Witam
szukałem i szukałem, ale niestety nie znalazłem 100% odpowiedzi :)
A mianowicie , czy ktoś wymieniał w Forku model SG (2.0XT wersja europejska) tylny stabilizator (fabryczny jest nieco grubszy od druta:) ), jeżeli tak to na jaki i czy wiązało się to ze zmianą podpór stabilizatora, gum i stosowaniem łączników od innego modelu?
Z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Ł.B.
Forester SG - stabilizator tył wymiana
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Forester SG - stabilizator tył wymiana
Witam
podbijem temat:)
model SF był dokładnie opisywany, może i SG ktoś usprawnił, żeby nie pływał na zakrętach.
pozdrawiam
podbijem temat:)
model SF był dokładnie opisywany, może i SG ktoś usprawnił, żeby nie pływał na zakrętach.
pozdrawiam
Witam,
Ja wymieniałem jakieś dwa lata temu i powiem że warto!
Zauważalnie mniejsze przechyły.
U mnie w N/A MY06 był jakiś drut chyba 18mm,
znalazłem staba o średnicy coś 20-21mm, kupiłem w serwisie solidne mocowania z STI, bo te fabryczne to takie cienkie blaszki i słyszałem że się mogą pogiąć.
Łącznik zostawiłem fabryczne.
Ostatnio wymieniałem jeszcze mocowania na poliuretany, teraz myślę nad wymianą łączników na jakieś trwalsze, bo ori wystarczają na 20-30 kkm i zaczynają stukać.
Ja wymieniałem jakieś dwa lata temu i powiem że warto!
Zauważalnie mniejsze przechyły.
U mnie w N/A MY06 był jakiś drut chyba 18mm,
znalazłem staba o średnicy coś 20-21mm, kupiłem w serwisie solidne mocowania z STI, bo te fabryczne to takie cienkie blaszki i słyszałem że się mogą pogiąć.
Łącznik zostawiłem fabryczne.
Ostatnio wymieniałem jeszcze mocowania na poliuretany, teraz myślę nad wymianą łączników na jakieś trwalsze, bo ori wystarczają na 20-30 kkm i zaczynają stukać.
Dziękuję za info , bo powoli traciłem nadzieję :)
Stosowaliście stabilizator zamiennik, czy fabryczny od innego modelu Subaru ?
Stosowaliście stabilizator zamiennik, czy fabryczny od innego modelu Subaru ?