólnodostępne? Zamienniki czy tylko ASO? I ostatnie pytanie, czy wszystkie przyciski powinny być podświetlone?
Pozdrawiam
Jako, że kilka podświetleń nie działa w nowo nabytym forku'99 mam pytanie do użytkowników tychże. Borykaliście się z tym problemem? Żarówki ogólnodostępne? Zamienniki czy tylko ASO? I ostatnie pytanie, czy wszystkie przyciski powinny być podświetlone?
Pozdrawiam
To MY tworzymy ten cholerny świat.....
Re: Żaróweczki w desce, przyciskach itd.
Niedawno wymieniałem kilka żarówek w samej desce i podświetlenie panelu klimy w MY03.
Żarówki kupisz w zamiennikach. Część to standard a część wygląda jak dioda z dwoma wąsami.
Wymiana jest bardzo prosta. Wyjmujesz starą żarówkę nową montujesz , "zawijasz" wąsa i po temacie.
Żarówki kosztują 3-6 zł/szt.
Żarówki kupisz w zamiennikach. Część to standard a część wygląda jak dioda z dwoma wąsami.
Wymiana jest bardzo prosta. Wyjmujesz starą żarówkę nową montujesz , "zawijasz" wąsa i po temacie.
Żarówki kosztują 3-6 zł/szt.
zalezy gdzie kupujesz zarowki ;)
raczej sa takie same jak w imprezie i w normalnym sklepie kosztuja do 1zl za sztuke ;)
raczej sa takie same jak w imprezie i w normalnym sklepie kosztuja do 1zl za sztuke ;)
- Peepuck!
- 0 gwiazdek
I tych się własnie boję. Jako, że od dawna siedzę głównie w nissanie (patrole i takie tam) to z takimi własnie żaróweczkami mam same złe doświadczeniaWojtekK pisze: a część wygląda jak dioda z dwoma wąsami.
Wymiana jest bardzo prosta. Wyjmujesz starą żarówkę nową montujesz , "zawijasz" wąsa i po temacie

ja ostatnio wymieniałem żarówki w forku 2003r. na wskaźnikach były jakieś standardowe dostępne w każdym sklepie za grosze. natomiast do podświetlenia panelu klimatrona nie było nigdzie. dopiero Piter znalazł w salonie i to chyba od chevroleta po 28 zł za sztukę
szukac w katalogach, wszystkie powinny byc dostopne, brac wersje na 14V - beda trwalsze - co do swiecenia do bani - to w ramach jednej oprawki sa zarowki o kilku mocach czesto!!! zupelnie jak w przypadku domowych - moze zamontowane byly o mniejszej mocy i dlatego slabo swiecily???
to są te same żarówki, ja wymieniałem u siebie w OBK i Almerze rodziców - te same żarówki, nazywają się R3, znajdziesz w każdym sklepie z elektroniką po 0,50 zł za sztukęPeepuck! pisze: Jako, że od dawna siedzę głównie w nissanie
czasami zdarzają się juz z oprawką, ale te odpuść bo oprawki bardzo często nie pasują
trochę dłubania jest, ale to drobnostka - zrobisz jedną i będziesz miał wprawę
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Peepuck!
- 0 gwiazdek
Dzięki za rady
O żaróweczkach już wiem. Jeszcze pytanie o podświetlenie przycisków. Głownie chodzi mi o przyciski awaryjnych, grzania tylnej szyby oraz panel gdzie znajdują się przyciski spryskiwaczy reflektorów oraz bright. Podświetlane są przyciski czy może cały panel a może w ogóle nie są podświetlane.. ( w to akurat śmiem powątpiewać...
)
Pozdrawiam

Pozdrawiam
W mojej Imprezie ww przyciski też nie świecą, nie wiem czy tam ma być czy też awariaPeepuck! pisze: przyciski awaryjnych, grzania tylnej szyby oraz panel gdzie znajdują się przyciski spryskiwaczy reflektorów oraz bright.
w przyciskach tez sa zarowki i sie przepalaja, male drobne wlokna podatne na wstrzasy i skoki napiecia, kupowac na 14V i montowac
Również wymieniałam żarówkę w przycisku świateł awaryjnych.
Trzeba uważać, bo mnie wypadła sprężynka ze środka i dalej było trochę trudno poskładać.
Ogólnie zasada wszędzie ta sama.
W Forku chyba wszystko jest podświetlane oprócz sterowania podgrzewania foteli.
Trzeba uważać, bo mnie wypadła sprężynka ze środka i dalej było trochę trudno poskładać.
Ogólnie zasada wszędzie ta sama.
W Forku chyba wszystko jest podświetlane oprócz sterowania podgrzewania foteli.
W Forku chyba wszystko jest podświetlane oprócz sterowania podgrzewania foteli.[/quote]
U mnie przyciski podgrzewania foteli podświetlają się po włączeniu, nie świeci się za to przycisk światła przeciwmgielnego.
U mnie przyciski podgrzewania foteli podświetlają się po włączeniu, nie świeci się za to przycisk światła przeciwmgielnego.
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
W desce "Imprezowej" z ostatniego lifta swiecą: awaryjne (1szt) podgrzewanie szyby (2szt), cała konsola, tj nawiewy (nie ogladałem ile ,bo nic sie nie przepaliło jeszcze) regulacja świateł (2szt) i popielniczka (1szt)

http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... ge__st__50
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... lu-w-my99/

http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... ge__st__50
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... lu-w-my99/

