Haczenie wstecznego biegu-Subaru Legacy III 2.0

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Arionimus
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy 2.0 GL
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Haczenie wstecznego biegu-Subaru Legacy III 2.0

Post 11 mar 2013, o 21:04

Witam.

Szukałem jakiegokolwiek info na wyżej wymieniony problem w temacie i nic nie znalazłem.Więc stąd moje pytanie,czy jest jakiś prosty patent na usunięcie tego uporczywego problemu.Kiedy chcę wrzucić wsteczny prawie 4/5 razy nie chce mi wskoczyć normalnie bieg wsteczny,czuć uporczywe haczenie,które uniemożliwia płynne wrzucenie biegu wstecznego.Ratuje się póki co jednym sposobem,a mianowicie wysprzęglam ponownie i wtedy o dziwo bieg wskakuje tak jak powinien,bez żadnych przeszkód :-/ .Więc nie wiem tak naprawdę co może być przyczyną.Dodam tylko ,że wszystkie pozostałe biegi do przodu wskakują bez najmniejszych zastrzeżeń,tylko ten wsteczny :x .Widocznie mój Subek chce jeździć tylko do przodu ;-)

Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszelkie wskazówki.

Silber Pearl

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Re: Haczenie wstecznego biegu-Subaru Legacy III 2.0

Post 11 mar 2013, o 23:58

Arionimus, Trzeba zmienić olej na początek . Czasem to załatwia sprawę .

Arionimus
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 12 mar 2013, o 00:07

Kubik1 pisze:Arionimus, Trzeba zmienić olej na początek . Czasem to załatwia sprawę .
Ach,gdyby to było takie proste,ale niestety nie jest,olej wymieniony na Motul Gear 300 zgodnie z specyfikacją,ale dzięki za reakcję ;-)

Pozdrawiam.
Silber Pearl

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 12 mar 2013, o 00:13

Arionimus,Motul ? Wytłumacz mi , skąd sie wzięła opinia o cudowności tego oleju . Do tej skrzyni najlepszy był jakiś Castrol . Nie pamiętam który ale pomagało

Arionimus
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 12 mar 2013, o 00:26

Tyle ile marek olejów,tyle na ten temat opinii,ale skoro,nazwijmy ta usterka pojawia się tylko na wstecznym,to jeżeli miał by na to tak duży wpływ olej jaki jest zalany,to czy nie działy by się podobne rzeczy na pozostałych przełożeniach?A nie tylko na wstecznym?
Silber Pearl

ODPOWIEDZ