Czy możecie mi powiedzieć czy są jakieś Warsztaty które mają doświadczenie w serwisowaniu Subaru na Śląsku i nie robią fuszerki.
Wiem ze 4turbo się zna na tych autach ale no nie są najtańsi czy jest jakaś alternatywa bo mm cars to już poznałem z takiej strony że dziękuje... Mikołów też mnie nie przekonuje.Przepraszam jeśli moje pytanie jest nie na miejscu ale dopiero się uczę przemieszczać po tym forum.Dodam że jestem z Zabrza i nic narazie nie znalazłem... moge jechac nawet 100km jeśli będzie warto.
Warsztat z komputerem do Subaru Śląsk
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Może jednak warto odłożyć i poczekać, żeby wiedzieć, że się dotyka auta ktoś, kto ma pojęcie?
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Re: Warsztat z komputerem do Subaru Śląsk
Jak dla mnie pojęcie to ma tylko 4turbo po wszystkich rozmowach telefonicznych i niestety mimo wszystko chyba pojadę tam choć myślę że jak na 7letnie auto to niektóre ceny są ciut zbyt wysokie np części na rozrząd 1800zł to spora marża .... wymiana zaworów wyjdzie wiecej niz aso mikołów ale nie ma wyjścia zaoszczędzę kilka złotych na prostych serwisach tulejki itd ale sprawdzanie silnika czy rozrząd zawory to sa rzeczy ważne i nie mam zamiaru oszczędzać tak jak na częściach olej Motul filtry oryginał..:)Pozatym przy dużym serwisie może chłopaki dadzą jakiś mały rabat to będzie milej bo troche tego jest do zrobienia.Szkoda bo myślałem że jest ktoś kto robi to nieco taniej a dobrze i ma mniejsze obłożenie w terminach:) Jednak jeśli auto jest warte 35tys a pierwszy serwis wyniesie 5tys :)to i tak nie robi się miło ,ale tak jak kolega napisał warto przeboleć i zrobić dobrze niż płakać że coś jest nie tak:)
A miałem nadzieję że po 2.0 TDI nic mnie nie zaskoczy:)) hehe ale cóż walczę dalej bo za bardzo kocham tą markę żeby się poddać:)
A miałem nadzieję że po 2.0 TDI nic mnie nie zaskoczy:)) hehe ale cóż walczę dalej bo za bardzo kocham tą markę żeby się poddać:)
Wiesz, z drugiej strony, wydasz na serwis 4k zamiast 5k i nagle się okazuje, że jesteś w plecy 10k bo np nie potrafili poprawnie ustawić rozrządu... Wiem, że to dużo pieniędzy, ale z drugiej strony lepiej zacisnąć pasa, nie pójść na 2 imprezy i akurat się często budżet znajduje ;)
PS. Posiadanie komputera do jakiejkolwiek marki to akurat żaden odnośnik jeśli chodzi o jakość warsztatu ;)
PS. Posiadanie komputera do jakiejkolwiek marki to akurat żaden odnośnik jeśli chodzi o jakość warsztatu ;)
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
bandal pisze:wymiana zaworów wyjdzie

Tak dla informacji - zawory się najczęściej reguluje, nie wymienia. Nawet w zepsutych gazem autach.
No tak poszło sprawnie w ASO w Mikołowie puki co chodzi malina ale ciągle jest mały problem z obrotami od ok 2.5 do 3 tys szarpie ...ostatnio jeżdżę na 98 wiec może to dlatego albo kable podobno to jakis standard:)C
o do regulacji zaworów to fakt wcześniej nie wiedziałem że w tych autach trzeba to robić mialem raczej bezobsługowe pod tym względem pojazdy i to cenna wskazówka ktora dostałem dopiero w Warszawie Pan który sprzedaje części na allegro udzielił mi 100 porady no i do tego nieco pomógł w zakupie czesci w orginale w dobrej cenie;)
o do regulacji zaworów to fakt wcześniej nie wiedziałem że w tych autach trzeba to robić mialem raczej bezobsługowe pod tym względem pojazdy i to cenna wskazówka ktora dostałem dopiero w Warszawie Pan który sprzedaje części na allegro udzielił mi 100 porady no i do tego nieco pomógł w zakupie czesci w orginale w dobrej cenie;)