Nie odpala

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
bart_red
0 gwiazdek
Auto: subaru impreza 97
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Nie odpala

Post 24 mar 2013, o 13:15

Witam,
mam problem z odpaleniem mojej imprezy gl 2.0, nie dochodzi prąd do pompy paliwa, myślałem że się zajechała ale okazuje się że jest sprawna ale tak jak mówię nie dostaje prądu. Zastanawiałem się czy w subaru jest czujnik wstrząsowy, bo on odcina pompę paliwa... Wie ktoś może co jest przyczyną albo czy miał ktoś z was podobny przypadek proszę o pomoc???

gebolp
3 gwiazdki
Auto: OBK '07

Re: Nie odpala

Post 24 mar 2013, o 17:43

Czujnika raczej nie ma :o , ale jest przekaźnik pompy i sterownik silnika, który ten przekaźnik uruchamia.
Rozumiem, że nie włącza się nawet na chwilę po przekręceni zapłonu?
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)

lukasz_rider
1 gwiazdka

Post 24 mar 2013, o 23:26

Może bezpiecznik? Sprawdź na początek bezpieczniki i przekaźnik.

bart_red
0 gwiazdek

Post 25 mar 2013, o 09:52

Tak ani na chwile się nie włącza, tylko pompa bo wskaźnik paliwa z tego co wiem działa, kurde nie wiem dlaczego tak jest bo wieczorem normalnie przyjechałem a rano jak chciałem wyjeżdżać do pracy to nie odpalił, mam gaz i myślałem że paliwa nie mam żeby go odpalić, jak wlałem to samo!!!

gebolp
3 gwiazdki
Auto: OBK '07

Post 25 mar 2013, o 20:48

Spróbuj dostać się do złącza pompy i zasil ją bezpośrednio, np. z gniazda zapalniczki. Nie pomyl biegunów silnika pompy.
Elektrycznie pompa jest niezależna od czujnika poziomu paliwa
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)

bart_red
0 gwiazdek

Post 9 kwie 2013, o 21:23

okazało się w końcu że jak wypiąłem przekaźnik pompy paliwa i włożyłem spowrotem to problem się sam rozwiązał, rano powtórzyło się to znowu, powtórzyłem czynność jeszcze raz i do dzisiaj odpukać działa :-)

ODPOWIEDZ