Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
jimiasty
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
166 razy
-
Polubione posty:
102 razy
Zagniezdzily mi sie swierszcze gdzies pod konsoleta. Po doglebnym zbadaniu stwierdzilem, ze plastik slupka w magiczny sposob sie wypial sie ze srodkowego zaczepu i pewnie to on swierszczy. Ciaglem, podwazalem, szarpalem na wszystkie strony, ale zdjac (w celu zalozenia raz jeszcze) mi sie tego nie udalo. Pytanie do redakcji, jak zbudowany jest ten gorny zaczep (przez szpare go widze, ale nie rozumiem jego konstrukcji) i jak go rozbroic tak, aby rak nie urwalo?
edit:
tu cos jest, ale nie dali zblizenia
http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... tration_1/
jimiasty
-
Tummi
- 2 gwiazdki
- Auto: Legas MY07 & Pug 206
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Plastykowe zaczepy to luzik. Silowo poszlo ;) Ja polamalem ten srodkowy, metalowy zaczep :( Zamiennika brak, trzeba caly "slupek" kupic :/
T.
Tummi
-
jimiasty
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
166 razy
-
Polubione posty:
102 razy
Tummi pisze:Plastykowe zaczepy to luzik. Silowo poszlo ;) Ja polamalem ten srodkowy, metalowy zaczep :(
Hmm u mnie sa 2: srodkowy plastikowy guzik "na wsuwanie" i gorny: metalowa zapinka. Sciagnalem gdzies jakas serwisowke gdzie jest wszstsko rozrysowane co i jak.
Ale swierszczee siedza gdzies indziej. Pewnie musze zedrzec deche-konsolete zeby przegonic te halasliwe stwory.
jimiasty
-
Tummi
- 2 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Ooo, wrzuc gdzies te rysunki jak bedziesz mial chwile ;)
Ze swierszczami nie pomoge :/
T.
Tummi
-
jimiasty
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
166 razy
-
Polubione posty:
102 razy
Tummi pisze:Ooo, wrzuc gdzies te rysunki jak bedziesz mial chwile ;)
To ma 114MB. Poszukaj w googlach "2004 Subaru Legacy Service Manual.pdf" nie pamietam skad to sciagnalem.
jimiasty
-
Tummi
- 2 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Tylko 114MB? :D Mam, dzieki.