Remap już blisko WRX MY06

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
mechanik2008
0 gwiazdek
Auto: impreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Remap już blisko WRX MY06

Post 12 mar 2013, o 15:24

Witam chciał bym się poradzić . Mam już założony układ wydechowy 2,5" z down pipe 2,75 , pompę walbro gss342 , intercooler z STI , kolanko w miejscu tłumika szmerów i wkładkę k&N . Remap będzie robiony Alwerni- Race Rent. Myślałem celować w moc 260-280 KM. Na stronie Mapteku proponowane części ( takie jak moje + więsze Turbo) to nawet 300-325 KM. I pytanie czy postarać się o większe turbo ? I czy wystarczyło by np TDO5L z sti 2.0 ? Wszelkie sugestie , komentarze mile widziane chciał bym zrobić jeden remap na dłuższy czas

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Re: Remap już blisko WRX MY06

Post 12 mar 2013, o 15:26

Jeśli to WRX to dalsze modyfikacje nie mają sensu przy seryjnej skrzyni. Nawet przy obecnym setupie silnik rozkręcony na maksa ma dość momentu żeby połamać skrzynię. Trzeba mieć też świadomość, że sprzęgła wzmocnione do WRX 2.5 są droższe i słabiej dostępne niż do WRX 2.0.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585
Polubione posty: 0

Re: Remap już blisko WRX MY06

Post 13 mar 2013, o 15:36

mechanik2008 pisze: Na stronie Mapteku proponowane części ( takie jak moje + więsze Turbo) to nawet 300-325 KM
na seryjnej skrzyni, nieprzystosowanym silniku - to kiepski pomysł.
Azrael pisze: że sprzęgła wzmocnione do WRX 2.5 są droższe i słabiej dostępne niż do WRX 2.0.
te z Nkowymi dociskami radzą sobie bardzo ładnie w podkręconych Wrxach
projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

ODPOWIEDZ