opinie o silniku 2,5 legacy II
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
opinie o silniku 2,5 legacy II
przeszukiwałem internet i nic konkretnego nie znalazłem. Stąd moje pytanie - jakie są Wasze opinie o tym silniku. Silnik legacy II 2,5 bez zmiennych faz rozrządu. Podobno wszystkie wolne ssaki subaryny są ok... ale o dziwo przy próbie kupna spotykam się z opinią handlarzy, że to najgorszy z silników - przegrzewa się 

Re: opinie o silniku 2,5 legacy II
Lipa pisze: jakie są Wasze opinie o tym silniku
Słabe.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
a w jakim sensie słabe ??leon pisze:Lipa pisze: jakie są Wasze opinie o tym silniku
Słabe.
Stare 2,5 DOHC = grzanie i UPG kaput. Niestety co kilkadziesiąt tyś. km się to zdarza.
vel misza, Pozdrawiam!
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
W wersji N/A Legacy II?miszozon pisze:
Stare 2,5 DOHC = grzanie i UPG kaput. Niestety co kilkadziesiąt tyś. km się to zdarza.
I problematyczna regulacja zaworów.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Mój sasiad zrobił prawie 400tys km na tym silniku i nic się nie dzieje . Nigdy nie regulował zaworów . Nie ma LPG ale też i nie katuje silnika .
Skąd u was takie złe opinie o tym wolnym ssaku ? Demonem mocy nie jest ale jest pancerny
Skąd u was takie złe opinie o tym wolnym ssaku ? Demonem mocy nie jest ale jest pancerny

- 12fasola12
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2.0 122KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Też miałem takie legasia. Miał 180 tys. przebiegu, ja zrobiłem 15 tys na LPG. To może niezbyt wiele i auto z AT, ale problemów nie miałem z silnikiem. Fajna była furka 

Mam taki silnik i to w gazie i nic się nie dzieje. Ale jak go kupiłem to pierwsze co zrobiłem to wymiana termostatu oraz porządne mycie chłodnicy (nie uwierzycie ile syfu potrafi się tam gromadzić). Myślę,że przegrzewanie silników zależy od braku dbania o układ chłodzenia i subaru nie jest tu wyjątkiem.
Bo złe opinie piszą ludzie którzy takimi autami nie jeździli . Najczęściej są to przypuszczenia na podstawie wersji z wiatrakiem .
Co do syfu między chłodnicami to ja się zgadzam że trzeba co jakiś czas koniecznie trzeba tam zaglądać .
Co do syfu między chłodnicami to ja się zgadzam że trzeba co jakiś czas koniecznie trzeba tam zaglądać .