Wbijam na chama!
Paaanyy, w Outbacku II podgrzewanie siedzen po wlaczeniu dziala, ale w pozycji neutralnej na zielono pali sie tylko jedna strona. Jak to rozgrzebac, majac jeden krzywy srubokret
i czy tam takze sa wspomniane juz R3?

Paaanyy, w Outbacku II podgrzewanie siedzen po wlaczeniu dziala, ale w pozycji neutralnej na zielono pali sie tylko jedna strona. Jak to rozgrzebac, majac jeden krzywy srubokret

Dom na mieszkanie własny mam, w niczym nie biegłem w cudzy ślad,
Każdego mistrza -m wyśmiał rad, który nie wyśmiał siebie sam...
Każdego mistrza -m wyśmiał rad, który nie wyśmiał siebie sam...
-
impreza555
- 1 gwiazdka
- Auto: subaru impreza gt
gdzie dostać te najmniejsze żaróweczki i jaki to model do podświetlania awaryjnych świateł i podgrzewania szyby 

- myotis
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacek 98, Outback 96, i Outback 00
O, to w sprawie podświetlania i ja się podłączę
. Ktoś się orientuje czy panel nawiewu w Ooutbacku MY'96 jest w ogóle podświetlany? Nie świeci mi tam nic. Nawet pasek zimno/ciepło - chyba nie zapomnieli o podświetleniu tego? Niby da się z tym żyć ale szlag mnie trafia jak za każdym razem muszę włączać podsufitkę 

"Rock’n‘Roll’n‘Rock"
Oczywiście że jest podświetlany i to co najmniej dwiema żaróweczkami :)
- myotis
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacek 98, Outback 96, i Outback 00
Bergen, Dzięki, teraz z czystym sumieniem połamię cały panel próbując się do nich dobrać
. Wiesz może jakie to żaróweczki, coby się wcześniej zaopatrzyć? No i w sumie jak to się zdejmuje (brutalna siła czy jakiś patent uknuty przez Japończyków)?

"Rock’n‘Roll’n‘Rock"
Witam . może mi ktoś podpowie jak zdemontować deskę rozdzielczą w celu wymiany spalonych żarówek??
Skoro już tak wielu zaglądało do wnętrzności to podrzucę pytanie z innej beczki:
Czy te wszystkie plastiki "wiodące światło" mają zielone zabarwienie, bo interesuje mnie zmiana koloru oświetlenia całej konsoli z zegarami włącznie.
Z góry dzięki!
Czy te wszystkie plastiki "wiodące światło" mają zielone zabarwienie, bo interesuje mnie zmiana koloru oświetlenia całej konsoli z zegarami włącznie.
Z góry dzięki!
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Colin McRae
Colin McRae
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
zaroweczki masz koloru bialego-na nie sa tylko kapturki zalozone zielone(kapturek ala komdom:P ktory z racji wieku pewnie zkleil sie z zaroweczka i jak go bedziesz chcial sciagnac rozpadnie sie-mozesz zwyklym markerem zabarwic zwykla zaroweczke) owszem mozna wymienic na w sumie dowolny kolor. uwazaj tylko na zatrzaski-sa dosc logicznie pochowane, nic na sile raczej na logike-choc oprocz srubek jest sporo zatrzaskow-plastykowo metelowych "wciskow" rozbieranie zacznij od tunelu w strone przodu. powodzenia mnie sil starczylo na panel ogrzewania. za diabla nie moglem wyjac awaryjnych i odposcilem sobie:D
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
-
ozarek
- 2 gwiazdki
- Auto: Lancia Delta HPE GT/ Subaru Forester MY02 N/A
jak dobrze pamiętam to 14V 60mA. Kupowałem w nowymelektroniku symbol 53023, wymieniałem ok 2lat temu i nadal wszystkie świecą, podświetlenie jest mocne.zyggi pisze: 14V - beda trwalsze - co do swiecenia do bani - to w ramach jednej oprawki sa zarowki o kilku mocach czesto!!!
Think.Feel.Drive.
Czy w Imprezie MY06 przyciski podgrzewania foteli są podświetlane ?
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
Nawet w hurtowniach ciężko dostać te żaróweczki, w intercarsie nie mieli :/ Czy ktoś zna może jakiś sklep internetowy który ma żarówki do zegarów, do rocznika 2001? Albo chociaż jakiś symbol bo nic na nich nie ma napisane