wyciek oleju skrzynia-wał napędowy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
wyciek oleju skrzynia-wał napędowy
Zlokalizowałem wyciek na wyjściu ze skrzyni biegów. Jaki może być koszt naprawy czegoś takiego i czy ewentualnie da się to zrobić z użyciem podstawowych narzędzi? Pacjent to Legacy 04 2.0 manual.
Re: wyciek oleju skrzynia-wał napędowy
to zależy czy sam się za to weźmiesz...
wyjęcie skrzyni pewnie do 400 zł, uszczelniacze (pytanie -które?) do 60 zł sztuka (ori na Alle)
pozdr
wyjęcie skrzyni pewnie do 400 zł, uszczelniacze (pytanie -które?) do 60 zł sztuka (ori na Alle)
pozdr
na 100 %...łatwiej niż wyjąć silnik :)
przy okazji zobaczysz w jakim stanie masz sprzęgło...
przy okazji zobaczysz w jakim stanie masz sprzęgło...
W zasadzie nie trzeba demontować skrzyni, wyjąć wał, ew. coś co przeszkadza w dojściu do tyłu skrzyni.
W serwisówce coś piszą o spuszczaniu oleju, ale nie wiem czy jest to konieczne, zależy czy olej sięga do wyjścia wałka ze skrzyni.
Jak uda się wydłubać stary uszczelniacz to już z górki.
W serwisówce coś piszą o spuszczaniu oleju, ale nie wiem czy jest to konieczne, zależy czy olej sięga do wyjścia wałka ze skrzyni.
Jak uda się wydłubać stary uszczelniacz to już z górki.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
alepka, nie wiem na ile biegły jesteś w mechanice - ja dla jasności jestem idiota.
Ale jak mi pośmiardywało oliwą w kabinie to zapytałem doktora subarowego, a ten stwierdził, że takie kapanie jak u mnie można wyeliminować przy okazji np. wymiany sprzęgła (u mnie akurat inne miejsce, więc duży przegląd)
Chodzi o to, że może podjedź i zapytaj czy trzeba się z tym tarabanić. Jeden warunek to bacznie pilnować stanu oliwki. Mi nie ubywa, więc olałem i się przyzwyczaiłem.
Ale jak mi pośmiardywało oliwą w kabinie to zapytałem doktora subarowego, a ten stwierdził, że takie kapanie jak u mnie można wyeliminować przy okazji np. wymiany sprzęgła (u mnie akurat inne miejsce, więc duży przegląd)
Chodzi o to, że może podjedź i zapytaj czy trzeba się z tym tarabanić. Jeden warunek to bacznie pilnować stanu oliwki. Mi nie ubywa, więc olałem i się przyzwyczaiłem.

No właśnie jestem jakieś 2tkm po wymianie sprzęgła i konwersji na jednomasę.Alan, Alan, Alan! pisze:alepka, nie wiem na ile biegły jesteś w mechanice - ja dla jasności jestem idiota.

No właśnie jestem jakieś 2tkm po wymianie sprzęgła i konwersji na jednomasę.Alan, Alan, Alan! pisze:alepka, nie wiem na ile biegły jesteś w mechanice - ja dla jasności jestem idiota.

-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Pracy na 1 godz. max . wymieniasz uszczelniacz 50x35x8 P jak pamietam , żadnej skrzyni nie sciagasz , odkrecasz 6 srub , zdejmujesz wał, wymieniasz uszcz. i gotowe . 

Dokładnie jest jak mówisz. Robocizna 50zł. Dziękicarfit pisze:Pracy na 1 godz. max . wymieniasz uszczelniacz 50x35x8 P jak pamietam , żadnej skrzyni nie sciagasz , odkrecasz 6 srub , zdejmujesz wał, wymieniasz uszcz. i gotowe .