BiP, cały projekt powstał dlatego, że moja żona boi się spać na ziemi pod namiotem, nie wiem dlaczego, no ale cóż, kobiety

zazwyczaj na wyjazdach spaliśmy w bagażniku i było ok, tylko że w tej opcji nie da się zabrać zbyt dużo bagażu i zapasów. A że planujemy co najmniej dwutygodniowy wyjazd, byłoby fajnie jednak mieć trochę tego bagażnika. Materac i poduchy oczywiście w środku. Jeśli chodzi o szerokość dachu, to nie ma tu ona znaczenia, bo cała konstrukcja będzie w poprzek auta, czyli po długości dachu. Widziałem już różne namioty dachowe, ale te produkowane seryjnie, są po prostu ciężkie i już na pewno przeciążyły by dach. Moja konstrukcja wg wyliczeń ma mieć 25kg.
Dlaczego sądzisz, że wygoda spania na dachu różni się od tej na ziemi? Na dachu będę miał przynajmniej cały czas płasko
BiP,
Boombastic,
lukasz_rider, jeśli chodzi o zwis( jak to zabrzmiało)

, to właśnie przeczytałem maila od konstruktora namiotu z linka i napisał, że nie ma sensu tego podpierać, bo w części wiszącej, podczas snu znajdują się tylko nogi, które i tak nie sięgają końca namiotu, więc to w żaden ciężar.
j33mbo, Rozmiar 46 musi dobrze rozkładać masę, mam nadzieję, że relingi również to potrafią