Alcatek Ecu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Alcatek Ecu
Witam,jakie przewody z przepływomierza do czujnika temperatury w dolocie sterownik alcatek subaru 99 

Re: Alcatek Ecu
A czy mógłbyś objaśnić o co właściwie pytasz? Bo ja pytania w obecnej postaci kompletnie nie rozumiem.
Kuba - w Alcateku czujnik temperatury powietrza w dolocie sie podlacza do wiazki w miejsce przeplywomierza. Oczywiscie na dwoch pinach.
Teraz niestety nie pamietam z glowy, na ktorych - nie dam sobie glowy uciac ale moze byc1 i 4, w kazdym razie musi byc na nich 5V zdaje sie, a nie wiem jak sa linie w przelywomierzu rozlozone.
Jak znajde/przypomne sobie, to napisze.
EDIT: Pomerdalo mi sie - jesli juz to 2 i 4, ale to w rocznikach 97/98. Odpowiedz na pytanie o model 99 w osobnym poscie, zeby bylo jasno i wyraznie, na koncu.
Teraz niestety nie pamietam z glowy, na ktorych - nie dam sobie glowy uciac ale moze byc
Jak znajde/przypomne sobie, to napisze.
EDIT: Pomerdalo mi sie - jesli juz to 2 i 4, ale to w rocznikach 97/98. Odpowiedz na pytanie o model 99 w osobnym poscie, zeby bylo jasno i wyraznie, na koncu.
Ostatnio zmieniony 1 lut 2013, o 21:59 przez AMI, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek "AMI" Rudowski
Ok czekam na informacje,jest to subaru 99 wtyczka na pięć pinów w której jeden jest wolny
czujnik podłączony lecz w dalszym ciągu temperatura powietrza w parametrach jest stała 24 stopnie.Problem z odpaleniem zimnego auta,zapala za 4,5 razem,na rozgrzanym silniku wolne obroty 1400.a wszystko zaczeło sie w zimie jak temperatura spadła ponizej zera w lecie było ok
sprawdz, czy przypadkiem w ustawieniach nie masz wybranego czujnika fabrycznego, tego, ktory w Type-R jest normalnie w rurze nad reflektorem.
Jacek "AMI" Rudowski
-
Lukasz85.M
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru STi GC8
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ile masz kabli w tej kosci od przeplywki. Ja u siebie musialem podpiac sie pod pin 2 i 4. Co masz za sterownik ile cie kosztowal?
Bo masz zapewne inny rocznik auta.Lukasz85.M pisze:Ile masz kabli w tej kosci od przeplywki. Ja u siebie musialem podpiac sie pod pin 2 i 4. Co masz za sterownik ile cie kosztowal?
Jacek "AMI" Rudowski